öncelikle girerken çok gergindim herkes gibi. ilk olarak sıkı bir güvenlikten geçiyorsunuz telefon ve ya herhangi bir elektronik eşya sokmanız kesinlikle yasak ama çanta sokabilirsiniz kitap mont falan varsa sorun çıkarmıyorlar deodorant varsa çıkışta alıyorsun güvenlik bile gayet güler yüzlü ve sıcak kanlı öyle ki çıkışta bölümümden dolayı esprili diyaloglarımız bile oldu her neyse. daha sonrasında belge kontrolünün yapıldığı bir holden geçtik ve maddi durum belgesiydi aile,hoca referansıydı iş sözleşmesiydi gibi gereksiz belgeleri ayırdılar ve onlara ihtiyacımız olmadığını söylediler. sonra asansörde v/a katına çıktık ve veznelerin olduğu salona vardık. girişte numara verdiler. ilk yanan numarada sadece elindeki belgeleri teslim ediyorsun. daha sonraki yanan numarada parmak izini veriyorsun burdaki memurlar türkçe konuşuyor gerçi parmak izinde ingilizce konuşan bir bayan vardı fakat gayet güler yüzlü ve basit konuşuyordu. bir kaç kez de parmak okuttuktan sonra son numarayı beklemeye koyulduk. 4 tane vezne var 10-11-12-13 şeklinde ve sadece 13 hariç geri kalanında bayan görevli bakıyor. 11 numaradaki aksanlı ve gözlüklü bayan en çok konuşanı ve didikleyeni.5dk civarı konuşuyordu. zaten ordayken gördüğüm 2 red ondan çıktı. red alan kız bir soruyu anlamadığını 6-7 kere sorduktan sonra hala cevaplayamadığı için ingilizce yetersizliğinden red aldığını söyledi. 10-12 de ortalama 1 - 2 dk sohbet ettikten sonra ben orda olduğum sürece verdiler ve kolay verdiklerini gördüm. gelelim bana yanan 13 numaraya. acayip stresliydim ve gittim. good morning diye girdim ve merhaba yanıtını aldım. verdiğim belgelere hemen damga vurdu ve imza attı. ne olucaksın dedi türkçe ben de lifeguard dedim ve transkripti açar mısın dedi türkçe açtım verdim nice dedi. camın önündeki yazıyı okudun mu diye sordu bende yes its about my rights falan diye demeye kalmadan vizen onaylandı iyi tatiller dedi türkçe ve mutlu mesut ordan ayrıldım (:
Bookmarks