Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Direkt başvuru yapıldığını bende duymuştum.Ama o postalarla, formlarla uğraşmak iş değil gibi geliyor bana.Çok param olduğundan değil, az paramı ferah kafa hayatına harcamak istediğimden, 30-40 euro fazla verip alitalia yerine deltayı seçen biriyim, bu yüzden 80 dolar değil 100 dolar fark olsa da bu uğraşa değmez görüşündeyim.
Sadece iki tane formu iki ayri aderese gonderiyorsun, o kadar da zor birsey degil. herkez kendi bildigini yapacak sonucta

Alıntı ggokhan_35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bilen biri çıkmasına çok sevindim ben şimdi burdan bu formları dolrucam ve elektorink olarak mı yolluycam bunları? formaları bi şekilde doldururuz w2 kagıdımda geldi son pay check te elimde burdan bunları doldurucam yolluycam sonra onlar bana paramı çek olarak mı yolluycaklar. bu kadar basit mi bu bide arkadaşın sordugu gibi kesintiler hakkında bilgin var mı. bi şirkete başvurup alınca 90 dolar kadar para kesiyolar. burdada 80 dolar kesinti olucaksa ugrastıgıma degmez
Sen non resident allien oldugun icin elektronik gonderemiyorsun, maalesef postayla gondermen gerekiyor.Eger o kadar basit gorunuyorsa kendininkini yap.Eger kendin basvurursan kesinti olmayacak, cunku sen 21 bin dolarin altinda para yaptigin icin kestikleri tum parayi geri vermek zorundalar.Sirketlerin kestikleri para kendilerine kaliyor.

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
paranın çek olarak gelmesi kötüymüş.direk verilen hesaba yatırsalarmış daha iyi olurmuş.peki kesintiler hakkında bilgin var mı?
Evet cek olarak gonderiyorlar maalesef, cunku yabanci oldugun icin. Ne kadar kestikleri son paycheckte ya da w2 da yaziyor, alacagin para da o kadar ama sadece state ve federal vergi