Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: acil cevaplayabiliirmisiniz

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart acil cevaplayabiliirmisiniz

şimdi ben 24 haziranda iş başı yapmak istiyorum ama danışmanlar erkene çekmelisin tarihi diye baskı yapıyolar fakat fuarlarda iş verenlerin Job Start Dates : 6/4/2013 - 6/25/2013 böyle tarihler verdiğini gördüm aceba böyle bi işe 25 haziranda gitmemin bi sıkıntısı olabilirmi??

birde 16 şubattaki istanbul fuarına öylesine gitsem yani herhangi bi işe yazılmadım ama öylesine gitsem iş alma şansım varmı

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Seni garanti olsun diye orda erken almak istiyolar.Geç gidersen sponsorlar için sorun oluyo daha sonraki yıllar için..Benim içinde 16 sında bilet ald dediler.iş 24 ünde basladı.1 hafta cepten para yedim bosuna..kagıtta ne yazıyosa ona gire al biletini.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

tamam çok teşekkürler yani orda işverenini tarihlerine uygun davranmak lazım

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşım açıkcası ben bir forum sitesinde şöyle bişey okudum alakası varmıdır bilemiyorum

Arkadaşlar yine bu nurcuların firmaları hakkında hoş şeyler gelmedi kulağıma. CIEE hakkında hükümet araştırma başlatmış sanırım. Eğer vize görüşmesine girmediyseniz hemen girmeye çalışın yoksa DS basma yetkisi alınabilirmiş elinden.... Türkiye de CIEE ile çalışan 3 firma var zaten. U.... T... , Önceki ismi A...S sonraki ismi S.......E , Birde A.... G.... Çok dikkatli ve hızlı olun

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Başlangıç tarihi aralığında herhangi bi tarihte başlayabilirsin.Ama bunun önceden belli olması gerekir.Yani son dk değişikliği olmasın.Sendeki job offer formunda işverenin mail adresi vardır.Ona mail atıp bildirebilirsin gidiş tarihini.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başlangıç tarihi aralığında herhangi bi tarihte başlayabilirsin.Ama bunun önceden belli olması gerekir.Yani son dk değişikliği olmasın.Sendeki job offer formunda işverenin mail adresi vardır.Ona mail atıp bildirebilirsin gidiş tarihini.
    çok teşekkürler arkadaşlar danışma çok sıkıştırıyodu artık bende diretcem

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı forzasumeyye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım açıkcası ben bir forum sitesinde şöyle bişey okudum alakası varmıdır bilemiyorum

Arkadaşlar yine bu nurcuların firmaları hakkında hoş şeyler gelmedi kulağıma. CIEE hakkında hükümet araştırma başlatmış sanırım. Eğer vize görüşmesine girmediyseniz hemen girmeye çalışın yoksa DS basma yetkisi alınabilirmiş elinden.... Türkiye de CIEE ile çalışan 3 firma var zaten. U.... T... , Önceki ismi A...S sonraki ismi S.......E , Birde A.... G.... Çok dikkatli ve hızlı olun
    Bu söylediklerin hiç mantıklı gelmedi biraz da karalama kampanyası gibi olmuş sanki, eğer kaynağın linkini yazarsanız daha aydınlatıcı olabilir.
    Ayrıca senelerdir WAT işinde en iyi işleri CIEE sağladı buna birebir şahit oldum. Şimdi böyle iyi iş yapan bir sponsora neden soruşturma yapılsın! Böyle bir ortamda insanların yanlış şeyler düşünmelerini sağlayacak kanıtsız mesajlar yazmazsanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
    Son olarak nurcuların firması diyerek insanları zan altında bırakıyorsunuz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı WonderKid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu söylediklerin hiç mantıklı gelmedi biraz da karalama kampanyası gibi olmuş sanki, eğer kaynağın linkini yazarsanız daha aydınlatıcı olabilir.
    Ayrıca senelerdir WAT işinde en iyi işleri CIEE sağladı buna birebir şahit oldum. Şimdi böyle iyi iş yapan bir sponsora neden soruşturma yapılsın! Böyle bir ortamda insanların yanlış şeyler düşünmelerini sağlayacak kanıtsız mesajlar yazmazsanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
    Yok yok karalama kampanyası değil.Ben de a....s ile gittim.Şirkete gidip gelirken nurcularla bağlantılarının olduğunu duydum hatta birazda hissettim çünkü bende onların okulunda okudum Arkadaş haklı yani.Bunlardan hertürlü katakulleyi beklerim ben...Çamur at izi kalsın değil...Şirket beni inanılmaz mağdur etti mesela onların hiçbiri anlatmadım burda çünkü karalama gibi oluyo sonra...Yinede biraz bahsedeyim sana..Usa indim işe başlamadan 1 hafta önce sadece işim hazırdı oda 7.25 dolar saati ve gunde 6.30 saat filandı molalar çıkınca...Neyse limanda indim gerisi bana aitti..Düşünsene şuanda arjantindesin indin havalimanında .... sen git sorarsın halledersin dediler.Allahtan ortada kalcak bi yapım yokt

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı inek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok yok karalama kampanyası değil.Ben de a....s ile gittim.Şirkete gidip gelirken nurcularla bağlantılarının olduğunu duydum hatta birazda hissettim çünkü bende onların okulunda okudum Arkadaş haklı yani.Bunlardan hertürlü katakulleyi beklerim ben...Çamur at izi kalsın değil...Şirket beni inanılmaz mağdur etti mesela onların hiçbiri anlatmadım burda çünkü karalama gibi oluyo sonra...Yinede biraz bahsedeyim sana..Usa indim işe başlamadan 1 hafta önce sadece işim hazırdı oda 7.25 dolar saati ve gunde 6.30 saat filandı molalar çıkınca...Neyse limanda indim gerisi bana aitti..Düşünsene şuanda arjantindesin indin havalimanında .... sen git sorarsın halledersin dediler.Allahtan ortada kalcak bi yapım yokt
    Zaten kimse sana oraya gittiğinde danışmanlık yapıcak diye bi söz konusu değil arkadaşım senin herşeyi kendin halletmen gerekiyor ... Firmalar ne yapıyor biliyor musun senin işi bulamayacağın için sponsorlar vasıtasıyla sana iş gönderiyor hepsi bu başka bişiy yapma gibi bi sorumluluğu yok bide evraklarını hallediyor kimse sana oooo sen git ben seni havaalanından aldırırım felan derse zaten hikaye o .. WAT başlı başına problem bi olay burda kişinin kendisi devreye giriyor olay çözme kabileyitine giriyor
    What an experience .!!

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı WonderKid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım asıl belli kimin ne için yazdığı valla. Şirket kısmında zaten yazıyor yazan. Adamların kendisikabul ediyor sen itiraz ediyorsun. Gittin mi hiç armadanın veya öteki iki firmanın ofisine. Her yer zaman gazetesi yok işte inşallah maşallah hareketleri!!!

Bence körü körüne savunmak yerine yorumlamak lazım. Git sor bakalım firmanın sahibine kardeşi Amerikada nerede çalışıyormuş?

Haa tüm bunlara yine karışmıyorum seçim sonuçta ama yorum yapanada karışmamalısın.

Hem madem CIEE en iyisi idi o firmadan giden binlerce mağdur nasıl oldu? daha sen yorum yazar yazmaz altına bir arkadaşım yazmış.

Neyse umarım söylentidir sonuçta bende böyle olsun istemem

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ImTaLkative Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten kimse sana oraya gittiğinde danışmanlık yapıcak diye bi söz konusu değil arkadaşım senin herşeyi kendin halletmen gerekiyor ... Firmalar ne yapıyor biliyor musun senin işi bulamayacağın için sponsorlar vasıtasıyla sana iş gönderiyor hepsi bu başka bişiy yapma gibi bi sorumluluğu yok bide evraklarını hallediyor kimse sana oooo sen git ben seni havaalanından aldırırım felan derse zaten hikaye o .. WAT başlı başına problem bi olay burda kişinin kendisi devreye giriyor olay çözme kabileyitine giriyor
    Bence danışman firmanın yapacakları sadece gelen işi söylemekle bitmemeli. Bence madem danışmanlar gideceğim yerde ki ulaşım sorunlarına kadar ilgilenmeli. Tabi ki elimizden geldiğince biz halletmeliyiz ama firmada her konuda yardımcı olmalı en azından yalnız hissettirmemeli...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı forzasumeyye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence danışman firmanın yapacakları sadece gelen işi söylemekle bitmemeli. Bence madem danışmanlar gideceğim yerde ki ulaşım sorunlarına kadar ilgilenmeli. Tabi ki elimizden geldiğince biz halletmeliyiz ama firmada her konuda yardımcı olmalı en azından yalnız hissettirmemeli...
    danışmanlar tabiki iş sunmaktan fazlasını yapmalılar. adı üstünde danışman, sana süreçte , iş bulma da, vize de , bilet alırken , oryantasyon aşamasında , bavul hazırlığında , oraya gittiğinde nelerle karşılacağından , konaklamana nasıl gideceğinden , amerikayla alakalı özel bazı bilgilerin de içinde olacağı birçok şeyde destek olmalılar. Danışmanların satış elemenı değil , work and travel ve amerikanın tamamına hakim bilgisi olan , günlük ve sosyal yaşamdan haberi olan kişilerden oluşması lazım. %90 danışmanın bilgisi bu forumdaki arkadaşlardan çok daha düşük malesef. 3-5 şey ezberliyorlar amerika ile ilgili onu satmaya çalışıyorlar, bir iki sıkıştırma sorusu sorunca da saçma sapan yalanlar söylüyorlar. Öğrenciler gitmediği için amerikaya ,söylediklerinin doğru olduğunu zannediyor.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    danışmanlar tabiki iş sunmaktan fazlasını yapmalılar. Adı üstünde danışman, sana süreçte , iş bulma da, vize de , bilet alırken , oryantasyon aşamasında , bavul hazırlığında , oraya gittiğinde nelerle karşılacağından , konaklamana nasıl gideceğinden , amerikayla alakalı özel bazı bilgilerin de içinde olacağı birçok şeyde destek olmalılar. Danışmanların satış elemenı değil , work and travel ve amerikanın tamamına hakim bilgisi olan , günlük ve sosyal yaşamdan haberi olan kişilerden oluşması lazım. %90 danışmanın bilgisi bu forumdaki arkadaşlardan çok daha düşük malesef. 3-5 şey ezberliyorlar amerika ile ilgili onu satmaya çalışıyorlar, bir iki sıkıştırma sorusu sorunca da saçma sapan yalanlar söylüyorlar. öğrenciler gitmediği için amerikaya ,söylediklerinin doğru olduğunu zannediyor.
    kesinlikle katılıyorum !!!!

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks