Work and Travel
Toplam 501 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Geri Dönmeyi Düşünmeyenler için

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Watla gidip abd'de kalma

Arkadaşlar bu yaz değil sonraki yaz kısmetse work and travel'a gitmeyi planlıyorum.Ama dönüşü olmamak üzere gideceğim ve Türkiye'ye bir daha asla dönmeyi düşünmüyorum.Kaçak yaşayacağım ve görmüş geçirmiş bazı arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var

-Kaçak yaşayabilmek için Los Angeles,New York vs. kalabalık şehirlere mi gitmeliyim?

-New Jersey gibi Türklerin yoğun olduğu yerlere gidip Türklerle bir şekilde iletişime geçip kaçak yaşama,çalışma vs. konusunda yardım mı almalıyım?

-Meksika veya Kanada sınırındaki eyaletlere mi gitmeliyim?

-Küçük kasabalarda mı yaşamalıyım?

-Alaska gibi nüfus yoğunluğu az bir yerde kimse kimseye pek karışmaz mantığıyla oraya mı gitmeliyim?

-Yoksa Las Vegas gibi kuralsızlığıyla tanınan bir yerde arada kaynamaya çalışarak mı yaşamalıyım?

-Ve son olarak da Los Angeles'ta sanıyorum 'Homeless' diye tabir edilen çok sayıda sokakta yaşayan insan varmış.Ben onlardan biri de olabilirm benim açımdan bir problem yok.Bu insanlara polis falan pek karışmaz diye düşünüyorum kendi hallerinde yaşarlar yani benim de böylece arada kaynama şansım yükselir diye düşünüyorum.Yanılıyor muyum?Tabi sıcak eyaletlerde evsiz olmak daha mantıklı.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Akli olan adam KACAK KALMAZ !!!!!!!!!!!!! baska da birsey denemez buna. kacak kaldiktan birkac yil sonra nasil hapis hayatini yasayacagini gorursun.Amerikada kacak kalanlarla bizzat beraber yasadim , hicbir adim atamiyorsun , hicbirsey yapamiyorsun , surekli korku hakim , ayni sehirde is ev arasi gidip geliyorsun. Boyle hayat yasanmaz. ayrica Eskisi gibi kacak kalmak kolay degil ABD de cunku 2015 yilindan itibaren kimlikler yenileniyor ve kacak kalanlar icin o zaman sorun baslayacak.Su siralardan neredeyse tum eyaletlerde sadece vize suren kadar kimlik veriyorlar ve vizenin bitmesiyle beraber kimliginde gecersiz olmus oluyor. araba kullanamayacak , herhangi bir bara gidemeyecek , kredi karti kullanamaycaksin cunku yasal hicbir kimligin olmayacak.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı eneramo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu yaz değil sonraki yaz kısmetse work and travel'a gitmeyi planlıyorum.Ama dönüşü olmamak üzere gideceğim ve Türkiye'ye bir daha asla dönmeyi düşünmüyorum.Kaçak yaşayacağım ve görmüş geçirmiş bazı arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var

-Kaçak yaşayabilmek için Los Angeles,New York vs. kalabalık şehirlere mi gitmeliyim?

-New Jersey gibi Türklerin yoğun olduğu yerlere gidip Türklerle bir şekilde iletişime geçip kaçak yaşama,çalışma vs. konusunda yardım mı almalıyım?

-Meksika veya Kanada sınırındaki eyaletlere mi gitmeliyim?

-Küçük kasabalarda mı yaşamalıyım?

-Alaska gibi nüfus yoğunluğu az bir yerde kimse kimseye pek karışmaz mantığıyla oraya mı gitmeliyim?

-Yoksa Las Vegas gibi kuralsızlığıyla tanınan bir yerde arada kaynamaya çalışarak mı yaşamalıyım?

-Ve son olarak da Los Angeles'ta sanıyorum 'Homeless' diye tabir edilen çok sayıda sokakta yaşayan insan varmış.Ben onlardan biri de olabilirm benim açımdan bir problem yok.Bu insanlara polis falan pek karışmaz diye düşünüyorum kendi hallerinde yaşarlar yani benim de böylece arada kaynama şansım yükselir diye düşünüyorum.Yanılıyor muyum?Tabi sıcak eyaletlerde evsiz olmak daha mantıklı.
    arkadaşım burası wat forumu ve herkes burda yasal yollardan gidip yaşıyo dönüyo kalıcaksada green card a başvuruyo vs . snn wata başvrp bi daha dönmemen demek seneye senden sonra wat yapıcak arkadaşlarının kardeşlerinin hakkını yemen demek çnkü her gecen sene zorlasıyor vize alımı senn gibi düşünen bi çok insan olursa adamlarda programı iptal eder bide ayrıca ne zamana kadar kacak yasıycaksan ,hayatında hiç kaçak yaşadınmı ? bunlar boş işler anlıcağın bnm fikrimce bakalım forumda yardım edıcek cıkıcakmı

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Bunlar daha önce ABD görmemiş veya gitmiş birilerinden de öneri duymamış bir insan soruları gibi geliyor bana.Keza orada homeless olmayı göze almakla ölmeyi göze almak arasında bir fark görmüyorum ben.

ABD de kalmayı kaçak olarak planlamak veya homeless olmayı düşünmek uçukluk.Yinede sorularına cevap vermek gerekirse Alaska veya kücük kasabalardan uzak durman gerekir kaçaksan.Meksika ve kanada sınırlarınında bir avantajı yok.Herhangi bir büyük şehir her zaman daha kolayına olur legal veya illegal kalman için.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bu yaz gittiğimde tanıştığım bir arkadaş kaçak kaldı amerikada,kaçak kalmanın zorlukları yüzünden anlaşmalı evlilik yapıyormuş aylık ciddi bi para ödeme karşılığında.. ve tabi herkesin kendi fikridir ama amerikayı gördüğün zaman biraz orda kalıp yaşayıp geri dönmek isteyeceksin ve bu süre tam 3 ay nerdeyse..git gör öyle karar ver, dönmek için de bir seçeneğin olsun. ama soruna cevap olacaksa eğer büyük şehirler daha avantajlı..çünkü kaçak bir işe ihtiyacın olacak ve bu cidden bulunması zor birşey

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

malesef bastan sonra yanlis bilgiler verdin , amerikaa kacak is bulmak cok kolay heryerde. ancak sorun eskisi gibi musade edilmemesi , surekli sinir disi edilenlerin haberi geliyor ,son 6 ay icinde sozlesmeli evlenen iki arkadasimin green card basvurusu kabul edilmedi ve sinirdisi edildiler. tekrar dedigim gibi anlasmali evlilik yapmak da oyle kolay is degil ciddi zor , en kotusu 15 bin dolar istiyor amerikali kadinlar.Kimlik konusundaki sorunu da yazdim. Akilli mantikli adamin isi degil kacak yasamak. Malesef amerikaya giden herseyi Work and travel gibi saniyor. Gercek hayatin alakasi yok bununla...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

o kadar da abartılmamalı bence zorluğu kaç milyon kişi kaçak yaşıyor abd'de en basit örneği meksikalılar

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı eneramo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar da abartılmamalı bence zorluğu kaç milyon kişi kaçak yaşıyor abd'de en basit örneği meksikalılar
    Gitmeden, gormeden, bilmeden tahmin yurutmesi kolay. 'bekara karı boşamak kolay' gibi...

Hayatiniz surekli oto-kontrol mekanizmasiyla yillar boyunca devam edecek. Bunca yildan sonra orada boyle yasayip 40'ima kadar vasifsiz islerde calisacagima TR'de kalirim daha iyi.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

saati 6 dolara benzinlikte haftada 80 saat çalışmayı göze alabiliyosan kar kış dinlemeden, telefon,ev kiralama,araba almak vb seyler için yasal birini bulurum o bana ev kiralamak için bir ton prosedüre kefil olur, ehliyetsiz oldugunu bile bile arabanın evraklarını kendi üstüne alır, işine gelince yanına cagırır her dedıgını yutarım (ki bunlar en iyi şartlarda benim gördüklerim) işten eve evden işe gidip bu şartlar altında yaşarım diyosan buyur amerika orada tam senlik bi yerdir

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)