Alıntı Ganyotcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar benim bu başlığı açmamdaki amaç daha önce Wat yapmış tecrübeli arkadaşların fikirlerini almaktı bir arkadaşım para kazanmak için yanlış program olduğunu söylemiş sorumla alakası olmasada verdiğin cevap için teşekkürler @ImTaLkative ayrıca @Uğur bilgilendirmeler için teşekkürrler.

Sorumu biraz daha açayım ilk başta 30-35 dedim ama gelen işlerin yarısından fazlasında 30-32 saat danışmanımda ona bakma daha 35-40 saat arası değişir overtime bile alabilirsin o iş verenler garantiye almak için minimumda tutar. Peki ben bu iş vereni tanımam etmem neden güveneyim ? Belki 5 tane işçiye ihtiyacı var overtime vermemek için 10 tane alıcak benide haftada 30 saat çalıştıracak. Bu şekildede kira verdikten sonra vergi vermemem durumumda haftada elime geçicek para 125-150 dolar ben bu paraya Türkiye'de geçinemem oradamı geçineceğim ?
Ben başka bi konuda aynı senin aklındaki durumu örnek vermiştim,2 sene üst üste aynı yere gittim Vail/Colorado Marriott Hotel'e ve haftalık en az 60 saat çalışıyoduk.Hatta bi ara müdür geldi sordu izin kullanmadan çalışmak isteyen varsa listeye adını yazsın onlar 7 gün boyunca çalışacaklar ve turn down servis yapmak isteyen olursa akşam 5-11 arası kalabilir diye.Yani şartlar mükemmeldi.Overtime yapınca saat ücreti oluyodu 15 dolar mükemmel para kazanıyoduk.2012 yazında 3. kez aynı yere gittim,her yıl 15-20 arası housekeeper çalıştıran şirken sadece makedonyadan 20 housekeeper almış.10 tane de sürekli elemanı var,oldu 30 kişi.Ne overtime var ne bişey.Hatta bazı haftalar sınırda çalıştık.32 saat veriyolardı.Tabi diğerleri için süpriz değildi ama bana büyük süpriz oldu.Türkiyede bol bol harcadım telefon aldım gitmeden, kazanacağım paraya güvendim.Baktım olmuyor mecbur 2. iş aradım.Yani 2 yıl gitmiş olduğum bi yerde bile 3. yıl süpriz yaşadım.bunun garantisini kimse veremez.Sen en kötü şarta göre ayarla kendini.Fazla para kazanırsan zaten orda da tatil planı yada alışveriş planı kurarsın.Ama mutlaka en kötüye göre hazırlık yap zararını görmezsin bunun.