Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yardıma ihtiyacım var son 10 gün !

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Yardıma ihtiyacım var son 10 gün !

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim sizden yardım istediğim konu; '' Bu yaz kısmetse gidiyorum fakat amacım öncelikle para biriktirmek ve bunu yapacagıma inanıyorum. Aklımda Montana var gerek vergi olmaması gerek fazla harcama yapmamı gerektiren durum olmamasından dolayı. Fakat tabi ki sizin fikirlerinizide almak istiyorum. Hem eğlenebileceğim hem para biriktirebileciğim bir yer ? ''. Ayrıca sizce hangi işler mantıklı ? Önerebileceğiniz işler nedir ?

Şimdiden teşekkürler..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

buyuk paralar biriktirebilecegin bi is bulman artik zor. zaten tek is yapip iyi paralar kazanabilecegin pedicab artik yasak. gerci herkes onu da yapamiyor ayrica sartlarda artik cok degisti bu sene cok farkli bir wat olacagi dusuncesindeyim. onun disinda ekstra bir is bulmak istiyorsan erken gitmen lazim hazirandan once belki. yada cok sansli olucaksin.

sonuc olarak tek bir iste calisiyorsan ve cebinde para ile donmek istiyorsan (ki hic sanmiyorum) evden ise isten eve gitmen gitmen lazim eglence gezmek falan yalan. tahminim tas catlasin 1500 - 2000 dolar ile donersin.
    ama amerikaya gidiyosun ve sadece isten eve evden ise yapicaksan hic bir anlami yok .

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Etrafında cafe restaurant olan bi yer bulman lazım.İkinci iş bulman kolay olur.Ayrıca çok büyük yerlerden uzak dur.Yeni bilinmedik bi yere gitme,daha önce gitmiş birinden bilgi alarak git.İş başvurusu yaptığın yerlere 1 defa değil 2 3 kere git.Ben 3. gidişimde adam artık yarın sabah gel müdürle görüştüreyim seni dedi.Tesadüf o gün başka bi iş bulmuştum o ayrı.SSN numarasını gider gitmez almaya bak,geçici belge al orjinali gelene kadar,dandikte olsa bi telefon al ve gsm numarasına sahip ol.İş başvurularında telefon numaranı bırak.Online başvurdunmu diyenlere evet de sonra başvurursun.Aklıma gelenler bunlar.Tabi ingilizcenin iyi olmasıda lazım ikna kabiliyeti için.Haziran ilk haftası diğer ülkeler orda olmaya başlıyor.Ya onlardan önce git yada aynı tarihlerde.Geç gidersen 2. iş şansın azalır.Non-driver ID almaya bak daha inandırıcı bi belge oluyor işverenler açısından ve pes etme 1-2 ay 2.iş arayabilirsin..Kendi iş yerinde diğer departmanlara danış belki elemana ihtiyaçları olur.Yeni birini işe alma prosedürü yerine sana fazla mesai verebilirler.Aklıma ilk gelenler bunlar..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Tamamen sansa bagli. Hic ummadigin yerden iyi ya da kotu bir seyler cikiyor. Ama kesinlikle 2. Is ara.
    Civarlardaki kucuk is yerlerinde daha kolay bulursun. Arkadasin dedigi gibi hemen cep tel ve ssn no yu elde edin.
    Arti eglenme konusu da tamamen sana bagli. Sen istersen eglenceli bir is donemi gecirirsin. Ama en onemlisi
    Tum watci arkadaslar icin de soyluyorum. Kendinizi kotu zor durumlara alistirin, buyuk umularla yola cikmayin.
    Her ne yaşıyorsan,seni öldürmediği müddetçe, güçlü kılar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

aynen arkadaşlar bende 2 sene önce wat ı kafama koyduğumda hem geziyim hem eğleniyim hemde program param çıksın gibi umutlarım vardı fakat forumu iice okuyup araştırınca böyle olmadığını anladım ve işime karar verdim.bence bu forumu didik didik et.ve kafana yatan işi belirle.ben önce işi seçtim sonra şirketimi.umarım hayırlısı olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)