Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: vergi iadesi - dolandırılıyor muyum ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Unhappy vergi iadesi - dolandırılıyor muyum ?

arkadaşlar vergi iadesi ile ilgili bir sorunum var 2012 yılı yanı geçtimiz yaz katılmıştım.neyse özetle ödediğim vergiye göre teklif ettikleri miktar çok az geliyor bana bilgileri sunayım sizden yorumlarınızı rica ediyorum :

toplam federal vergi : 281
    topla eyalet vergisi : 155
    toplam 437 $ lık vergime karşılık taxback in teklifi 193$ açıklamasınıda 90$ lık komisyon düşülünce 193$ kaldı diyorlar bunun nedeni ise eyalet vergisini hiç alamıyormusum doğrumudur ?
    haftalık kazancım 325$
    toplam kazanc 4080$

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kardesim bu muhtemelen tax i geri aldign araci firmanin yaptigi durumdur. belki bir iki bilgi ya da evrak eksiktir federal i alamiyorsundur. Ayrica ben vergilerimi iki parca halinde almistim federal ve state vergiler ayri ayri gelmisti. once federal 20 gun 1 ay sonra da state verginin iadesi gelmisti.seninki de oyledir heralde.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

önce yorumun için teşekkürederim
    öyle olsasöylerdi bence taxback.com dan arayanlar.sitenin hesap makinasi toplam 437 $ yazıyor.bilen varsa yokmu taxback.comdan baska bir site bu vergi iadesine başvurulabilicek ?
    teşekkürler şimdiden

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Ben 2010 yılında Tax Refund - Tax Back - Tax Return | rttax.com dan aldım.Benim toplam ödediğim vergi 350 dolar civarıydı 400 değildi,250 civarı bi para aldım..Sorun yaşamadım ama şirketin garantisini veremem,ben yaşamadım diye iyi bi şirket diye iddaa etmem mesuliyeti büyük çünkü.Siteye gir bi bak istersen.Mail atıp görüşebilirsin.bu adresine de bakabilirsin Vergi iadesi - Vergi ABD, Birleşik Krallık, Irlanda | rttax.com.

Birde benim taxback ile yaşadığım bi sıkıntı var sıkboğaz ettiler.Hesaplama aracını kullandım mail adresimi bıraktım e mail ile başvuru için anında bi mail geldi zaten bide telefonla aradılar 2gün sonra.Son paycheck filan almadım.banka hesabıma yattı bende w2 formu gelecek zaten diye peşine düşmedim son paycheckimin.Aradılar w2 olmasada olur son paycheckinizi kullanırız dediler.Dedim iki işte çalıştım birininki dönmeden elime geçti diğeri direk hesabıma yattı.Direk pişkinlik yapıp arayıp isteyin son paycheckinizi işlemlere başlayalım dedi,bende istesemde ocak ayından önce başlayamicaksınız işlemlere o yüzden w2 formunu beklicem ayrıca ben sizle çalışacağımı söylemedim henüz sizden daha az kesinti yapan bi yer bulursam orayla çalışırım dedim o zaman ben dosyanızı kapatıyorm dedi siz bilirsiniz dedim kapandı..Bu şekilde yaklaşmaları rahatsız etti açıkcası.Eski şirketimi kullanabilirim tekrar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

teşekkürler uğur banada
    Vergi yili Tahmini iade miktari
    FED ve eyalet SSMT
    2012 281.0 0.0
    Toplam: 281.0 USD

diyor verdiğin site komisyon çıkmış mı çıkmamış halimidir bilemiyorum onu ama

taxback banada aşırı ilgi gösterince şaşırmıştım diyorum ben size ulaşırım onlarda inadına gibi arıyodu 2-3 haftada bir kez.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Tax back te konustugun kisiler Ali ve Timur'sa dikkatli ol.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

azuhazu saol uyarın için ,ben figen ile konustum hep.ne yazıkki (okuyacakalrdır nasılsa inşallahta okurlar ) benim şirkette 1 ay geçmiş olmasına rağmen üstünden bana şukadar alırsın bile demediler 1 ay geçti ben dosyalarımı atalı yani.
    arkadaşlar tavsiye edebiliceğiniz bir yer var mı peki bu vergi iadesi ile lgili ?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Ingilizcen varsa internetten 1040 nr formunu doldur federal için, state içinse statein kendi adresine gir orda forum vardır, her statein farklı oluyor onu doldur orda adreslerde var oraya gönder. Normalde wat öğrencileri $20binden altı para yaptıgı için tüm vergi iadesini alıyor. Kesintisiz ama bu şirketler kesiyor. Doldurmasıda kolay forumları. Forumlar daha çıkmadı henüz çünkü vergi iade sezonu ocağın sonunda başlıyor.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yani zaman sıkıntısı yok ocağın sonlarına doğru doldursamda olur öylemi ?
    taxback bana 155$ lık federal vergimden sadece 2 $ ı alma hakkım oldunu söylemişti
    yani anlayamıyorum cebe atıcaktı heralde gerisini

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Eğer kendin dolduracaksan zaman sıkıntısı yok. Aynen öyle cebe atacaklardi. Bana zamanında söylediklerine bak, yok amerika devleti 2 ay sonra parayı yatiriyormusta, ordan Amerika'daki muhasebeci kendi payını aliyormusta, sonra para Bulgaristan'a geliyormuş, daha ucuz oluyormuş öyle, daha sonra turkiyeye geliyormuş, sonra bunlar tl ye ceviriyorlamis ne hikmetse, sonra kendi paylarını alıyorlarmış. Sonra sana para kalırsa veriyorlarmış. Allah'tan bu ucuz yolu, pahalı yol olsa demekki sana 25 Cent kalacak. Google da nasıl dolduracağınızı bulabilirsiniz.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

2526 dolar federal,269 dolar eyalet vergisi ödedim. şirketime ne kadar geri alacağımı yüzde olarak değilde net olarak söylermisiniz diye mail attım

gelen cevap

Merhabalar,

Amerikan Vergi Dairesine basvurabilecegimiz toplam vergi tutari (Total Tax Refund) = 2490 USD /Federal ve State vergileriniz/ .
    Onaylanan check miktarindan bizim komisyonumuzu aldiktan sonra % 8 / en az 54 USD/.
    Check tahsili icin banka komisyonu – 19 USD *2 = 38 USD.
    Doviz havalesi icin - 12 USD *2 = 24 USD.
    Total banka hesabiniza gececek olan miktar – 2229 USD.

Sizin adiniza iki chekc geliyor - devlet verginiz icin ve bir de eyalet verginiz icin, bu yuzden de iki checkin tahsili edilecektir.

Vergi hesaplama son checkinizdeki: YTD Gross Wager, YTD Federal tax, YTD State tax, Your State - bu bilgilere ve rakamlara gore yapilir. Herzaman odediginiz vergilerin 100% geri iade edilemiyor.Zaten ozel hesaplamalar da bu yuzden yapilir. Sizin toplam kazanciniza gore kanunen basvurabilecegimiz en yuksek vergi tutari size hesapladigimiz tutardir.

Bilginize...

Iyi gunler dileriz.

çok fazla kesmiyo gibi geldi. bence bu şirketi kullanabilirsin.bu arada şirket ustaxworld

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

teşekkürler arkadaşlar , en güvenilir site dedikleri taxback bile cebe atmaya calısıyor yani gerçekten iyi geçen bir wat tan sonra bu vergi meselesi gıcık etti beni..
    ustaxworld'a da bir hesaplatayım bakalım ne dicekler.

teşekkürler tekrardan ve bu vergi konusunda dolandırıldıgımıza ınanıyorum yardımlarınızı beklıyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)