Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 34 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: supervisorla sıkıntı

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

O işler o kadar basit değil işte! Banka asla parasını bırakmaz. İllaki yıllar sonra o para arkadaşın karşısına çıkıcak. Bu adam hiçmi bi daha gitmicek amerikaya orda hapse girse dahamı iyi! burda ki suçu parayı harcaması. Normalden farklı bir olay varsa harcamamalıydı! Sormalıydı! Suç % 90 arkadaşta malesef...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı AcemiWAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O işler o kadar basit değil işte! Banka asla parasını bırakmaz. İllaki yıllar sonra o para arkadaşın karşısına çıkıcak. Bu adam hiçmi bi daha gitmicek amerikaya orda hapse girse dahamı iyi! burda ki suçu parayı harcaması. Normalden farklı bir olay varsa harcamamalıydı! Sormalıydı! Suç % 90 arkadaşta malesef...
    Hocam birincisi parayı yatıran banka değil arkadaşın ve diğer çalışanların deductionlarını hesaplayıp parayı ödeyen şirket yani olayın bankayla alakası yok..ikinciside parayı herhangi bi şekilde göndermiş olabilirler..Açıklama yapmadan gönderilen bi para neticede..Hiçbir haklı şirket bu şekilde davranmaz.Mail atıp parayı sen ödemelisin yada sponsora mail atarız gibi blöf yapmaz..Yani böyle basit oyunlar peşinde koşmaz..Mail yada msj yoluyla iletişime geçmez resmi yoldan evrak gönderir.Evet işler bu kadar basit değil ancak çocuk oyuncağıda değil..Kaldıki arkadaş ilk iletişim kurduğunda eline para geçince ödeyeceğini söylemiş.Yani insan olan durumdan anlar ve kendi hatasını başkasına ödetmez..Diğer kızın parasını öder(amerikadaki şirket öder) ve yanlışlıkla para yatırdığı kişiden parayı geri yatırmasını bekler..Arkadaş deseki ev için elden para verdim başta kapora için kim neyi ispatlayacak.Onu geri ödediler dese kim ne diyebilecek ki?

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Konu gayet açık üzerine tartışma yapmak yersiz.Parayı yatıran taraf hatalı.Parayı geri ödemek istemediği sürece hiç birşey yapamazlar.Ancak parayı yatıran taraf çirkef gibi duruyor bu nedenle kızın parasını da ödemeyeceklerdir.Kızı uğraştırır ancak o taraftan hakkını ararsa parayı şirketten söke söke alır kız.

Haram para konusu bambaşka bir konu herkesin değer yargıları aynı değil bu forumda bunu kovalamak yersiz.Ben olsam şirkete mesaj atar siz karışmayın derdim kızla direkt bağlantıya geçer kızın parayı kendim öderdim.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Daha önce buna benzer bi konuda araştırmıştım internetten.Denilene göre böyle bi durumda cezai yaptırım uygulanamaz çünkü hesap sahibi o sıra başka bi kişiden para bekliyor olabilir ve o düşünceyle o parayı harcayabilir..Yani hiç bi şekilde suçlanamaz.Ancak parayı yollayan kişi yanlışlıkla yolladığını ispatlarsa yani hesaplarda karışıklık yaptığını evraklarıyla belgelerse bu durumda yatırılan parayı talep edebiliyormuş.Ancak bu arkadaşın konusunda meblağ zaten düşük.400 dolar parayı geri almak için 1000 dolardan fazla harcanmaz.Çünkü araştırma yapılacak heyet huzurunda ve heyet karar verecek Bunların masrafı hep parayı yanlış yatıran şirketten kesilecek..Yani kendi yanlışlarının peşinden gurur meselesi yapıp fazlasını ödeyerek bu parayı talep edecek değiller..En kötü ihtimalle ettiler diyelim,kişinin çalışma şartlarına göre parayı ne sürede biriktirebileceği hesaplanıp faizsiz bi şekilde bi tarih belirleniyomuş o tarihte ödeme yapması gerekiyomuş..Bu yüzden şirket parayı geri kendine istemiyor çünkü isteyemiyor o yüzden de arkadaşa diyorki sen o parayı göndereceksin..Yani ben olsam o paranın üstüne yatar kızıda kışkırtır parasını almasını sağlardım..Ne şiş yansın ne kebap..(Başta adam akıllı isteseler elime para geçtiği anda gönderirdim ama böyle çirkef yapan şirkete cent koklatmam)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)