Alıntı vay_ley Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, kusura bakma biraz geç cevap verebildim malum final haftasındayız.. Ocean Pines çok güzeldir, bikaç arkadaşım orda yaşıyodu o yüzden iyi bilirim ama senin için birazda olsa sıkıntı yaratcak çünkü onlar amerikalı ve neredeyse hepsinin altında arabası var, senin yüksek ihtimal olmayacak ve Ocean Pines-Ocean City arasında otobüs var mı hiç bilmiyorum, hep arabayla gidip geldim, arabayla 15-20dk civarında geliosun OC ye.. Öncelikle Ocean City, Maryland FoodLion (118th street) doğu yakasının en çok satış yapan FoodLion ı idi geçen yaz ve o halde bile biz overtime alamıyoduk o yüzden belki 2. işe ihtiyacın olabilir şimdiden belirteyim, ben geçen sene tek işte çalıştım ve kazandığım para her türlü yetmişti bana.. Stoker-cashier-bagger-deli department-meat department-grocery department bölümleri vardır, genelde yorucu olan tek şey günde 8 saat ayakta durmaktır geri kalan işler basit ve 1 haftada tamamen çözülüyo heryönüyle.. Haftada 5 gün, günde 8 saat programı uygulanır genelde.. İşverenin gözüne girmek için değilde eğer daha rahat ve ingilizceni daha çok geliştirebilceğin bi bölümde çalışmak istiyosan işyerine ilk vardığın gün manager la sürekli bi diyolog halinde bulun çünkü kimse ilk günün kültür şoku vs. diye konuşmuyo eğer sen orda konuşup ingilizce bildiğini ve iletişim konusunda sıkıntı yarattırmıcağını onlara hissettirirsen çok çok daha rahat pozisyonlarda Amerikalılarla beraber çalışabilirsin.. İşverenle aranda bi problem olmasını istemiyosan da işe giriş ve çıkışlarda kendi numaranla yaptığın "Punch In - Punch Out" yada "Clock In - Clock Out" saatlerinde numara yapma, girdiğin saatte başlat ve tam çıkarken bitir, bizim işyerinde punch in yapıp gelmeyen ruslar fln oluyodu, yakaladıkları anda gözlerini kırpmadan kovuyolar onu belirteyim..
teşekkürler verdiğin bilgiler çok değerli. seni bulmuşken ocean city ulaşımı hakkında da bilgi alayım zahmet olmazsa ben de ikinci işi bulma konusunda aceleciyim. zaten normalde işim 18 haziranda başlıyor fakat ben 11inde orada olucam. hem uyum süreci için hem yer konusunu oturtmak için hem de 2.işi bir an önce bulayım diye. haftada 5 gün 8 saat güzelmiş aslında. ben günde 5-6 saatten 6 gün filan diye düşünüyordum. şimdi sorularımı sıralıycam ama zamanını almak istemiyorum malum finallerden dolayı. kısa kısa cevap yazabilirsen sevinirim

1- ben ikinci işi ocean city de bulmak ve orada ev tutma amacındayım. bisikletle gidip gelme planım var. bu sence mümkün mü?

2-ocean pines biraz daha içerde geldi gözüme google earth'den. malum gırgır şamatadan da uzak kalmamak lazım o yüzden ocean city mantıklı bir tercih mi kalmak için yoksa pines'ı tercih etmemi önerirmisin?

3-daha önce ilgili konuya yazmıştım fakat konu 2011de kalmış kimse ilgilenmiyor. biliyosan sana sormak istedim. benim arkadaşım daha önce amerika da kaldı.3 sene kadar. ve 2 tane arabası varmış garajdamı galeride mi o tarz bir yerde. bana oradan vekalet tarzında bir formu (karşılıklı faxlanacak imzalar sonucunda) götürüp iki arabayı da istediğim gibi kullanabileceğimi söyledi. bu konuda bi bilgin var mı?

4-ocean city ve pines'ın ortamı nasıldır. yani ortamdan kastım; sokakların güvenliği, semtler sokaklar arası ulaşım, türk nüfusu ve türk WATçı sayısı (senin gittiğin seneyi baz alırsak)

5-bir WATçının ilk hafta yaşayabileceği zorlukları ve çarelerini az çok forumdan okuyorum hatta notlar bile aldım. ama senin özellikle ocean city-pines bölgesi için söleyebileceğin bi tavsiye tüyo varmı?

umarım zamanını almam. vaktin olduğunda ilgilenirsen çok çok sevinirim. şimdiden teşekkürler