2.sınıfım İngilizce öğretmenliği okuyorum,birincisi final haftası dedemi kaybettiğimizi söyledim ve 2 ortalamaya sahip olabilmem için bütün notlarımın 70 olması gerektiğini,bir notum bile 69 olsa otomatikman ortalamamın 2nin altına düştüğünü söyledim.
) tamamdır sağol
vize görüşmesinden önce 1 ay formu takip ettim. kimileri zor olduğunu yazmıstı kimileriyse çok kolay olduğunu. Bende bu yüzden çok stres yapıyordum daha vize görüşmesine girmeyen arkadaşlar gibi. Ama gerçekten gerek yok.ben hep karşılıklı oturacağımızı sanıyordum ama öyle değilmişresmen banka veznesi gibi numaran yanıyor gidiyorsun önünüzde cam var ses mikrofonlar aracılığıyla gidiyor sadece küçük bölme var oradan kağıtlarını veriyorsun. vize görüşmemde 195. sırayı aldım ve gittiğimde daha 88di görüşmedeki numara.yani 100 kişiyi dinleme fırsatım oldu.En önemlisinin rahat olmak olduğunu söyleyebilirim. Kasılan yada heyecanlananlara çok daha fazla soru soruldu ne kadar rahat ve özgüvenle cvp verirsen o kadar kolay oluyor sorular.Buyuzden girecek arkadaşlar güler yüzlü ve rahat olun kendinize güvenin.çok kötü ing konuşanların bile aldığını bile gördüm. Çok kısa cvplar vermeyin biraz süsleyin cvplarınızı.nasılsınız derken sadece iyiyim diyerek geçiştirmeyin.Ben bugun kendimi çok iyi hissediyorum siz nasılsınız dedim ve karşımdaki yüz ifadesi bile değişti. Bence ne kadar pozitif bir enerji verirsen güzel geçiyor görüşme bunu söyleyebilirim.
18 mayıstaki vize görüşmesinden size bir örnek veriyim de korkmamızın ne kadar yersiz olduğunu anlayın, ben kendi sıramı beklerken esmer kadının olduğu yerde bekliyordum ve hem keli hem de esmeri dinliyordum. Almayan tek bir kişi bile görmedim. En ilginci ise esmer kadına gelen bir kızdı. Kadın ne iş yapmaya gidiyorsun diyince kız cankurtaran dedi ama belgelerinde öyle görünmüyormuş sonra kız ağlamaya başladı ve ingilizcesi yok gibiydi tek kelime konuşamadı. Kadın türkçe konuşmaya başladı ve bir git hallet sonra gel sakin ol falan dedi gayet yardımsever bir şekilde. Sonra kız yine geldi ama hala konuşamıyordu yine gözleri dolmaya başladı. Kadın buraya nasıl geldin dedi sanırım ingilizce konuabiliyor mu diye sordu bunu ve kız buna da cevap veremedi ama bu kız bile vizeyi aldı. Zaten bunu görünce çok rahatladım bu kadına denk geldim ve sorduğu tek şey ne iş yapıcaksın oldu.
Kel adam dışında herkes aynı soruları soruyo. Kel adam aslında çok iyi, çok şirin görünüyo ama diğer memurlardan çok daha fazla konuşup ingilizcenizi test ediyor. Diğerleri 3-4 tane kalıp cümle sorup vizeyi veriyo. vizeyi alabilir miyim diye telaş etmesin kimse.
"-what do you study?
- To texas. "diye sohbete tanık oldum. O cevabı veren vatandaş da aldı vizeyi. Vize alamama olayını kafanızdan silin yani çok rahat ortam. sicilin temizse ortalama 1.60 üstüyse sıkıntısız alırsınız.
bizim şirkettende 40 kişi giricek cuma günü vizeye..bir kişi red almaz umarım.Çünkü o bi kişi olmaktan çok tırsıyorum ..dediğiniz gibi geçer inşalah
Ya zaten öyle geçicek yani bu sene kaç bin insan girdi görüşmeye yüzde 99una aynı şeyler sorulmuştur aynı şekilde geçmiştir görüşme. Yani inanın stres yada heyecan yapıcak bişey yok. Size verilen saatten önce gidin erkenden biter işiniz çünkü mesela 7.15 görüşme randevunuz var sizin gibi 20 kişi de o saatte. Formalite yani o saatler. gidince görüceksiniz ne kadar rahat oldugunu, önemli olan oraya stressiz heyecansız gitmek. Çünkü kendinizi ne kadar heyecanlandırır, strese sokarsanız bi anda söyleyebileceğiniz 3-5 tane kelimeyi söyleyemeyebilirsiniz. Banka veznesinde para yatırır gibi düşünün. numaranız yanıcak gidiceksiniz 2-3 basit soru ve kısacık cevaplar. Vizeniz hayırlı olsun![]()
aynen kasmaya falan hiç gerek olmuyo 13 sumaraydı galiba en son adama gitmiştim .. ama vize gorusmesindeki kel adamon numara bi adam komik adam
birsuru sorular falan soruyo ama eğlenceli adam
![]()
bir de benim girdiğim gün toplam 560 kişi girmiş görüşmeye 12 kişi alamamış vizeyi. yüzdeye vurunca çok ufak bir durum ki o kişiler gerçekten 0 ingilizcesi olan kişilerdi bir kaç tanesini görmüştüm orda.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks