uykusuz123 sevdim ben bu makineyi videosunu fln da izledim teşekkür ederim,
sen kullanıyosun sanırım şuan memnunsundur eminim de özellikleri vs nasıl biraz daha blgi verebilir misin örnegin siyah beyaz-sepya fln görüntü modları mevcut mu?
uykusuz123 sevdim ben bu makineyi videosunu fln da izledim teşekkür ederim,
sen kullanıyosun sanırım şuan memnunsundur eminim de özellikleri vs nasıl biraz daha blgi verebilir misin örnegin siyah beyaz-sepya fln görüntü modları mevcut mu?
Amatörden profesyonele geçerken tercih edilebilecek bir makine.(o kadar kompleks) Yani siyah-beyaz gibi küçük özelliklerin dahilinde bir çok özellik mevcut. İlk aldığımda farklı modlarda çekim yapmaktan saatlerimi harcadığımu biliyorum.
Özelliklere gelirsek,
-Optik zoom yeteneği kompak makinelere kiyasla çok kuvvetli ve görüntü kaybı düşük.
-28mm genişliğinde objektife sahip. Yine kompak makinelere kıyasla çok üstün.
-İlk başlarda tercih edebileceğin otomatik modlar mevcut. Bunları profesyoneleştikçe kendin değiştirebiliyorsun.(enstantane,diyafram,iso vb.)
-Flaşı ışığı gayet kuvvetli. Gece yarısı dışardan ışık almayan 30 metrekare bir odayı öğlen saatlerindeki kadar aydınlık ve kaliteli çekim yapabilirsin.
Bence artı yönü sıradan AA pille çalışması. Fiyatının uygun olmasının yanında bunun için de tercih ettim. 4 tane AA pille çalışıyor. Ben şarj edilebilir Duracell kullanıyorum ve tam doluyken 1000-1200 fotoğraf çekebiliyorum. Yedeklerini aldığımda uzunca bir süre şarj derdim olmuyor. Bataryaları olan makinelerin batarya ömrü bittiğinde makine kadar meblağa batarya almak zorunda kalıyorsun, yedek batarya taşıyamıyorsun ve en önemlisi her bakkaldan, marketten pil alamıyorsun.
Diyeceksin hiç mi kötü yönü yok. Tabiki var. Video sırasında zoom yaparsan, makinenin zoom yapma sesi videoda hissediliyor. Bu eksi bir yön bana göre. Ama çok da büyük bir sorun değil=)
Bir de bence alacaksan Türkiye'den al garanti kapsamından fazlaca yararlanırsın. Amerika'dan alırsan garanti işleri nasıl yürüyor pek fikrim yok. Ayrıca pek bi fiyat farkı da göremedim ben.(amazon ve hepsiburada arasında.)
"Some people feel the rain. Others just get wet"
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks