Selamlar,
Ben Elektrik/Elektronik mühendisliği okuyorum, 2.sınıf. Bu sene WAT yapacağım ama bir taraftan da yapmam gereken 2 tane zorunlu yaz dönemi stajını düşünüyorum)
Yurtdışına kafayı taktım, birçok fikir var aklımda seneye yaz dönemi için. İlk hedefim, maddi açıdan kolaylık sağlayacağı için AISEC veya IAESTE ile staj yapabilmek ama eminim ki bu çok kolay olmayacaktır.
İkinci seçenek ise Amerika'da summer internship. Geçenlerde yurtdışı eğitim fuarında birkaç şirketle görüştüm, mühendislikle ilgili pozisyonlara yaz dönemi stajyeri yerleştirdiklerini söylemişlerdi. Fakat staj sırasında para almayacağımı söylediler. Açıkçası benim paradan çok düşündüğüm konu beni bölümümle ilgili nasıl bir yere yerleştirecekleri. Amerika’da internship yapmaya karar verip de tonla para döktükten sonra, karşılığında para almadan saçma sapan bir yerde staj yaparsam facia olur benim için) Mühendislik alanında Amerika’da yaz dönemi staj hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevineceğim. Bir de kafama takılan bir şey daha var, self WAT oluyor da self staj olmaz mı acaba düşünüyorum düz mantıkla, hazır bu yaz ordayken seneye yaz için staj ayarlayabilir miyim ki, bir yolu var mıdır?)
Üçüncü seçenek de naylon staj yapıp bir daha WAT yapmak tabi

Bookmarks