Alıntı marty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar Internship ile ilgili aklıma takılan bir soru var. Arkadaşımın arkadaşı abd ye daha önce iki kez wat ile gitmiş hemde aynı şirkete çalışmaya sonra yine aynı yere internship olarak gitmiş işinde de yükselmiş program bitincede gel burda kal full time çalış demişler. Fakat burada ailevi nedenlerden dolayı gitmeyecekmiş. Şimdi benim soracağım soru şu; Internship yaptıktan sonra 2 yıl ülkeye girememe kuralı var bunu nasıl kaldırıyorlar? Ya da bu full time çalışma vizesi olunca ordaki şirket isteyince yani elemanı bu kural geçerli olmuyormu? Biliyorum biraz karışık oldu ama yanıtlarsanız sevinirim

internshipten sonra iki yil kuralini kaldirman gerekiyor.su an benim ugrastigim iste bu iki yil kuralini kaldirmak.eger isyeri arkadasin amerikadayken bu teklifi ettiyse intern bitmeden j1 waiver a basvurmasi lazim.waive ettirdikten sonra uzun sureli calismasi icin h vizesine gecmesi lazim.eger calistigi yer h vizesine sponsor oluyorsa sen yada arkadasin cok sanslisiniz demektir.h vizesini aldiktan birkac yil sonrada zaten green carda basvurabiliyorsun isyeri destekli olarak.tabi isyeri seni hala elinde tutmak istiyorsa.sorun hic de karisik felan degil.j1 vize waiver burda bulabilecegin bir sey degil , baska yerlerde bakman lazim. j1 waiver a basvurman icin turkiyede herhangi bir borcun olmamasi lazim, vergi,kyk vs. birkac kisinin dedigine gore bazilarina kyk borcu olmasina ragmen waive vermisler.bu islem uc aydan fazla suruyor.

bu soruyu benden baska soran ilk kisisin.bravo.