benim görüşmemde yarın 9:30'da umarım sorunsuz atlatırım. evraklarda vs.'de sorun yok ama insan yine bir tedirgin oluyor.![]()
benim görüşmemde yarın 9:30'da umarım sorunsuz atlatırım. evraklarda vs.'de sorun yok ama insan yine bir tedirgin oluyor.![]()
tedirginlik bende de var insallah güzel geçer görüşme ve pasaportu doldurur eleman![]()
Evet arkadaşlar vizeyi almış bulunmaktayım cidden hiç kasmaya gerek yokmuşBenim salonda olduğum zaman içerisinde 40 kişi içerisinden 1 veya 2 kişi alamadı vizeyi.Vize görüşmeme gelecek olursak
B:Ben K:Konsolos
B:Merhaba nasılsınız?
K:Teşekkürler sen nasılsın?
B:Bende iyiyim
K:Hangi okulda okuyorsun?
B:Çukurova üni.
K:Hangi bölümdesin?
B:Çevre müh.(Bu sırada transkripti açmaya başladı bende heyecan tavan yaptı)
K:Hangi dersleri görüyorsun?(Bu sırada transkripte bakıyor)
B:Aklıma matematik fizik su kaynakları gibi dersler geldi onları söyledim
K:Amerikada ne iş yapacaksın?
B:Kasiyer olacağım
K:Haklarımız yazan kağıdı göstererek bunu okudun mu?
B:Evet Amerikadaki haklarımdan bahsediyor.
K:Vizen onaylandı.(Beyaz bir sticker veriyor).Bunu ups masasına götür.
B:Teşekkürler iyi günler
K:Teşekkürler.
görüşmem bu şekilde geçti arkadaşlar benden sonra girecekler benim kadar stres olmasınlar çok kötü ingilizce konuşanlara bile verdiler.
NOT:Öncelikle @sniff17 arkadaşıma verdiği destekten dolayı ve emeği geçen diğer arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum.Çok az zamanım olduğu için hızlı yazıyorum yanlış bir yer varsa kusura bakmayın![]()
Konu trail tarafından (20-04-2012 Saat 01:21 PM ) değiştirilmiştir.
forumda okudugm kadr zor bir iş degil arkadaslar dun geceden beri stresliydim forumdaki birkaç yorumdan dolayı sadece nereye gidiyorsun dedi sora onayı verdi bu kadrgırecek olan arkdaslara bol şanslar
Benim diyalogumu da paylaşmak isterim=)
B: Hi!
K: Hi. How're you?
B: I'm fine. And you?
K: Thanks. I'm great. Can you open your transcript?
B: Okey.
K: Did you read these rights?(Kitapçığı göstererek..)
B: Yeah!
K: Sağ baş parmağını şekilde gösterildiği gibi cihaza dokundurabilir misin?(Telesekreter Türkçesi gibi bir sesle..)
B: Peki=)
...bir bakışma evresinden sonra...
K: Vizeniz onaylandı. Amerika'da iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.(Aynı ses tonuyla..)
B: Teşekkürler=)(Burada dişimin arasına kaçan eti dilimle çıkarmış kadar çok sevindim.Ayrıca çok tatlı 40'lı yaşlarda bir teyzeydi.)
Kolay gelsin herkese..
Konu uykusuz123 tarafından (22-04-2012 Saat 01:18 PM ) değiştirilmiştir.
"Some people feel the rain. Others just get wet"
Dil okulu için ortalama hakkında pek bilgiye sahip değilim. Ama saçma uygulamalar olduğunu biliyorum. Danışmanlık şirketinden bir öğrenci Türkiye'deki dil okullarından önce Amerika'ya gitmeyi tercih ettiği için alamadı vizeyi. İlk önce Türkiye'dekilere gitmelisin demişler. Fakat bunu dil durumuna mı bakarak dedi yoksa herkese mi aynı şekilde yapıyorlar bir fikrim yok.
Sen gönder transkripti bakalım.
Benim dil okulu sertifikamda vardı bakmadı bile![]()
Vize salonuna girdiğinde sıra almak için masaya yöneliyorsun. Daha sonra sıran geliyor ve evraklarını teslim ediyorsun. Sonra elinde sıra numaranla bekliyorsun. Daha sonra parmak izi için sıran geliyor ve bütün parmaklarının izini alıyorlar ve evraklarını alıyorsun. Daha sonra görüşme için beklemeye koyuluyorsun. Görüşme sırasında bende tekrar istedi parmak izi. Anladığım kadarıyla o an küçük bir kimlik kontrolü. Herkese yapmadılar benim gittiğimde.
Bugün 7:30 daki görüşmem için saat 6:45 gibi oradaydım. Oradaki kafedelerden birisinde oturayım dedim. 2 çay 2 tost'a 11.5 TL ödeyerek kazığı yedim. Diğer kafeleri bilmiyorum ama 1 çay 1.5 tl haberiniz olsun sonra içinize oturmasın.![]()
Ardından 7:20 ye doğru güvenlik gelebilirsiniz dedi. İlk güvenlikte isim kontrolüne giriyorsunuz ardından X-ray cihazından geçmek için sıraya giriyorsunuz ardından belgeleri düzenleyen adamın yanına gidip VA tuşuna basıp üst kata çıkıyorsunuz. Tekrar uzun koridoru geçtikten sonra görüşme odasına giriyorsunuz. Bildiğiniz banka şubesi gibi.
İlk numara yandığında belgeler düzenlendi. İkincisinde parmak izi alındı. Ardından da görüşme yapıldı.
Vize görüşmesi şöyle geçti. (B: Ben K: Konsolos)
K: (Tebessümle) Good morning
B: Good morning
Belgeleri inceledi. ingilizce Transkriptini açarmısın dedi. 1 saniye bile bakmadan yanına koydu. Sadece 2 soru sordu: Nerede çalışıcaksın ve ne yapıcaksın? Cevap verdim. Pasaportumu ve diğer bütün belgeleri alıp sadece Ds 2019 belgeme tarih, imzasını, mührünü atıp geri verdi. Baş parmak izi aldı. Hemen ardından Visa is approved dedi. Ups' ye yönlendirdi. Bu kadar.
Sürekli tebessümle cevap verdim. Bazen gideceğim yer hakkında yorum yaptı. Orada gülüşmeler oldu. Benim görüştüğüm konsolos, diğerleri gibi çok sempatikti. Hiç bu kadarını beklemiyordum. Görüşme 1 dakika sürmemiştir.
Heyecan hiç gerek yok. Not ortalamasını kafaya takmaya hiç gerek yok. Tebessümle konuşmak önemli kanımca. Ve sorduğu soruya hemen cevap vermeye çalışın. Umarım herkes alır.
2 saat öncede telefonuma mesaj geldi Ups'den. Şu şekilde '' Gönderiniz konsolosluktan teslim alınmıştır. Gönderinin teslimatı 21.04.2012 tarihinde yapılıcaktır. '' İnşallah vize basılmıştır.![]()
Konu Methgan tarafından (20-04-2012 Saat 10:52 PM ) değiştirilmiştir.
aldn mı vizeyi brde ne ggibi şeyler sordular![]()
bugün aldım bende vizeyi büyütülecek bir durum yokmuş. 9:30'daki randevuya 8:30'da gittim. hemen işlemler halloldu. görüşmede kısa sürdü. karşılıklı hal hatır sordukamerika'da ne iş yapacaksın dedi. kasiyer dedim. nerede dedi mcdonald's dedim. sever misin dedi severim yoksa siz sevmiyor musunuz dedim
sıradan bence dedi gülüştük. teşekkür etti onayladı.
bana sizden başka sorduğu tek şey burger seviyor musun olduoda çalışıcağım yer burger cı olduğu için galiba
vizelerini alan herkesi tebrik ediyor..henüz görüşmeye girmeyenler içinse korkmayın rahatlıkla alırsınız vizeyi diyorum![]()
@Methgan
Hayirlisi olsun kardes...
Ben ilk girenlerdendim. Evet ilk baştaki adam da dahil, hepsine dikkat ettim genellikle 1 - 2 sürüyordu. Genel olarak en az süren görüşmeleri ise benimde görüşmemi yaptığım 12 numaradaki kızıl saçlı bayan yapıyordu. Benim orada en çok güldüğüm olay vizeyi alanların 23 nisandaki çocuklar gibi sevindirik bir şekilde ups ye gitmeleriydiHerkes pis pis sırıtmaya başladı bir anda mekanda
Çok saol Captain. Bugün cep telefonuma Ups' den mesaj geldi gönderiniz teslim edildi diye. Hemen şirketi aradım, gelmiş pasaportum vize basılmış şekilde. Senin de geldi mi?
Konu Methgan tarafından (22-04-2012 Saat 01:33 PM ) değiştirilmiştir.
İyi abi sana da hayırlısı olsun bakalım![]()
Ben de aldım vizeyi arkadaşlaarAma en komiği en sondaki adamın herkese istakoz sever misin sorusuydu..
![]()
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks