Bugün 7:30 daki görüşmem için saat 6:45 gibi oradaydım. Oradaki kafedelerden birisinde oturayım dedim. 2 çay 2 tost'a 11.5 TL ödeyerek kazığı yedim. Diğer kafeleri bilmiyorum ama 1 çay 1.5 tl haberiniz olsun sonra içinize oturmasın.![]()
Ardından 7:20 ye doğru güvenlik gelebilirsiniz dedi. İlk güvenlikte isim kontrolüne giriyorsunuz ardından X-ray cihazından geçmek için sıraya giriyorsunuz ardından belgeleri düzenleyen adamın yanına gidip VA tuşuna basıp üst kata çıkıyorsunuz. Tekrar uzun koridoru geçtikten sonra görüşme odasına giriyorsunuz. Bildiğiniz banka şubesi gibi.
İlk numara yandığında belgeler düzenlendi. İkincisinde parmak izi alındı. Ardından da görüşme yapıldı.
Vize görüşmesi şöyle geçti. (B: Ben K: Konsolos)
K: (Tebessümle) Good morning
B: Good morning
Belgeleri inceledi. ingilizce Transkriptini açarmısın dedi. 1 saniye bile bakmadan yanına koydu. Sadece 2 soru sordu: Nerede çalışıcaksın ve ne yapıcaksın? Cevap verdim. Pasaportumu ve diğer bütün belgeleri alıp sadece Ds 2019 belgeme tarih, imzasını, mührünü atıp geri verdi. Baş parmak izi aldı. Hemen ardından Visa is approved dedi. Ups' ye yönlendirdi. Bu kadar.
Sürekli tebessümle cevap verdim. Bazen gideceğim yer hakkında yorum yaptı. Orada gülüşmeler oldu. Benim görüştüğüm konsolos, diğerleri gibi çok sempatikti. Hiç bu kadarını beklemiyordum. Görüşme 1 dakika sürmemiştir.
Heyecan hiç gerek yok. Not ortalamasını kafaya takmaya hiç gerek yok. Tebessümle konuşmak önemli kanımca. Ve sorduğu soruya hemen cevap vermeye çalışın. Umarım herkes alır.
2 saat öncede telefonuma mesaj geldi Ups'den. Şu şekilde '' Gönderiniz konsolosluktan teslim alınmıştır. Gönderinin teslimatı 21.04.2012 tarihinde yapılıcaktır. '' İnşallah vize basılmıştır.![]()
Bookmarks