çok saçma bir süreç allah kalanlara sabır versin . okadar hazırlık yaptık keklik gibi bekliyorum şuan![]()
çok saçma bir süreç allah kalanlara sabır versin . okadar hazırlık yaptık keklik gibi bekliyorum şuan![]()
bu isim soruşturmasında sadece isme bakılmıyor değil mi hem isim hem soy isme bakılıyor
adi isim sorusturmasi ama neyi sorusturduklari mechul insanlar bekleterek cileden cikartiyorlar.
Daha önce isim soruşturmasına kalmadan vize almış birisinin isim soruşturmasına kalma ihtimali var mı? Yani, açık söylemek gerekirse; 2011 yılında direk, isim soruşturmasına kalmadan, aldım vizeyi. Bu yıl self gidiyor olmam dolayısıyla mayıs ayına kaldı vize görüşmem. Acaba isim soruşturmasına kalmam gibi bir durum söz konusu mu? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
PR, Reklamcı, Fotoğrafçı, Maceracı, Amca
kalma iht dusuk bildigim kadariyla bir kere kalan ikince kez vize basvurusu yaptiginda yuksek iht ile kaliyor ama almissin bir kere kalmadan tekrar kalicagini dusunmuyorum dusuk bir ihtimal.
konsolosluga attgm mailden cevap geldi mail de bazen fazladan idari islem gerekebiliyormus. bu islemler yapilirken consoloslugun musade etme yada insiyatif kullanma hakki yokmus. arada bir siteye bakmam gerekiyormus. yani cok yardimci oldular)) ben vizemde gelisme olup olmadigini ve hazirana kadar aciklanirmi diye sormustum beklemeye devam
arkadaşlar ben 19 nisan cuma günü vize mülakatına girdim ve hiç bir problem yokken sarı bir kağıt aldım araştırma yapıyorum çok geç cevap alan varmış hazirana kadar cevap alabilir miyim ?
İDARİ İŞLEM
Örnek Oluşturulma Tarihi: 19 Nis 2013
Durum Güncelleme Tarihi: 19 Nis 2013
Vize durumda şu anda gerekli idari işleme geçiyor. Bu işlem birkaç hafta sürebilir. Görüşme sırasında Konsolosluk Görevlisi tarafından verilen talimatları takip edin. Daha fazla bilgi gerekli ise, irtibata geçilecektir. Vize başvuru onaylanırsa, bu işlenmiş ve postalanacaktır / iki iş günü içinde kullanılabilir olacak.
sizinki ile aynı durumda mı ?
Administrative Processing
Case Creation Date: 19-Apr-2013
Status Updated Date: 19-Apr-2013
Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
bende böyle yazıyordu yanılmıyorsam 3. yada 4. haftadan sonra benimki böyle değişti
if you have submitted your online nonimmigrant visa application (DS-160), it has not yet been processed into the visa system. At some locations, your application will remain in this status until you appear for an interview or until your application is ready for review. Please see the embassy or consulate's website for information on the next steps required for visa processing...
vizeniş işlenmemiş olabilir bla bla bla. consolosluğa mail attım . sorun mu var gelişme var mı diye gelen cevap ;
Thank you for your inquiry. Some visa applications require further administrative processing, which takes additional time after the visa applicant’s interview by a Consular Officer. Applicants are advised of this requirement when they apply. Unfortunately, the Consulate cannot waive this processing or influence the amount of time this processing may take. If you haven’t been asked to send your passport yet, please check our website periodically for the latest information.
Soruşturma için teşekkür ederiz. Bazı vize uygulamaları bir konsolosluk görevlisi tarafından vize başvuru görüşmesinden sonra ek zaman alır daha fazla idari işlem, gerektirir.. Ne yazık ki, Konsolosluk bu işleme feragat edebilir ya da bu işlemi alabilir süreyi etkileyemez. Henüz pasaport göndermek isteği varsa, en son bilgiler için periyodik olarak web sitemizi kontrol ediniz.
enteresanlar ya bakalım 45-50 günüm var allah kerim.
arkadaşlar 13 martta vize görüşmesine girdim ve pasaportumu kons. görevlsii görüşmede aldı.16 gün bekledim ve 29 martta mail attık neden gelmediğine dair,ardından mail attılar ve herşeyin yolunda olduğunu araştırmanın normalden biraz uzun sürdüğünü fakat onaylandığını pasaportunuz haftaya elinizde olur dediler.fakat 1 nisanda konştuğum kons görevlisi bayan aradı ve sana şu anda vize veremiyorum dedi.
bende 12 nisana tekrr görüşme aldın ve gittim.görüşme yaptığım bayan soru bile sormadan geçen görüşmeden bu yana ne değişti dedi ve bende bu durumu anlattım.1-2 soru ardından sana vize veremem dedi ve ayrıldım.geçen sene wat a katılmıştım bu sefer f-1 başvurdum 24 haftalık bi koleje kayıt yaptırdım.bütün dökümanlarımda da tamdı.moralim sıfır zaten.iki ay kadar bekleyip üçünce kez gitsemmi diye düşünüyorum.
böyle sizin durumlarınızı okuyunca üzülüyorum hiç yok mu 2-3 haftada alan şu vizeyi. hiç bir şekilde süre kısaltılamıyor mu arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar, 19 Martta konsolosluktan sarı kağıtla birlikte şaşkın bakışlar arasında çıkmış biri olarak 5. haftamı doldurdum bugün. Kasımdan beri gerek iş arayışları gerekse pasaport, vize işlemleri sebebiyle geçirdiğim zorlu günleri, uykusuz geceleri, geçmeyen baş ağrılarını bir ben bilirim birde Allah. Herkes den ayrı ses çıkıyor internette yorumları okumak bile insanın canını sıkmaya yetiyor. 8 aydan 1 seneden bahseden adamda var 9 günden de. Sans diyip geçiyor insan. Hiç bir şeyin belli olmaması insanın canının sıkılmasına yetiyor. Okulum geç kapanıyor o yüzden 1 temmuz en geç 5 temmuza kadar işe başlamam gerekiyor, bundan sonra vize gelir mi gelmez mi bilemem ama ben gerçekten bıktım. Olan bunca şeyden sonra, bu kadar tersliğe içimde en ufak istek, heyecan vs. kalmadı. Bu kadar şeyler arasında 3. sınıftan pekte bir şey anladığımı söyleyemem, 1 senemi at çöpe, ortada kıytırık pasaport ve elime geri verilen vize belgelerimden başka bir şey yok. Bekleyen arkadaşlara Allah sabır versin, isyan etmemek elde değil.
Birde son umut olarak https://ceac.state.gov adresinden bakmayı denedim fakat Invalid Application ID or Case Number yazıyor, receipt nosundan başka bir şey mi yazmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim.
Konu WAT-TF? tarafından (23-04-2013 Saat 01:00 PM ) değiştirilmiştir.
Kardeşim sana aynen katılıyorum.Geçen sene resmen 30sn de vize aldım ama j1 bu sene f-1 viesiyle gidelim dilimizi güzel öğrenip burda master yapalım dedik ama hevesimizi kusrsağmzda bıraktılar.Bilmiyorum bu işlerler bneim kadar kafa yoran var mıdır?Tabi hepimizi kendimize göre fazla uğraşıyoruz,herkesin uğraşına sonsuz saygım var.Bu vize olayları çok şans meselesi ama senin bütün belgelerin tamam olduktan sonra.Bende herşeyin fazlası vardı eksiği yoktu ama ilk seferde aldığım vizeyi basmadan göderdiler anormal bir şekilde bu seferde yüzüme bakmadılar.Neye ve kime göre belli değil.
bizimde hiçbir şekilde soru sorma hakkımız yok.Bende çok sıkıldım bu işlerden psikolojik olarak çok yoruldum.3 hafta sonra tezimi vermem lazım ona bile başlamadım daha.
herkese kolay gelsin.
bende öyle yapmayı düşünüyorum.mayıs aynının sonunda veya haziran başında 1 haftalığına almanya ya gidip gelip öyle başvuru yapıcam.benimki çok enteresan olay zaten.13 martta gittim 29 martcuma mail geliyo vizen onaylandı arş. tamamlandı sadece normalden uzun sürdü diye.1 nisan pazartesi arıyıp üzgünüm sana vize veremiyorum diyo,yeterli belgem yokmuşama cuma günü gelen mail tam tersini söylüyo
![]()
evet hemde çok büyükbakalım inş
peki bu ara f1 vizesine girenler nasıl alabiliyorlarmı acaba ? bilginiz var mı?
daha numaram sitede bile yok... işim çok zor dimi
Arkadaşlar bir sorum olucak sizlere.Geçtiğimiz senelerde turist vizesini denedim fakat alamadım. Bu sene hayırlısıyla wat deneyeceğim. Geçtiğimiz senelerdeki o turist vizesi denemiş olmam karşıma cıkar mı sistemde cıkarmı yani. Cevaplarınızı beklıyorum sabırsızlıkla
Sistemde karşına çıkar ama WAT vizesi almanı engelleyeceğini düşünmüyorum ama yine de neden turist vizesi alamadığına bağlı. Eğer yeterli maddi kaynağın yok diye turist vizesi alamadıysan bu WAT vizesi almanı engellemez. Ama kişisel sorunlardan ötürü (sabıka vb.) alamadıysan turist vizesini, WAT vizesi almanı engelleyebilir.
Not ortalamam çok iyi ingilizce seviyem fazla iyi değil. Bu sorunu onlara nasıl anlatabilirim birşeyler düşünmem lazım. Sabıka gibi yüz kızartıcı nedenlerden dolayı değil. Sadece yaşım küçüktü ve bir akrabamız davetiye göndermişti o sebeple denemiştim konsoloslara ne diyeceğim karşıma cıkarsa onu da bilmiyorum. Birşeyler uydurup yalan mı söylesem :/
Senin bir şey söylemene gerek yok. Onun karşısına vize reddi aldığın çıkar zaten. Neden diye sorarsa, "Bilmiyorum bana sadece vize veremem dediler. Sanırım yaşım küçük diye vermediler" desen zaten yeter. Yani bu WAT vizesi almanı kesinlikle engellemez. Ortalamam iyi diyorsun. Eski senelerde olsa "Kesin alırsın!" diyebilirdim ancak bu sene dil konusunda biraz sıkı tutuyorlarmış. Yani duyduğum bu yönde. Ben de daha vize görüşmesine gitmedim. Ama şansını dene derim ben.
Anladım teşekkür ederim. Ne olursa olsun deneyeceğim sonumuz hayırlı olsun. Belki ismimi girdiğinde sistemde çıkmaz adım falan öyle birşey olursa şansım daha yüksek olur eminim. Birde şöyle birşey var bana derse ne için gidicektin diye ne söylemem gerek. Birde benım sahip oldugum ingilizce buna yeterli değil farkındayım ezber yapmam gerekıyor biraz
Turist vizesi için başvurduğun dönem için sorarsa mı? Eğer onun içinse cevabı çok açık değil mi? Başvurduğun şey turist vizesi; tabii ki de Amerika'yı gezip görmek için. Hatta biraz daha süslersen, "Filmlerde gördüğümüz rüyalar ülkesini görmek için gidecektim" falan diyebilirsin![]()
Evet sorum onun içindi. Açıklamaların için teşekkür ettim şuan beni biraz da olsa mutlu ettin sanırım söylemem gerekler tam da bunlar. Biraz üstünde durup çalışmam gerek![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks