Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 81 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: South Dakota

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aldım bileti deltadan.14 haziran uçuş
    hadi hayırlı olsun darısı başıma

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben bileti kestim 775 euroya ısteyene ucuz bılet bulabılırım normalden en az 150-200 euro farkı var

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben hayır demem nasıl olacak o iş

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

benim bilet 2240 tl cik:=)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı çekocu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben hayır demem nasıl olacak o iş
    p.m den ulas pls

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim bilet 2240 tl cik:=)
    çok ucuz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bnde hosukeeper olarak çalıscam işe başlama tarihim 20 haziran.oraya herkesi housekeeper olarak yolluyolar galiba değişik bi işte çalışana hiç denk gelmedim.comfort inn gulches of fun die bi oteldeyim uçak biletini aldın mı aldıysan kaça aldın?
    bnde bu yaz deadwood a gidiyorm gulches of fun da park atendant olarak çalşcam 8 haziranda gdecem ama daha uçak bileti almadım.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yalnız değilsin bnmde biletim yok soruyorum anneme çocukların elinde püskevitler biletler bana nie almıosunuz bende nie yok D

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

yalnız değilsin bnmde biletim yok soruyorum anneme çocukların elinde püskevitler biletler bana nie almıosunuz bende nie yok D
    puhahaha koptummm. o adamın sesini duyunca tüylerm qalkıo bişi derdim de neyse

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı mstfyvs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bnde bu yaz deadwood a gidiyorm gulches of fun da park atendant olarak çalşcam 8 haziranda gdecem ama daha uçak bileti almadım.
    bilet konusunda yardımcı olabilirim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende bu yaz Keystone'a gidiyorum 2 arkadaşımla birlikte,az çok tahmin ediyordum nasıl bi yer olduğunu para biriktirmek için iyi bi yer

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı mstfyvs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı hotelde aynı işi yapıcaz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation south dakota ( ACİL )

Arkadaşlar sout dakotayı bilen,tanıyan var mı ??

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Keşke arama butonunu kullansaydınız bu mesajı beklemek zorunda kalmazdınız.Ben sizin yerinize aradım bulduğum sonuçları ekliyorum mesaja.Umarım faydası olur...

http://www.turkishwat.net/eyaletler-...th-dakota.html
    http://www.turkishwat.net/ucak-bilet...ak-bileti.html
    http://www.turkishwat.net/tanisalim-...er-buraya.html

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation South Dakota ? ?

Arkadaşlar south dakota hakkında bilgisi,tavsiyesi olan varmı ? Lütfen yardım, pek bişey bulamadım bu yer hakkında

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Teşekkür ederim..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Wkipedia böyle söylüyor

Güney Dakota - Vikipedi

Saçma kurallar silsilesi var.

Eyalet sınırları içindeki peynir fabrikalarında uyumak yasak.
    Bir beyaz, kendi evinde ya da arazisinde beşten fazla Kızılderili görürse, öldürebilir. Kızılderililer “saldırgan taraf” kabul ediliyor

Bu demek oluyor ki MHP nin kalesi Yozgat tadında bir yer.

Örnek yorum

South Dakota is nedeiyle 6 ay kaldim..iki buyuk sehri var..Sioux Falls ve Rapid City..ABD nin en sessiz saki yerlerinden biridir..cok ciftci ve redneck vardir..hayvancilik cok yayginidr..Turk cok coook azdir..Rapid City de bir turk prof. la tanismistim.. Jeoloji Muhendsliginde olmasi lazim..Kiralar ve hayat diger sehirlere gore cok cooook ucuz..eyalet gelir vergisi yok..con samimi bir arkadasimla tanismistim Rapid City de iken..mastera gelmisti oda..Chicagoya yanima ziyarete gelince ABD ye yeni geldim dedi anla artik..ha bir de bayagi bir native american(kizilderili torunu) gorursun..

kaynak:South Dakota nasıl bir yerdir

Genel Bilgiler

Eyalet Simgeleri
    Kuş: Ring-necked Pheasant
    Çiçek: Pasque Flower
    Ağaç: Black Hills
    Hayvan: Çakal

Havaalanları
    # Rapid City Regional Airport
    # Sioux Falls Regional Airport

Şehirleri
    Aberdeen
    Sioux Falls
    Pierre
    Rapid City

Güney Dakota, ABD'nin eyaletlerinden birisidir.Güney Dakota topraklarının üçte birini kaplayan East Nehri Bozkır Ovası, hayvancılık ve çeşitli hububatların yetişmesi için elverişli toprakları ile tanınır. Eyaletin batısının üçte ikisini kaplayan West Nehri Büyük Ovası'nda birçok tepe ve kanyonlara rastlanır. Eyaletin güneybatı ucunda bulunan Black Hills bölgesi ormanlarıyla, altın ve diğer maden yataklarıyla ünlüdür. Missouri nehri, eyaleti ortadan bölerek kuzeyden güneye doğru akar. Yazın çok sıcak ve kışın son derece soğuk olan Güney Dakota'nın iklimi, aşırı uçlarda seyreder. Dünyanın en büyüğü olan; Amerika'nın dört efsane başkanı George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln'ün dev heykellerinin oyulduğu 'Rushmore Dağı' bu eyalettedir. Heykeltras Gutzon Borglum'ın 1927 yılında başladığı, tamamlanması 14 yıl süren ve 1 milyon dolara mal olan esere paha biçilememektedir.

South Dakota adı nereden geliyor?
    Burasi ünlü Sioux ya da Dacotah kizilderilerinin eski topraklaridir. Dakota sözcügü Sioux kizilderili dilinde "arkadas" demektir.

Eyalet Bayrağı...
    South Dakota bayrağı gökyüzü mavisi bir alan içinde eyaletin mühürünü içerir ve mühürün etrafında parlayan bir güneş vardır. Güneşin etrafında eyaletin adı ve takma adı çember oluşturmuştur.

Komşu Eyaletleri...
    Iowa , Minnesota , Montana , Nebraska , North Dakota , Wyoming,

kaynak:Güney Dakota (South Dakota) - ABD - Tatil Yöreleri-Türkçe Bilgi Bankası, Ansiklopedi, haberler,sarı sayfalar, sözlük ve makale

DİĞER YORUMLAR

Valla Adana'yi gormedim, bilmem de ama South Dakota kadar kotu olacagini sanmiyorum.
    Koskoca eyaletin nufusu 700-800 bini gecmez. Uzuuun bos arazilere, %90 i beyaz olan, kamyonet surup silahla dolasan adamlara raziysan gel derim.. Eger paran kisitli olarak geliyorsan o zaman iyi bir yer olabilir, ama yine de orasi kadar ucuz daha kaliteli, daha az yanliz kalacagin yerlere gitmen mumkun..

Neden South Dakota bilemiyorum ama bence South Dakota'ya gitmek, Turkiye'nin en ucra elektriksiz susuz koyunden cikiyorsan bir anlam tasir gibime geliyor..

Amerika 'nin her yeri filmlerde gordugunuz gibi degil.. South Dakota, North Dakota, Montana, Wyoming buralar o kadar da yasanacak yerler degil.. Ben Adana'yi gormesem bile buralara tercih ederim..

Sen bence yol yakinken, cok da mecbur degilsen ya eyalet degistir, ya da Tr'de kal..

Sevgiler..

--
    agzina saglik be SEATTLE_PILOT. s.d'yi cok guzel anlatmissin. ben burda yasiyorum. aynen dedigin
    anlattigin gibi. burda yasamamin sebebi kendi secimim digildi. hanimin isi dolayisiyla burdayiz. neyse 10 ay kaldi. geri sayim basladi.
    EMINALI sakin buraya gelme.!!!!! SEATTLE_PILOT'un dedigi gibi.
    Sen bence yol yakinken, cok da mecbur degilsen ya eyalet degistir, ya da Tr'de kal..

----

yemyesil,dagbayır guzıde bır yer,silah tasımak da bır realite,hemen herkeste varmıs(duyduguma gore)

O yüzden dikkat et

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Açtığın öteki konuya bakarsan detaylı bir cevap verdim.Bir konu aç ve beklemeye devam et..

http://www.turkishwat.net/soru-cevap...th-dakota.html

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok teşekkürler.. Bu yorumlardan sonra buraya gidilir mi ya bu saatten sonrada iş bulmak sıkıntı sanırım

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı eeg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler.. Bu yorumlardan sonra buraya gidilir mi ya bu saatten sonrada iş bulmak sıkıntı sanırım

Sağ salim postu deldirmeden dönmek yeter sanırım

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Arkadaşlar south dakota hakkında bilgisi,tavsiyesi olan varmı ? Lütfen yardım, pek bişey bulamadım bu yer hakkında
    3 ay orda kalmış biri olarak sana yardımcı olacabilecek arkadas benim galiba haydi sor sor

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aaa orda kalmış bir insan buldum hayret nasıl bi yer, nerde çalıştın, ne iş yaptın anlat anlat anlat

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

hangi sehirde kalcaksın bnm rastladığım keystone deadwood ve rapid city de wat öğrencileri vardı.keystone çok küçük bi yerdir orda sıkılabilirsin tabi ordakiler nasıl bi ortam kurupta eğlendiler bilemem orda sadece yemek yemiştik rushmore dağını gezdikten sonra. keystone küçük bi yer hep oteller ve lokantalar vardı alşveriş yeri yoktu bildiğim kadarıyla alışveriş konusunda sıkıntı çekebilirsin ordaki herkesin arabası oldugu insanlar idare ediyorlar sana tavsiyem arabası olan birisiyle kanka ol seni alışverişe çevre yerlere gezdirmeye götürsün yada bi kaç kişi ortak olup araba satın alırsınız.yalnız arabalardan anlarsan satın al yoksa arabanın bi problemi varsa ve anlayamazsanız bosuna para harcamış olursun.bizim arkadslar orda araba aldılar 2 hafta sonra araba fiyatı kadar masraf çıkarttı bizimkilerde tamirciye bırakıp kaçmışlardı:9
    eger deadwooda düşersen biraz daha şanslısın demektir nispeten daha büyük bi sehirdir daha canlıdır.gecen sene 20 türk vardı bu ufacık şehirde.kasılıklı 2 barı vardır takılabilecegin biri disko tarzında ötekinde çeşitli gruplar çıkar. gitmeden country müziğe kulağını alıştırsan iyi edrsin zira orda çok fazla duyacaksın yabancılık çekme.ben burda kaldım bnce çok değişik şirin bi yer.kovboy ve motorcular ağırlıklıdır.hayatında göremicen kadar çeşitte ve sayıda harley davidson motorları görebilirsin azın açık kalır.biz burda kendi ortamımızı kurdugumuz için çok eğlenceli geçiyodu zaman house partiler fln yalnız burdada alışveriş yapcak bi yer yok hep birilerinden rica ediyoduk 2 - 3 haftada bir aılşveriş yapabiliyoduk depoluyoduk herşeyi.
    spearfish burası deadwood dan daha büyük üniversite fln var.üni.nin havuzuna girebilirsin yemekhanesinde yemek yiyebilirsin.açık büfe olunca çantayada atabilisin işte burda valmart var alışveriş için deadwood la arası 15-20 dk. burdaki barlar fln üni öğrencilerinden dolayı daha canlı yaş ortalaması daha düşük. deadwood da nerdeyse ilk 1 ay gelen turistlerin yaş ortalamsı +90 dı.
    rapid city de gitmek bana kısmet olmadı ama en büyük şehri burası valmart best buy daha başka alişveriş merkezleri var bar ortamıda iyimiş öle duyduk buraya düşersen baya şanslısın bnce rahat edersin
    sturgis burasıda küçük sayılır.bi motor rallisi yapılıyo 1 hafta boyunca abd nin her taraftan motorcular geliyo her yer full o zamn muhtesem oluyo.yanliş hatırlamıyosam jack's bar diye bi bar var gitmen lazım buraya gidince anlarsın neden öle dediğimi ama ralli zamanında git buraya ralli zamanında burada bir sürü türk görebilirsin baska eyaletlerden çalışmaya gelen

south dakotada eğlenmek sana kalmış aslında ortamı yaratırsan memnun kalırsın.ucuz bi yer oldugu için para biriktirisin,2. iş bulabilirsin bn günde 12 saat çalışıyodum mesela.ralli zamanında her yer dolu oldugu için baya para kazanabilirsin.sadece sturgis de 1 hafta çalışsan 800 dolar kazanırsın.aklima gelenler bunlar baska aklına takılan olursa yardımcı olmaya çalısırım.ilk 3 hafta sıkılırsın şimdiden söyliym senin gidiş tarihin ne zamn

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sioux falls şehrinde, best western oteli.. burası hakkında bilgin var mı?
    çok teşekkürler buarada henüz görüşme yapılmadı belli değil tarih

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

oraya hiç gitmedim giden birilerini de tanımıyorum orda neler var yok bilmiyorum pek yardımım dokunmayacak. bnce şirketinin gecen senelerde gönderdiği öğrencilerinin telefonlarını alıp onlarla iletişim kurabilirsin ayrıca senle aynı yere gitceklerin numaralarını da al onlarla irtibata geç sor bakalım onlar bişiler öğrenebilmişlermi bide bunlarla irtibatinı koparma senden önce gitcek olanlar olursa onlarla haberleşirsen çok sana çok faydası olur.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bi aksilik olmadığı takdirde bende bir arkadaşımla south dakatonun ilçesi olan sioux falls'a gidiorm.best western die bi hotale.daha önceden gitmiş olanlar dha fazla aydınlatırlarsa sevinirim.küçük bi eyaletmiş anladığımız kadarıyla.bndan dolayı biraz çekiniyoruz.umarım her şey güzel olur.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

sioux falls'a giden pek olmamış galiba bnce şirketinden geçen sene gönderdikleri öğrencilerin numaralarını yada mail adreslerini alarak onlarla iletişime geçebilirsen burdan daha faydalı olur çünkü bnde oraya hiç gitmedim detaylı olarak yardımcı olamıyorum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı savas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi aksilik olmadığı takdirde bende bir arkadaşımla south dakatonun ilçesi olan sioux falls'a gidiorm.best western die bi hotale.daha önceden gitmiş olanlar dha fazla aydınlatırlarsa sevinirim.küçük bi eyaletmiş anladığımız kadarıyla.bndan dolayı biraz çekiniyoruz.umarım her şey güzel olur.
    burayı isteyerek mi seçtiniz merak ediyorumda ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sioux falls'a giden pek olmamış galiba bnce şirketinden geçen sene gönderdikleri öğrencilerin numaralarını yada mail adreslerini alarak onlarla iletişime geçebilirsen burdan daha faydalı olur çünkü bnde oraya hiç gitmedim detaylı olarak yardımcı olamıyorum
    tavsiyen için teşekkürler.öyle yapıcaz artık.başka seçeneğimiz yok.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

burayı isteyerek mi seçtiniz merak ediyorumda ?
    hayır isteyerek seçmedik.çok geç başvuru yaptığımız ve okulumuzda haziranın 18i gibi geç bi tarihte kapandığı için,bize göre ellerinde ki tek iş bu kalmıştı.okey demek zorunda kaldık.aynı otele gidiyomuşuz,yeni farkettim.şirketimiz flnda aynı.irtibatta olalım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)