İhtiyac geregi yazma hissi duydum sabahın bu saatinde. Burada yazılanlar ne minimum ne de maximum değil bu programın normal olması gereken miktarda yazılmıstır. Tek tek acıklayarak yazacagım. Cizelge yazdım ama bisey cizmedim
1. Sirket Ucreti : Sezon bası ındırımlerı harıc normal sezonda sirket ucreti 1300*1450 dolar arasıdır. Bunun ustunde ve altında fiyatlarla kayıt olmak cokta dogru değil olması gereken fiyat aralıgı bu sponrsorumuz cok guclu tarzı boyalı sozlere gerek yok goruyoruz guclerini. Bunun karsılıgı olarak sirketiniz size iş bulup ve vize surecinde yardımcı olmak zorundadır. Eger DS belgeniz gelmemissi paranızı kesintisiz iade almak hakkınız eger sozlesmede boyle bir madde yoksa koydurun. On kaydınızı yakmayın.
2. Sevis Ucreti : Sevis Amerikan hükümetine odenir. Sirketiniz tarafından yatırılır. 35 dolardır bunu da sirketinize verirsiniz. Sirket ucretine ek olarak.
3. Pin Ucreti : Amerikan Konsoloslugunda vizeye girmeniz icin Isbanka yatırılır bunu ister kendiniz yatırın ister sirketinize verin. Bence sirkete vermek daha iyi ugrasmanıza gerek yok tutarı 20 dolar.
4. Randevu Ucreti : Amerikan Konsoloslugunun TEB Bankası hesabına sizin tarafınızdan yatırılır 140 dolardır. Bunun ıslak imzalı nushası alınmalıdır. Vize gorusmesinde yanınızda olmalı.
5. Pasaport Defter Parası : Sirket size pasaport harc muafiyet belgesi vermeli onu once okula sonra vergi dairesine goturup onaylatmalısınız. Bu sayede harctan kurtulursunun. Ama 62.5 lira defter parası Ziraat Bankasına yatırılır. Alınan dekontla emniyete gidilir.
6.UPS Kargo : Konsolosluk icinde vizeyi aldıgınızda sizi icerde bulunan UPS kargoya gonderirler 15 lira
7. Ucak Bileti : Vizeyi aldınız. Ucak bileti eger donus tarihiniz belli degilse internet sitelerinden alınmamalı. Acentalara sorulmalı. Ya da sirketinizin verdigi bilet fiyatlarının uygunlugu arastırılıp uygunsa sirketten alınmalı. Bunun belirli bir kıstası yok gidilecek yere gore 600-1500 dolar arası degısır.
8. Cep Harclıgı : Bu da maası haftalık ve aylık almanıza yada depozito verecekseniz ev icin degisir. Depozito veriyorsanız ve aylık alacaksanız en az yanınızda 800 dolar olmalı. Haftalık alanlara ve konaklaması olanlara 300 dolar bile yeter. Ayrıca havaalanından gideceginiz yere ulasımı siz saglıyorsanız o da hesaba katılmalı.
Ivır zıvır varda yazmadım diger illerden gelenlerin yol masrafları falan gibi
Bookmarks