bu işin ikinci kez gidenlerin seçebildiği bir iş olduğunu öğrenebildim sadecebu yüzden fuarda bana son dakikada farklı bir iş dayatıldı. ny planları yaparken nantucketa gider oldum iyi mi kötü mü oldu bilemiyorum artık :S
bu işin ikinci kez gidenlerin seçebildiği bir iş olduğunu öğrenebildim sadecebu yüzden fuarda bana son dakikada farklı bir iş dayatıldı. ny planları yaparken nantucketa gider oldum iyi mi kötü mü oldu bilemiyorum artık :S
aslında ben bu iş için çok da istekli değildim hayalimin işi değildi bu işi görmemiş olsam northern new england tarafındaki bir busser işine yazılmayı planlıyordum. ing dili edb 4. sınıfım ingilizcem iyi diye bir de nyda sıkılmazsın fln diyerek bu işi bana önermişlerdi ve fuarda en iyi görünen işlerden biriydi. bir de 30 hazirana kadar gelişi kabul ediyordu ki ben en çok tarih yüzünden kabul ettim saatlik ücretin yüksekliği yüzünden de değildi tercihim, tabi o bir artıydı ny gibi pahalı bir yer için kolaylık sağlardı yani. 2. gidişi alırım olayı doğru mu yanlış mı ben de emin olamadım tabi şimdi keşke ısrar etseydim itiraz etseydim diye kendi kendime söyleniyorum ama dün o ortamda kuzu kuzu kabullendim ikinci gidişlereymiş diyerek. anladığım kadarıyla benden başka bu işe başvuran yoktu. bana 2. gidenleri gönderiyoruz diyen kişi cieeydendi neden önceden belirtilmedi dediğimdeyse senin trdeki şirketinin hatası bu sana başvurduğunda söylemeliydiler dedi. ben gidip danışmanıma ya bu iş ikinci gidenlereymiş diğer isteklerime beni yazmış mıydın onlara gidemez miyim dediğimdeyse aa yok o işler çoktan dolmuştu cevabını alabildim. bir de beni bol bol gaza getirdiler yeni verilen iş süper diye. yeni iş bana dayatıldı sonuçta bu açıdan kötü bu. fuara gidene dek hep ny araştırdım şöyle yaparım şurda kalırım gibi planları tabi ki yaptım düşündüm ama şimdi kötü bir sürprizle yetersiz saatli bir işe yazıldım. forumda giden arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla güzel denmiş ve markette çalışma konusunda da sorun yaşamadık gibi yorumlar bulabildim ama ikinci iş bulma zorunluluğu canımı sıkmıyor değil garantisi olan bir durum değil. bana sunulan alternatifi kabul etmesem ne olurdu diye düşünüyorum da ortada kalma ihtimalim çok yüksekti malum şirketime güvenim pek kalmadı bu saatten sonra. bir de orda iş görüşmesine alınana kadar 4 saat bekledim o kadar bekleyip de eli boş dönmek ağırıma gider diye düşündüm umarım daha çok pişman olmam bu işi aldığım için. şirket değiştirmek de kolay değil tamam onların anlayacağı dilden konuşup zorlayarak birşeyler olurdu belki ama böyle birşeye kalkışsam zaten zor ikna ettiğim ailem hayatta beni başka bir şirkete yazdırmazdı direk iptal olduğuyla kalırdı her şey. onlara sorunlu kısımları yansıtmamak zorundayım yani. pollyannacılık yapmaya çalışıyorum artık dünden beri ama endişeliyim tabi wat hayali kabusa mı dönüşecek diye :S. fuarda bu yıl ortalık çok karıştı ztn iki çocuğa daha başka bir iş dayatıldı myrtle beach işinin işvereni işi vermekten vazgeçtiği için o işe başvurmuş olanlara da hiç bilmedikleri bir işi verdiler. hatta daha önce aziz diye bir arkadaşımız bahsetmişti beni çıkarıp bir çifti yazdılar diye. artık o iş yok oldu yani. anladığım kadarıyla sponsoru ciee olan diğer şirkette de sorun yaşayanlar oldu 3 kişi gidip danışmanlarıyla kavga etti paramızı geri verin bizi kandırdınız diye. epey olaylı sinir bozucu aksak bir iş fuarıydı yani
. oniki otuz da gel 15 dk görüşüp gidiceksiniz dediklerine bakıp akşam 5e kadar ordan çıkamamam da tuz biber oldu her şeyin üstüne :S
Sırf öğrenciyi yazdırıp sonra nasılsa bi iş bulup göndeririz diyen bi şirketi kötülesen ne diyebilirki Özgür abi?Ki sen kötülemiyosun sadece uyarıyosun gördüğüm kadarıyla.Daha önceki tecrübelerinden kaynaklı bi temkinli yaklaşıyosun o açık.Benim demek istediğim yine şirketi kötülemeden bu işle ilgili "Arkadaşlar Larchmont Yacht Club işini seçenlerin işlerini iyi araştırmasını,ilk kez gidenlerin mi yoksa daha önce gitmiş olanların mı kabul edileceğini sormalarını tavsiye ediyorum" gibi bi açıklama hiçbir şirketi zora sokmaz..Senide zora sokmaz bence..Neyse olmuş bitmiş bişey daha fazla yazıp yanlış anlaşılmak istemem.
Bence bu işlere çeki düzen gelmesi lazım.işini çok iyi yapan danışmanlar var fakat bu işi bilmeyen sadece amerikaya öğrenci göndermek sanan danışmanlar da var malesef.Yaşadığın duyguları anlayabiliyorum.İlk yıl Alaska'ya gidecektim herşey hazır vizeye bile gittim (yıl 2009 DS-2019 olmadan başvurmuştum) sonra Alaska'da yanardağ patladı tüm otel işleri iptal..O kadar zaman harcadım ki o iş için..Allahtan DS-2019 gelmemişti başka bi işe rahatça yerleştim.Tabi bunda kimsenin suçu yoktu.Doğal afet neticede ama senin yaşadığında şirket afeti olmuş..Umarım yeni işin kalıcı olur.Aziz'ede o fuara katılana kadar 5 iş değiştittirildi..
Konu Ugur tarafından (05-03-2012 Saat 04:22 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks