hafta hafta baz alırsak 1 haftada yeme ve içmeye ayıracağımız tahmini para ne kadar olur ? ( alkolü katmayın )
hafta hafta baz alırsak 1 haftada yeme ve içmeye ayıracağımız tahmini para ne kadar olur ? ( alkolü katmayın )
benim gibi meyve ye düşkünlüğün varsa bayağı paran gider
ortalama 75 falan diye dusunuyorum
SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html
Biraz senin açlık kapasitene bağlı.Sabah kahvaltıyı ufak tefek şeylerle geçip öğlen yemeğini atlarsan akşama doğru da mc'donalds'dan 2 tane 1 dolarlık hamburger yersen günde ortalama 5$ gibi bir harcama yaparsın.(ilk senem tamamen böyleydi) Ama yok ben daha iyi yicem kahvaltı yapcam diyorsan 10$ gibi bir harcama olur.Tabi bunlar en az harcama ve yeme miktarı.
""Let the game begin""
valla o senin gittiğin yerin yaşam pahalılıgına göre degişir ny ye gidersen farkli vergisiz eyalete gidersen farklı ödersin bide yanında yiyecek götürceksen eger ne kadar götürdüğün de orda yemeye ayırdıgın parayı çok etkiler bnce.bunu neden dedim diye sorarsan bn yanımda 20 kg ya yakın yiyecek götürdüm nerdeysenasıl götürdüğümü böşverin
bunları yaz sonuna kadr yedik hatta geride bi kısmını bıraktık.ordan sadece su,süt domates,peynir,ekmek gibi çabuk bozulan ve donmuş yicekler gibi yanımızda getiremediğimz seyleri aldık bide getirseymiş ooooo
neyse 3 hafta bir alışveriş yapabiliyoduk zaten lazım olanları depoluyoduk 4 arkadas yapıyoduk alişverişi adam başıda 50 -75 $ arası bişi tutuyodu. ayrıca pahalı bi eyalette degildi gittigimiz yer yemeye çok para harcamamışızdır. dicem o ki burda yaptıgın hesaptan pek bi hayır gelmez sana bide gittiğin yerde valmart yoksa vay haline
gideceğim yerde en yakın walmart varmış zaten büyük bir yere de gitmiyorum. ayrıca arkadaşımla ben yanımızda baya bi hazır çorba götürmeyi planlıyoruz mercimekti yayladı orada zor buluruzmeyve ye de çok düşkün değilim yani maksat gezmeye, eğlenmeye para kalsın.
haftada 50-75 arası tam benim de tahmın ettiğim gibi![]()
Konu porkandtravel tarafından (04-03-2012 Saat 08:32 PM ) değiştirilmiştir.
çorba olur nohut olur kurufasülye olur köfteharı olur efendime söyliyim bulgur olur beyazpeynir olur zeytin olur(teneke içinde olanlardan)püskevit olur![]()
Tanesi 1.15 dolar olan pepperoni pizzadan alıyodum peynirlisi,üzerine beef salam doğruyodum biraz küçüktü ama günde 4 tane yesen doyurur yani..içmede 24lük kola alırsın kampanya yaptıklarında oda 5 dolardı.Birde salam 3 dolar.Yani toplam 40 doları bulur.Tabi hergün öyle yemedim mc donalds yada hazır yemek filanda aldım ama en düşük fiyatlısı o olurdu..
bide housekeeper lar bu işte daha avantajlılar odada müşterilerin bıraktıklarını öğle yemeği yapabilirler kendimden biliyorum![]()
Benim arkadaşım odadan açılmamış viski,şarap,10 larca cips,kola,hazır yemek,açılmamış pizza,cips sosları,pringles vs. bulmuştu 1.5 ay hiç para vermeden bulduklarıyla yetinmişti![]()
biz önceleri çöpe atıyoduk sonra bi baktık işin raconu öyleymiş bide alişverişe gidemeyip aç kalınca gözümüz açıldı manager dan önce odalara girip açılmış açılamış ne varsa topluyoduk açlik zor şey azizim![]()
Ortalama 1200 dolar verirsin 3 ayda yemeye içmeye![]()
eger kaldigin yer yemegi saglamiyor ve konakladigin yerde mutfak yok ise o zaman subway mcdonalds tarzi yerlerde gunluk maksimum 15$ cikarirsin(SABAH-AKSAM)
Yemek olayını bu uzerınde cince mi filipince mi cozemedıgım yazılar olan corba ıle cozebilirsiniz tanesi 1 dolardı. Makarna tarzı baharatlı bızım agız tadımızda uygun. Daha onceden gidenler bilir. Uzerıne su katıp microwave de 3 dakıka pisiriyorsunuz super ben cok sevıyordum...
Ekmek meselesine gelince italyan ve meksika fırını buluranız bızım ekmeklerden var. vakfıkebır somun ekmegi bile yapıyorlar.![]()
Hocam gunluk 8-15$ civari harcarsin. Ton baligi, meyve, hazir pizza (1$), 3 cesit karisik hazir yemek (1$ adi banquet) bunlara dahil olur.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Yovmiyecilikte sinir yok diyosan , WallMart ta Maruchan denen bardakta noodle lar var tanesi 25 cent den az her ogun ondan 2 tane yesen yaninada tanesi 25 cent olanlardan bir icecek icsen gunluk 2,25 e bu is tamam. saka degildir gozlerimle sahit oldum bunu yapan insanlara.
noodle tadı güzel ama bağımlılık yapabiliyor![]()
Bir rüzgardır gidiyoruz ama dur bakalım nolcak..
Bi süre sonra net bağımlılık yapıyo o yaaa.Walmarttan kutusuyla aldığımı biliyorum bende. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin vazgeçilmez ögesi
![]()
""Let the game begin""
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks