Arkadaşlar merak ediyorum orada aylık yada haftalık yemek masrafımız ne kadar olur?kalıcak yere harcayacağım masrafı az çok hesaplayabiliyorum.orada 3 öğün yemek yesek günde ortalama ne kadar harcarız?tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Arkadaşlar merak ediyorum orada aylık yada haftalık yemek masrafımız ne kadar olur?kalıcak yere harcayacağım masrafı az çok hesaplayabiliyorum.orada 3 öğün yemek yesek günde ortalama ne kadar harcarız?tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
gunde 10-15 dolar.hep dısarda yersen 20-25 i bulur!
tecrubeli arkadaslar gercekten ortalama olarak ,nasıl ne kadar
harcamalar olur yazarsanız ekonomimizi ona göre ayarlama sansımız olur..
simdiden tesekkürler
her sey gonlumuzce olsun
bekle beni amerika
fast foodlarda ortalama menu 5-6 dolardır.mıkrodalgada yapabılecegın tavuk vs. lerın tanesı 1 dolar.ekmek 1 ogunluk yaklasık 50 cent gıder.ekmek bıraz pahalı buraya gore.24 lu kutu pepsı yada coca cola 6-7 dolar.cok ucuz yanı.1 lıtrelık powerade yada gatorade tarzı enerjı ıcecegı 80 cent.
sanırım bende genelde kaldığım yerde kendim pişiririm diye düşünüyorum.ilk birkaç hafta motelde falan kalırım,o zaman belki dışarıya bağımlı olurum biraz ama bu böyle sürmemeli dediğiniz gibiyse dışarıdan yemek bize her ay en azından 500 dolara mal olur ki çok büyük bir para.
ben nedense hep aylık 200-300 dolar diye hesapladım yemek masrafını ama daha fazla olacak gibi.
dostum bence 500 ü bulmaz ama şehire bi de kişinin kendısıne bağlı
benım kanımca300 350 yeterli olur...
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
eğer ne kadar harcancağı hakkında tedirginseniz alabiliyorsanız kredi kartı alın bence.. çok işe yarayacağından eminim....
mutfakta çalışın bedavaya gelsın!benım oyleydı![]()
kardeşim biz mc donald's çalışcağımız için yiyecekler yarı fiyatı imiş... aslında yarı fiyat bi çekseler sanki bize pahalıya mal olacakmış gibi his verdi nedense![]()
sıkıcı mı
pizza dagıtıodum,bazen de yapıodum.gunde 135 dolar bahsıs gormuslugum var
evet para sayarken cok sıkıcıydı :P
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
kardes oyle işe can kurban
mutfak dediğin zaman patates soğan kesiyosun zannettim![]()
bekle beni amerika
eğer evindeki mikrodalga ve (varsa) işindeki mikrodalga ile Ucuz amerikan pizzaları yersen (tanesi .5 dolar ve 1 dolar) gunde 5 doları cok zorlarsın.
haftalık geçen sene ben ortalama 30-35 dolar harcamıstım. Arada bi burger king yapmadan olmuyor tabi.
birde newyork metrosundaki italyan pizzacıları![]()
bu pizza işi nedir?konu dağıldı ama sormadan duramıcambenim şirketimdede pizza maker pozisyonu var,deneyim istiyorlarmı?yoksa haftalık shift değişiyormu sürekli misal bir hafta mutfaktasın bir hafta dağıtımdasın,ayrıca dağıtım kasmazmı adresleri bulmak açısından,kuryelik yapmıştım zamanında türkiyede bile kasıyordu
bu mutfak masrafını aylık net karımı hesaplayabilmek için sordum açıkçası.konaklamaya 200-300 arası vereceğim bu biraz fazla geldi bana.boğazdan kescem artık biraz![]()
Benim elimden hiç gelmez yemek yapmak. Eğer evde yaparsanız çok çok çok ucuza gelir. Ama benim gibi sürekli dışarıda yerseniz günde 20 doları çıkarın gözden ayrıca oluşacak göbeğe de hazırlıklı olun
Yediğim burgerler hala duruyo göbeğimde![]()
günde 20 dolar çok astronomikben evde yaparım hamaratım
yeterki gerekli alet edevat olsun,başımı sokacak bir evim olsun yeter
![]()
20 dolar çok çok abartı bir rakam olmuş,
Mcdonald's da double cheeseburger fiyatı 1$ şuan, günde 8 tane yeseniz bile 10doları geçmiyor...
tabi hergün aynı şey yenmez, ama ortalama çok abartmadan yenirse 10 doları geçeceğini zannetmiyorum günlük yemek harcamasının...
ki kendi yemeğinizi yaparsanız çok daha uygun olur...
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
necro,burgerler mcdonaldsa calisanlar icin bedava degilmi?
kesinlikle kendimiz bir şekilde yapmalıyız yoksa hazıra dağ dayanmaz.ayrıca fast food dan uzak durmak lazım![]()
1 öğün yeme hakkın var günde, onun haricinde bedava olup olmayışı tamamen yöneticilerinin inisiyatifinde...
ilk çalıştığım yerde akşam giderken istediğimiz kadar hazırlayıp eve götürebiliyoduk, hatta kendileri diyolardı alın diye (ki baya abarttığımız zamanlar oluyordu
ama ikinci çalıştığım yerde öyle olmadı, 1 öğün haricinde aldığım şeyler ücretliydi, tabi onu da hallettik bi şekilde müdürle kanka olarak, ama prosedür bu şekilde
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
arkadaşlar ben fast food yemiyorum napcam ya ordasezbe ve kepekli ekmeler yok mudur orda ya ne bileyim. geçen yıl polonyada hergün burger yemekten tiksindim artık ve hayatımdan aylar öncesinde çıkardım fast food u, amerika da sağlıklı beslenmek zor mu ya ?
![]()
ekmek ve sebze buraya göre biraz pahalı, sanırım kimse ekmek yemediği içinyani pahalı dediğim ortalama 2-3 dolar bi ekmek... abartmıyorum bu fiyatı
ayrıca ekmek konusunda; yahudi ve fransızlar bizimkine çok yakın yapıyorlar. tabii alırsınız almazsınız onlardan o ayrı
not: sağlıklı beslenme konusunda; adamlar her ne kadar milli kültür olarak fast food insanları olsa da, süpermarketlerde her ürünün yağsız, az yağlı, besleyici değeri düşük, yüksek modelleri var, yani çok hassaslar bu konuda.... çok sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum sağlıklı beslenme konusunda..
saolasın ya içimi biraz da olsa rahatlattınben zaten kahvaltı dışında ekmek yemem o yüzden sorun olmaz
süpermarketlerden kafana göre sebzeler ve yiyecekler bulabilirsin kesinlikle ama büyük ihtimal otelden yiyeceksiniz yemeği yani birazda aşçıların personel yemeği menüsüne bağlı.benim türkiyede yaptığım gibi aşçıları kafalıyıp kendine göre yemek yaptırabilirsinşimdiden kendini hazırla
![]()
arkadaşlar bu konu çok önemli benim için yaumarım çorba, salata falan yapıyorlardır. acaba hostellerde mutfak oluyor mu o zaman sorun olmaz sürekli kendim yapabilirim. rüyama girdi valla dün, amerikada kepekli ekmek arıyordum
aklımda tutuyorum aşçıları kafala, patronu kafala, garsonları kafala![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks