Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İŞ görüşmesi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart İŞ görüşmesi

Merhaba arkadaşlar öncelikle biraz yeni sayılırım.bnde x şirketine kaydoldum pasaportumu falan çıkarttım şimdi iş teklifleri bekliyorum.sponsor ve iş görüşmesi mülakatları zor mu ne soru soruyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde ayrıca herhangi bir konuya yorum yaptık diyelim daha snra o konuyu arayıp bulmalımıyız bir ileti gibi birşey yokmu görebilceğimiz bnm yorumuma kim yorum attı veya cevap attı diye teşekkürler şimdiden.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Evet bu konuda deneyimli arkadaşlar bilgilendirirrse bizi çok iyi olur

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

iş fuarında nasıl olur bilmem ama ben şirkete kayıt olurken bi arkadaşın skype üzerinden iş görüşmesi vardı. sadece kendini anlattı daha sonra kalktı masadan
    kendini anlattı dediğim de şu okulda okuyorum annem babam bu işleri yapıyordan ibaret. 5 dk anca sürdü.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı azad2123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar öncelikle biraz yeni sayılırım.bnde x şirketine kaydoldum pasaportumu falan çıkarttım şimdi iş teklifleri bekliyorum.sponsor ve iş görüşmesi mülakatları zor mu ne soru soruyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim.Birde ayrıca herhangi bir konuya yorum yaptık diyelim daha snra o konuyu arayıp bulmalımıyız bir ileti gibi birşey yokmu görebilceğimiz bnm yorumuma kim yorum attı veya cevap attı diye teşekkürler şimdiden.
    Sorulan sorular normal bir iş görüşmesindeki sorulara benziyor tabi cok daha basit.Örn:

-Hangi bölüm ve üniversitedesin?
    -mezun olunca ne olmayı düşünüyorsun ?
    -Bu eyalet hakkında bilgin var mı?
    -neden bu iş ?
    -neden bu pozisyon ?
    bundan başka işle ilgili başka detaylar gelebilir bilmem şu aleti kullanmayı biliyor msun gibi onun dışında girişte sohbeti sıcaklaştırmak için isimin telaffuzu veya anlamı gibi şeylerde bahsedilir genelde.Aralarında en önemlisi neden bu işi istediğine vereceğin cevaptır gerisi tefarruat.

Mesajlarınızı profilinizden Statistics bölmünün altındaki tüm mesajlarını ara kısmından takip edebilirsiniz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@azad2123

20 dakıkaya yakın surdu sponsorla skype gorusmem.. ramazan orucuna kadar herşeyi konuştuk

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Biraz abartılıyor sanki genel olarak bu mülakat.5-10 dakika civarı sürüyor seni zorlayacak bir şey sormuyor.Elenenler genelde heyecandan anlamıyorlar soruyu ondan gidiyorlar.Sakin ol net cevaplar ver kabul olmaman için neden yok.
    -Daha önce Amerika'ya gittin mi?
    -Yurt dışına çıktın mı?
    -Hangi tarihlerde gidip döneceksin?
    -İş tecrüben var mı varsa anlatır mısın?
    -Kişisel yeteneklerin nelerdir?(Burda bir tanesini seçiyor sana açıklatıyor)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Umarım sıkıntı olmaz. Arkadaşlara sorulan soruları sormuşlar benim yakınlarımada..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Konu güzel olmuş bunca vize görüşme konusu varken iş görüşmelerine pek rastlamadım ben forumda.Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyoruz

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Anladım bu sorularada bir şekilde heyecan yapmadan cevap veririz elbet.Benim tedirgin olma sebebim türkiye bir çok iş görüşmesi yapıp çoğunda okuduğun gazeteye kadar soranı bile gördüğümden biraz tedirgin olmuştum.Cvp veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Neden bu pozisyon sorusuna sizce en uygun cevap ne olabilir ki mesela ben otelde F&B türkiyedeki anlamıyla komi olmak istiyorum.yani verceğim cevapta müşterilerle yakın iletişimde olup onların kültürünü öğrenmek ve ingilizce mi geliştirmek derim sanırım Birde benim olayım intership yani acaba bana wat'çı gibi davranılır bu konudada biraz tereddütüm yok değil.Söylemek istediğim ne çok şey varmış yazdıkça yazasım geldi biraz uzun oldu sanırım kusura bakmazsınız artık

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı azad2123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım bu sorularada bir şekilde heyecan yapmadan cevap veririz elbet.Benim tedirgin olma sebebim türkiye bir çok iş görüşmesi yapıp çoğunda okuduğun gazeteye kadar soranı bile gördüğümden biraz tedirgin olmuştum.Cvp veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Neden bu pozisyon sorusuna sizce en uygun cevap ne olabilir ki mesela ben otelde F&B türkiyedeki anlamıyla komi olmak istiyorum.yani verceğim cevapta müşterilerle yakın iletişimde olup onların kültürünü öğrenmek ve ingilizce mi geliştirmek derim sanırım Birde benim olayım intership yani acaba bana wat'çı gibi davranılır bu konudada biraz tereddütüm yok değil.Söylemek istediğim ne çok şey varmış yazdıkça yazasım geldi biraz uzun oldu sanırım kusura bakmazsınız artık
    Neden bu bölümde çalışmak istiyorsun sorusuna ;ilerde Türkiye'de bu bölümde çalışmak istiyorum.Bununla ilgili çalışırsam bana çok faydası olacağını düşünüyorum diyebilirsin,varsa aynı bölümden iş tecrüben onu söyleyebilirsin.Birde wat ve intership programı için neden farklı davransın diye düşündün?bence bi fark olmaz.Neticede çalışacağın süre değil yapacağın iş önemli..eğer sende istek görürlerse sorun olacağını sanmıyorum.Ve sana tavsiyem ilk görüşmeyi sen yap.Yani ilk sırada yap görüşmeni.Bekledikçe heycanlanırsın.Birde sona kalan dona kalır hesabı aradığın pozisyon dolmadan görüşmeyi yapmaya bak

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Fuarda bana sorulan sorular;
    *Neden Amerika'ya gitmek istiyorsun?
    *Hiç yurtdışına çıktın mı?
    *Hobilerin neler?
    *Daha önce çalıştın mı? İşverenlerinle hiç problem yaşadın mı?
    *Bu işi neden istiyorsun? İşle ilgili bilgin var mı?
    *Eğer Amerika'daki işinde bir problem yaşarsan bunu nasıl çözersin?

Çok rahattı ama gerçekten çok da iyiydi konuşmaya gelen temsilciler gözlemlediğim kadarıyla, o yüzden heyecan yapmadan soruları dinleyip rahat bir şekilde cevap verebiliyorsunuz.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Alıntı cadbury Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fuarda bana sorulan sorular;
    *Neden Amerika'ya gitmek istiyorsun?
    *Hiç yurtdışına çıktın mı?
    *Hobilerin neler?
    *Daha önce çalıştın mı? İşverenlerinle hiç problem yaşadın mı?
    *Bu işi neden istiyorsun? İşle ilgili bilgin var mı?
    *Eğer Amerika'daki işinde bir problem yaşarsan bunu nasıl çözersin?

Çok rahattı ama gerçekten çok da iyiydi konuşmaya gelen temsilciler gözlemlediğim kadarıyla, o yüzden heyecan yapmadan soruları dinleyip rahat bir şekilde cevap verebiliyorsunuz.
    Hocam bunlara nasıl cevap verdiğini yazarsan örnek bi görüşme diyaloğu olurBundan sonra bu konuyu okuyan herkeste faydalanır

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam bunlara nasıl cevap verdiğini yazarsan örnek bi görüşme diyaloğu olurBundan sonra bu konuyu okuyan herkeste faydalanır
    Tamam o zaman, anlatayım baştan.
    İlk önce tabiki bir hal hatır sorma faslı oldu, ondan sonra "Amerika'ya neden gitmek istiyorsun?" diye sordu. (Why do you wanna go to America? veya, Why do you want to participate in this program? şeklinde sormuş da olabilir.) Ben de klasik, saydım herşeyi: İngilizcemi geliştirmek, yeni kültürler tanımak, gezmek görmek filan, ne geliyorsa aklıma. Daha sonra "Hiç yurtdışında bulundun mu?" diye sordu. "İngiltere" dedim. O da, "Neden tekrar İngiltere'ye değil de, Amerika'ya gitmek istiyorsun peki?" dedi. Ben de, "İngiltere'yi zaten gördüm, çocukluğumdan beri Amerikan filmlerini izleyerek büyümüş bir kız olarak o yerleri kendi gözlerimle görmek güzel bir şans olacak benim için." dedim. O da güldü, güzel cevap falan diye gaza getirdi biraz da tabii. Sonra hobilerimi sordu (What are your hobbies? veya, What do you like to do in your spare times? şeklinde), onlardan bahsettim biraz. Sonra da (Have you ever worked before? diye sordu, sormadıysa da CV'me bakmıştır, tam hatırlayamadım.=D) Ama konu, "daha önce işverenlerinle hiç problem yaşadığın oldu mu"ya geldi. (Have you ever had any problems with your previous employers before?) -Sonra kendisi, olmadığını varsayıyorum diyerek güldü- Ben de evet olmadı, dedim. (Böyle de rahatlar dediğim gibi, hiç telaş yapmaya falan fırsatınız olmuyor yani, sakin sakin gidip konuşun gülün hep derim, ben devamlı bir sırıtma halindeydim konuşma boyunca. ) Herneyse.. Amerika'da problem yaşarsan işinle ilgili nasıl çözersin? diye sordu. (If you'd have a problem about your job in the US, what would you do? gibi bir soruydu.) Ben de, kendi kendime çözebiliyor muyum diye uğraşırım önce, eğer olmuyorsa işverenimle konuşurum, o şekilde çözmeye çalışırım, eğer hala olmuyorsa şirkete danışırım, gibi birşeyler attım o sırada olduğu kadar.
    Bu şekildeydi yani, eğer hatırladığım başka bir soru olursa, onları da yazarım daha sonra. Umarım faydası olur.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Aaa bir de, "Kendini işte nasıl tarif edersin?" diye bir soru sormuştu. (How would you describe yourself at work? What is your work ethic?)
    Ben de, uyumlu bir insanımdır, çalışkanımdır, şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım gibi birşeyler söylemiştim sanırsam.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

Güzel bi diyalog olmuş,umarım iş görüşmesine girmemiş arkadaşlar az çok ne tarz bi konuşma yaşayacaklarını görmüşlerdirÇok kasmadan konuşunca işe yarıyor gerçekten

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

walla benimde mülakatım 10 15 dk arası gecdi ismi MR. ray idi. Ben kız arkadaşımla gittigim için tabi ilk önce ismimi sordu sonradan listeden bakarak partnerimin yani kız arkadaşımın ismini sordu söledim sonra yaz lütfen dedi write it down nese sonra söledimn işde listeden bizi buldu
    1.soru sigara iciyomusun oldu bunu b,ze saglıycagı ev için sordu sanırsam sonra kız arkadasın nerde diye sordu yanımda dedim görüşebilir miyiz dedi elbette dedim kızarkadaşıma verdim bilgisayarı onada aynı soruyu sordu sigara içiyomusun yok dedi oda nese sorulara başladı sonra sordugu toplam 5 6 soru mu ne vardı ilk baş kendini anlat dedi anlattık sonra ayrı ayrı şekilde
    ne okuyosun
    kaçıncı sene
    kaç yaşındasın
    okulunuz ne zaman bitiyor
    buraya ne zaman gelebilirsiniz
    genel olarak bizle ve ayarlıyacagı işle alakalı sorulardı yani genelde bana danışmanımın önerdigi bazı sorular maine eyaletı hakkında bilgi al ilgilendigini göster demişdi bende işde yazın havalar nasıl diye sordum anlattı oda sıçak kalnlı biri geldi bana yukardada arkadaların belirttiği gibi olabildigince yüler yüzlü olun ve sakin olmaya çalışın ben derdimi anlatamadım bazen yazabilirsin dedi onuda yanlış yazdım ama anladı genede olabildigince onlarda yardım etmeye çalışıyorlar yani
    FORZA ES-ES

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben fuara katılmıştım ve bana işveren sadece 'neden gitmek istiyorsun?' diye sordu. 2-3 cümle ile açıkladım. sorulara çalışıp gitmek yeterlidir bence, ingilizcesi iyi olmayanlar bile işe alındı

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Sukey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben fuara katılmıştım ve bana işveren sadece 'neden gitmek istiyorsun?' diye sordu. 2-3 cümle ile açıkladım. sorulara çalışıp gitmek yeterlidir bence, ingilizcesi iyi olmayanlar bile işe alındı
    Hangi is ve isin ayrintilarini yazar misin?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hangi is ve isin ayrintilarini yazar misin?
    six flags için görüştük fakat pozisyonlarımız oraya gittiğimizde belli olacak. saatlik ücret 7.25 dolar ve konaklama haftalık 65 dolar. haftada min. 32 saat

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

he unutmusum bi ara parmagımdaki yuzugu gordu o ne dedi yuzuk dedim nisanlıyız dedim hafif bi tebessum etti kanı ısındı sankim bize inşallah oraya gittigimizdede aynı şekilde davranır
    FORZA ES-ES

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Halledicez artık bir şekilde gerekli bütün cevaplar verilmiş bundan sonrası bizle işveren arasında olacak.cevap veren bütün arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Yararlı konu olmuş konuyu üste taşıyalım da göz önünde dursun

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ben de İstanbulda iş fuarına gittim sorulan sorular basit ve sıradandı sanırım iş veren işe alım sürecinden en azından yeterli dile sahip mi değil mi gibi konuları önemsiyor çünkü sorulan sorular bunu doğrular nitelikteydi;

Kendinden bahseder misin?
    Ne okuyorsun?
    Daha önceden çalıştığın yerler oldu mu gibi ...

Çokta kasılacak şeyler değil diye düşünüyorum..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Wallrock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de İstanbulda iş fuarına gittim sorulan sorular basit ve sıradandı sanırım iş veren işe alım sürecinden en azından yeterli dile sahip mi değil mi gibi konuları önemsiyor çünkü sorulan sorular bunu doğrular nitelikteydi;

Kendinden bahseder misin?
    Ne okuyorsun?
    Daha önceden çalıştığın yerler oldu mu gibi ...

Çokta kasılacak şeyler değil diye düşünüyorum..

Ne zaman oldu bu görüşme ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks