Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı
İlk kez giden ilk zaman hemen araba almaya kalkışmayın.Bi gidin çevrenizi görün.1 ay geçtikten sonra araba bakmaya başlarsınız.Tavsiyem bir kaç arkadaşınızla birlikte sizi 2 ay yolda bırakmayacak bir araba almak.Bu fiyat ortalama 2000$ civarı olur.Bunun sigorta, üstünüze alma vb masraflarıyla 2500$ civarını bulur.İlk giden için arabayı çok önermiyorum.Ama ben alıcam bende para bok diyorsanız modelden önce arabanın motoruna, lastiklerine ve miline bakın.1995'den eski arabaları pek tercih etmeyin.Ayrıca motor'da önemli.Olay biraz şans işi aslında ama dur ben bunu bi tamirciye götüreyim göstereyim gibi şeyler yapmayın.Tamirciye ayrıca bi araba parası bayılırsınız.Araba aldığınızda araba ciddi bir şekilde bozulursa tamir ettirtmeye kalkmayın.Direkt atın arabayı.Tamir ücreti yeni bi araba parası kadar tutar.
Ben ilk sene gittiğimde Hyundai Accent 2001 model arabam vardı.Manuel vites olduğu için tercih etmiştim.Beni 3 ay götürdü.Arabayı aylık kiralamıştım.500$'a.Naaassııııl yaa diye sormayın o ayrı bi hikaye.Geçen sene 2100$'a Chevrolet Geo Prizm 2000 model aldım.Lastikleri ve aküsü yeniydi.O yüzden terich ettim.1300000 mildeydi.11000 mil yaptım arabayla 4 ayda.Hiç bi problemle karşılaşmadım.bu tarz bi araba alırsanız işiniz görür.Model olarak japon ya da amerikan arabaları iyidir.Ama her türlü hepsinin tamiri pahalı.Araba hem güzel hem masraflı bir iş.İşiniz çok iyi değilse hiç kalkışmayın derim.
Bookmarks