Afedersiniz de bekara avrat boşamak kolay demişler mesajlara baktım da herkes arkadaşı gaza getiriyor hiç durma aynen devam yürü be felan tarzında ne demek şirket bişey yapamaz şirket sana gıcık oldu mu -ki buna hakkı yok ama imkanı var- sana en lanet bi iş teklif eder onu da geç teklif eder seçmezsen de biz sana iş teklif ettik sen kabul etmedin deyip para mara da iade etmez ya gidersin seve seve o lanet işe yada kalırsın ortada gidemeden.bunun geridönüşü olarakta en fazla 1 kişi şirketi kötüler internette zaten ben hiç şu şirkete git arkasındayım diyen görmedim hepsi kötü ki buradaki şikayete bakarsak sorun cetusa denen sponsor kaynaklı yani burda şirketteki elemanın yapacak bişeyi yok ki o da cetusa ya mail atıp bekleyecek ha sen dersenki millet işini almaya başladı seçimler yapılıyor beni mağdur ediyorlar o zaman işler farklı ama daha süreç başlamadıysa ne bu heyacan diyeceğim tabiki haklarımız var yasal imkanlarımız var ama bu wat işi öyle kavga dövüş götürülecek bi iş değil karşılıklı saygı ve güvenle götürülecek bi iş ayrıca iş takibini de her alanda yapmak zorundasın türkiyede yaşıyosun ama bunu wat sürecinde hak arama işini tabiri caizse cazgırca götürmeye çalışırsan sana gıcık giden cins bi şirket görevlisi tüm yazını mahvedebilir ondan sonrada burda sana haklısın sonuna kadar git köpek gibi yapmak zorundalar gibi ifadeler yazanların hiçbiri şirkete ödediğin yeşil benjaminleri vermez olan sana olur. karar senin saygılar.
2012 nickli arkadaşım,şirketin gıcık olup olmaması ayrı bir şey,zaten insanlar gidecekleri şirketi şıp diye seçmiyorlar.Sana şöyle söyliyim,ben büyük ihtimalle eduyork ile gideceğim bu yıl ve geçtiğimiz mayıs ayından beri o bürodaki temsilcilerle kontak içindeyim.sürekli gittim,lafladım,bazen sırf hal hatır sormak için gittim.Hani şirket sana gıcık olur demişsin ya,eğer danışmanlarını uzun bi süre önceden tanımaya başlarsan ve isteklerinide açık bir şekilde ifade edebiliyorsan bir sorun olmaz.Ordaki insanda eşşek değil ya,senin ters bir hareketini görmedikçe(ki bu işler karşılıklıdır.) sana iyi davranır.Öte yandan,tabiki öğrenciler ipin ucunu kaçırmadan cazgır olacaklar.Nice insan gördüm ben,wat için her şeyi şirkete bırakıpta,Amerika'ya gittiğinde dımdızlak ortada kalan.Tabiki,herkes aklına takılanı sormakta serbest.Eğer danışmanından geri dönüt alamıyorsan,orda zaten bir sorun var demektir.

Öte yandan DlNia'ya katılıyorum.Eğer bir problem olursa,bu işin yasal sürecini başlatabilir öğrenciler.Yanlış hatırlamıyorsam,bir grup öğrenci bir kaç yıl önce bir şirkete dava açıp kazanmıştı bu davayı.Dava sonuçlandımı tam emin değilim.Ama tabi bu işin peşindende çok koşmak gerekir,zira Türkiye'deki adalet sisteminde boşanma davalarının sona ermesi bile uzun zaman alıyor.