@Djnia, benim söylediğimle senin bilet örneğinin ne alakası var?
Mevzuatı,yönetmeliği,sözleşmeyi imzaladığın başka tüm ıvır zıvırları koy önüne..
Benim lafım arkadaşı agresif,saygı sınırlarını zorlayan şekilde hak arama yoluna yönlendirenlere.. adam kalkmış köpek gibi yapmak zorundalar demiş..
bende diyorumki bu arkadaş ilk aksaklıkta küçük sorunları büyütüp ,çözüm arayacağına "saygı sınırlarını zorlayarak" hak aramaya çalışırsa şirkette buna gıcık olur sana şu işi bulduk deyip aptal saptal bi yerde resmen git sürün diye bi iş teklif ederse kişinin ne gibi hakları vardır söylermisin bana??
hangi mevzuatta,hangi yönetmelikte,hangi sözleşmede "Şirketmiz,öğrencimize(müşterimize) sunduğumuz işleri beğenene kadar onlara seçenek sunmakla mükelleftir, iş beğendiremediğimiz müşterilerimize ücret iadesi yapıyoruz" diyor çok merak ettim ben o mevzuatı..
ben hala dediğimin arkasındayım burada gelip arkadaşa "bu örnektekinin" gerçekten büyük sorun olmadığı,"karşılıklı saygı" ve "iş takibini yaparak" halledilebileceğini söyleyeceğine gaz verip agresifleştirenlerin kaçı kötü sonuçlara maruz kalacak hiçbiri

allah korusun adamı böyle bi kozla köşeye sıkıştırsalar parası yansa buradan şu kanun var bu kanun var demekten başka ne faydası olacak..
bu işlerin imzaladığınız sözleşmeden başka hiçbi kanunluk yanı yok.elinizdeki sözleşmede şirket neyi yapmakla mükellefim demişse onları yapar size iş beğendirmek zorunluluğuda yoktur, wat programına sadece katılmayı düşünmeye başladığımda bile 4 farklı şirketin sözleşmelerini okumuştum ben kanundan da,sözleşmelerden de gayet güzel haberim var..
yanlış anlaşılma olmasın,kimseye saygısızlık yapmak değil amacım ama burada insanları yönlendirirken başlarına gelecek sıkıntılara sebep olacaklarını da unutmasınlar..
Bookmarks