Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 55 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangi şirket mağdur etmez ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Hangi şirket mağdur etmez ?

Arkadaşlar 2012 için ilk defa wat katılmayı düşünüyorum. Hangi şirketleri önerirsiniz hangisine kesinlikle gitme dersiniz. Her firma için bir yerde olumlu bir yerde olumsuz yorumlar var ne kadar doğru bunlar. Benim Kafamdakiler : United Towers , Advis , , İCEP , Eduyork , Acadamix , Ozman .

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

hepsi seni magdur edebilir ya da hicbiri de etmeyebilir.. magduriyeti engellemenin %70 i ogrencinin elindedir..dogru sirket secimi, sirkete kaydolurken yapilan anlasma, sirketle arandaki iliski , dogru is ve eyalet secimi gibi uzun bir liste var..imzamda olan konuya bir gozdurmen senin yararina olur..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

yaz başından beri deli gibi forumu kurcalıyorum. her firmaya gidip konuşmaya çalışıyorum . bisürü soru var kafamda hepsine yönelttim falan.
    hepsi gayet iyi ilgileniyo . kimisi artislik yapıyo kimisi şirinlik. işin doğrusu kayıt olduktan ve abd ye gittikten sonra belli olcak anlaşılan.
    öncedn wat a katılmış arkadaşın etene yapışıp sen bu sene giderken benide götür yapmayı planlıyom artık

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Yapılan anlaşma derken şunu anlamıyorum. Anlaşma Fix değilmi her öğrenciyle, ya da kendin mi belirliyosun şartları. Bazıları anlaşma yaptıktan sora bile ilgilenmiyor diyeneler var neye göre şirket seçimi yapıcaz çok karıştı kafam :S .

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Tavsiyem ozman kesınlıkle magdur etmez secebılırsın bknz: http://www.turkishwat.net/work-trave...tml#post150346
    not:kalıtesı bızzat test edılmıstır
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Az önce özelden bi arkadaş msj attı sakın sakın ozmanı seçme diye işte bu olay kafamı karıştırıo

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sucre espiri yapiyor verdigi linki okursan sucrenin yasadiklarini gorursun ayrica sirketlerin hicbirseyi fix degildir fiyati ya da anlasmalari.. sen en basindan herseyi konusup tereddutlerini eger ki sozlesmeye koydurabilirsen herhangi bir sknti yasamazsin.. bir de surekli arayip sorup mail atip ofise giderek islerinin takip etmelisin... her sirket binbirturlu sebeklik yapar kayit olana kadar sonrasi onemli..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sucre espiri yapiyor verdigi linki okursan sucrenin yasadiklarini gorursun ayrica sirketlerin hicbirseyi fix degildir fiyati ya da anlasmalari.. sen en basindan herseyi konusup tereddutlerini eger ki sozlesmeye koydurabilirsen herhangi bir sknti yasamazsin.. bir de surekli arayip sorup mail atip ofise giderek islerinin takip etmelisin... her sirket binbirturlu sebeklik yapar kayit olana kadar sonrasi onemli..
    ya hacı o imzaladıgımız sözleşmeye öle şartlar ekletebiliyormuyuz ? veya yapan varmı suana kadar ??
    FORZA ES-ES

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ben yaptim genelde sirketler karsi cikar, sozlesmeye her istedigini degil ama iste sana vaad ettikleri seyleri sozlesmeye koydurabilirsin.. sana ds yi 1 ay da getiririz yok isi 1 ayda buluruz sole olur bole olur gibi vaadlerde bulunursa sozlesmeye ekleyin onlar 1 ayda getiririz buluruz derlerse siz de 45 gun icinde diye sozlesmeye ekleyin.. hangi sirket buna yanasirsa onu tercih edin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yaptim genelde sirketler karsi cikar, sozlesmeye her istedigini degil ama iste sana vaad ettikleri seyleri sozlesmeye koydurabilirsin.. sana ds yi 1 ay da getiririz yok isi 1 ayda buluruz sole olur bole olur gibi vaadlerde bulunursa sozlesmeye ekleyin onlar 1 ayda getiririz buluruz derlerse siz de 45 gun icinde diye sozlesmeye ekleyin.. hangi sirket buna yanasirsa onu tercih edin.
    +reppp

sagol bunu deniycem bakalım sirketler yanascakmı güzel bi paylaşım oldu hacı eyw
    FORZA ES-ES

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Fiyat konusunda pazarlık durumu fln oluyormu peki şirketlerde yani bole bi girişimde bulunalımmı ?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bulun kardes tabi biz ögrenciyiz harclıgımızı biriktirip gidicez de acındır biraz bakalım 100 dolar koparırsın belki olmadı bekle diycem ocaga kadar sanki icimde ocakda bi kac firma indirim yapcak gibi geliyo veya daha öncesinde cunku kayıt olan fazla kişi olmıycak bana böle geliyo herkezin kendi düşüncesi vardır saygı duyarım
    FORZA ES-ES

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Peki erken kayıt dönemleri ne zaman son olur firmalar için ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı heraklos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki erken kayıt dönemleri ne zaman son olur firmalar için ?
    Eylül 15 diyen var Eylül 30 diyen var Ocak başına kadar diyen var değişkenlik gösterir yani sabit değil..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Eylül bilmiyodum ama ekim 15 30 arası biliodum ben erken başvuru die :S

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Kalacak yerin ve işin olduğundan emin ol gerisi zaten yalan. Amerika'ya gittikten sonra hiçbir şirket ilgilenmiyor. Hatta Amerikadaki sponsorun bile ilgilenmeyebiliyor.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bu sponsor dediğiniz ne oluyo ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bır Turkıyede temsılcın var sırketın vb bır de Abd de var.Abd dekı senın sponsorun oluyor.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kardesim sponsor firmalar amerikan firmalaridir. amerikada wat denilen programin calismasini saglayan, bu programin abd hukumetinden aldiklari yetkilerle yuruten firmalardir. sana calisma iznini yani ds 2019 belgeni bu sponsorlar cikartir. isin ve konaklaman onlarin onayindan gecmek zorundadir zaten full programa kaydolduysan isi ve konaklamayi sponsorlarin buldulklari arasindan seciyorsun.. turkiyedeki sirketler bu sponsor firmalarin turkiyedeki temsilcileridir..araci kurumlardir bir nevi..ozellikle amerikada is , konaklama ya programin geneli ile ilgili problem yasarsan cozumu sponsor firmalar bulur. direk olarak onlara baglisindir. onlarin izni disinda hareket edersen onlarin uyarilarini da sallamazsan wat programini iptal etme hakkina da sahiptir sponsorlar . kisaca boyle
    Konu ozgursum tarafından (15-09-2011 Saat 07:36 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bır Turkıyede temsılcın var sırketın vb bır de Abd de var.Abd dekı senın sponsorun oluyor.

ekleme yapiyim belki duymussundur bizim anasponsorumuz CIEE dir INTRAX dir vs. diyen sirketleri iste bunlar senin abd de temsilcindir sirketlerede isleri bunlar sunarlar...

hangi sirket magdur etmezden oteye ben neredde nasil mutlu olurum daha onemli bence...kendine kriterler belirle orn:
    -cook eglenmeliyim(her hafta bar disco pub)
    --cok para kazanmaliuyim(gittigimin uzerinde gelmeliyim
    --deniz kenarina gitmeliyim(deniz severim diyenler icin)
    --doga tutkunuyum vs...
    YANI.SIRKET OGRENCIYI MAGDUR ETMEZ!!!BIZLER ARASTIRMAZ OGRENMEZ NE YAPACAGINI BILEMEZSEK MAGDUR OLURUZ...

2. kere katilmayi dusunuyorum ve hala bilmedigim onlarca sey var..
    o yuzden bu vb. forumlar cok yardimci oluyorlar kriterlerini belirle once isini sonra sirketi sec...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bu gün 4 firmaya gittim. Academix 2200 TL , Eduyork 2200 TL , Academix 2700 TL , United Towers mağdur olmamak garantisi ve Virginia Beach e gidersem eğlence garantsiyle birlikte 1575$ fiyat çekti.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bi sürü arkadasım eduyorkla gitti bu sene bende dahil ve 0 sıkıntı yasadık , seneyede dusunuyoruz ve tabiki eduyork ve intrax

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

DS2019 un erken gelmesine dikkat edin. Ben şubatta vizeye başvurdum mayısta DS2019 belgem geldi. Uçak biletimi 8 hazirana almıştım Vize sonucunu 24 Mayısta öğrenmiştim. Tabiki o dönem çok stresli geçti benim için. Sizinde sıkıntı yaşamamanız için buna dikkat edin. Aklınızda olan her soruyu yöneltin ve önemli olanları sözleşmeye eklettirin derim. Heleki ilk maceranızsa...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

İcep iyimidir UT en iyisi die biliorum şu an ama 2900 tl nerdeyse icep 2350 miş heralde bide en çok nerelere gönderir icep bilgisi olan varmı

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

en çok nerelere gönderir icep bilgisi olan varmı

Kendi adıma konuşayım eğlence parkı kategorisinde Kings Dominion,Emerald Falls ve Six Flags var.

Kings hakkında bir alıntı yapayım; buraya ciddi gönderim yapıyorlar

Artılar
    -İş garantisi var.
    -İstendiği kadar çalışma süresi(overtime ücreti yok. sabit yani).
    -Konaklama çok ucuz.
    -Yurt ile çalışılcak yer arası çok yakın.
    -Eğlence parkındaki imkanlardan yararlanma(İndirimli yemek, free ticket vs.)
    -Para harcanıcak yer olmadığından güzel para biriktirilebilir.

Eksiler
    -En yakın şehir merkezine -Richmond- 45 dakika uzaklıkta(Richmond sakin bir şehir pek
    eğlenilcek birşey yok).
    -Kalınan yerde Burger King, Seven Eleven ve kamyoncu lokantalardan fazla birşey yok.
    -Çalışan kişiler ortalama toplam 140 kişiyse bunun 100 kişisini türkler oluşturuyor yani
    türkiyedeki tatil yörelerindeki gibi çalışanlar türk müşteriler yabancı olucak ayrıca
    yurtta edinilen arkadaşlar türk olduğu için pratik yapma imkanı pek yok.
    -Kamp gibi birşey olucak amerikada yaşamış gibi olmuyacak.
    Emerald hakkında bu kadar yaygın gönderim olmasada Panama Beach City'de biraz daha merkezi ama konaklama sorun olabiliyor gidenlere birde sen mesaj at istersen..

Six Flags ise Şikago'da olduğu için burayı seçersen geçim sıkıntılarına şimdiden hazırlıklı olsan iyi olur Oteller parklar vs zaten sitelerinde mevcut tek tek isimlerini forumlarda araştırabilirsin..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

eduyork un 15 eylüldü

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaş advis seçme de neyi seçersen seç eline sahte job offerı verirler sonra.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

istendiği kadar çalışma süresi derken anlamadım ama sabit ücret oclak ama ben istediğim kadar saat alabilcem haftada oylemi ?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

istendiği kadar çalışma süresi derken anlamadım ama sabit ücret oclak ama ben istediğim kadar saat alabilcem haftada oylemi ?
    kayhan arkadaşın kings le ilgili baya mesajları var forumda dilersen ona özelden ulaş istediğin kadar çalışmadan kasıt parkta boşa çıktığında gittiğin bi ofis var eleman ihtiyacı olursa sende istersen seni o departmana yönlendiriyorlar böylece ek iş gibi farklı bi gelirin oluyor..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Ya eğlence yok dil geliştirme yok kamp gibi bişi olacaksa niye gidiyimki ben xD

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)