şimdi sizinde bildiğiniz gibi genelde abd şehirlerinde türkçeye şehir merkezi olarak çevirdiğimiz downtown lar vardır ancak manhattan da china town,down town,middle town ve up town vardır böyle olunca iş biraz karışıyor otel up town ın üst tarafında 101. st.de (west) .bizim çocukluğumuzdan beri gördüğümüz o times meydanları empire stateler falan 38 ile 43. sokaklar arasında yani yürürseniz timesa 1-1.30 saat (kalabalığa ve hızınıza göre değişedebilir)downtown ise yani pennstation chealsi onlar 1.sokağa kadar gittin dersek 2-2.30 saat dahada alt soho china little italy onlar dahada uzak canal ve chambers st.lere yakın buda 3.30 saat falan yapar heralde(ben o kadar yurumedim en çok 7.caddeden 110 a yurudum galiba 2saat 20 dakika falan tuttu) yani heryere yürünürmü yürünmezmi siz karar verin ama central parkın kuzeyine 10 dakika mesela direk sağa dönüp 3-4 blok geçerseniz central parktasınız
benim tavsiyem gelir gelmez subway istasyonlarından 29 dolara 1 haftalık sınırsız metrocard almanızdır ki bu saydığım bütün yerlere ve daha nicelerine 2 blok yukarıda bulunan istasyondan bindiğiniz kırmızı hat trenleriyle gidebilir aktarmalarla manhattan dışınada çıkabilirsiniz hiç yorulmazsınız trafiğe takılmazsınız istediğiniz zaman otele uğrayıp geri bile dönersiniz
umarım bu yazdıklarım bilgilendirici olmuştur hatalar var ise affola bende new yorker değilim sadece bir turistim![]()
Bookmarks