reva mi evet reva.. ben de benim calistigim sirkette diger arkadaslardan daha yuksek saatlik ucretle calisiyorum bunun nedeni basittir. surekli elemanlarina daha yuksek verir sirketler cunku o kisilerde 7-7.5 dolarla baslamistir islerini iyi yaptiklarini dusundukleri icin onlari sirkette tutmuslardir ve bir kisiyi ayni motivasyonla calistirmak istiyorsaniz kucuk kucuk zamlar yapmaniz gerekir bunu yapiyorlar.. biz sunu anlamiyoruz amerikalilar bizden daha yuksek ucret almalari ya da onlarin daha yuksek mevkide olmalari irk ayrimiyla alakali bi durum degil. wat ogrencileri gecici elemanlardir 3 ay icin gelen birini kimse yukseltmez kolay kolay. nasil geldiyse 3 ay calisir ve gider. ama digerleri gecici eleman degil surekli elemandir.. buraya 1 yillik internship e gelen kisiler bunu rahatlikla goreceklerdir.. o soylenen amerika efsanesi eskide kaldi yaklasik 8-10 yil oncesinde.. simdi her amerikali yabancilarin calistigi islere goz koymus durumda hatta soyleniyorlar bizim ulkemizde bizden cok kazaniyorlar daha iyi islere giriyorlar diye..
Bookmarks