bu sene herkes giderken bavulla tr ye neler götürebildi yazarsa bu konu altında bizde ona göre davranalım arkadaşlar.
bu sene herkes giderken bavulla tr ye neler götürebildi yazarsa bu konu altında bizde ona göre davranalım arkadaşlar.
daha donus yapmadim ama ben 1 laptop kendime aldim... 2 laptop arkadas istiyor kesin gibi 2 telefon almayi planliyorum... arastiriyorum.. .
arkadaşlar hiç gözünüz korkmasın. türkiyeye dönmeden internetin altını üstüne getirdik gümrükten nasıl nelerle geçeriz diye ama boşunaymış. 2 görevli sandalyede oturuyordu herkes geçti gitti, kim bilir kimler neler getirdi kimse kimseyi durdurup da eşyalarına bakmadı, rahat olun.
ne alırsan geçirirsin sorun yok ben 8 zippo, 1 ekran kartı, 6 parfum ,annem için sürüyle krem vb , mp3 kişisel hediyelikler , ipod ,4 saat,1 karton sigara getirdim zerre kadarda sorun olmadı bu seferde yaptığım tek şey kıyafetlerin aralarına koymaktı ama zaten açıp bakmamışlar bir daha gidersem full doldurup gelecem![]()
hiçbir şekilde kimse bakmıyor. birtek uçaktan bavul alım bölümüne geçerken eşyalar xrayden geçiyor o sırada çok abartı birşey görürlerse mesela bi bavul içersinde 25 tane laptop o zaman açıp bakıyorlar ama onun haricinde hiçbir sorun yaşamazsınız. bir bavula 2-3 laptop 8-9 telefon vs koyabilirsiniz bir problem olmaz. yani kısacası istediğiniz gibi doldurun bavulu problem yaşama ihtimaliniz yok.
acaba protein tozu sokabilirmiyim
birçok şeyi götürmekte sıkıntı yok. Ancak ben kendi laptop'umu son dönüşümde bavul'a koymuştum. çantayı açıp bakmışlar bir ne ayak bu laptop diye heralde
ama kaybolan bişey yok. içine de not bırakmışlar çantanız açıldı kontrolden geçti diye.
bu gibi durumlarda eğer valizinizin kilidi varsa kırarlar haberiniz olsun![]()
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
kuzenim 2 sene önce gitmişti, bana gümrükten her elektronik cihazdan 1 tane geçirilebildiğini söyledi eger 2tane varsa bi arkadaşının üzerine kaydettirmişler vs. fln bu nekadar doğrudur?
yani siz böyle demişsiniz ama hangi gümrüktü bu yerine göre değişebilir mi ?
bu cihaz kaydı nasıl oluyo bi anlatabilir misin?
Peki arkadaslar bu elektronik urunlerinin kutulari acilmadan getirilemiyor diye bir soylenti dolaniyordu bi ara oyle bisi var mi? kutusunu atcaz mi illa?
arkadaşlar ben dönerken kimse bakmadı. kutusuyla da beraber getirdim. ama yer çok kaplıyor dersen kutusunu atabilirsin. hiçbir sorun olmaz güvenle getirin. ben giderken de öyle bir söz var bavula bakıp 1 ayakkabıdan fazlasını atıyorlar diye. bizim arkadaş boş bavulla geldi ve doldurup gitti. hiçbir sıkıntı göremedik.
Galiba bu uygulamalar eskidendi,önünü alamadılar serbest bıraktılarbende 2009 ve 2010 yıllarında gümrük diye bişey görmedim.Hatta kendim gidip bizzat gümrükten telefon geçiricem nereye kayıt yaptırmam lazım dedim polis bana güldü kalktı o uygulama dedi
Aynı üründen ticari amaçlı olacağı belli olacak kadar çok getirmedikçe yasaklı olmayan her ürün birden fazla sayıda geçer diye düşünüyorum.
pasaporta kayıt ettirme diye bişey yok mu yani anlayamadım herşey çok karışık :S
şimdi ben telefon almak istiyorum diyelim bi tanıdıgım da istiyo iki tane getirebiliyo muyum yani e peki getirilen o telefonlar tr de çalışıyo mu kırdırtmak lazm oluyomuş fln bu konulara hiç aklım ermiyo bi bilgi verebilir misiniz acaba?
sonuçta pasaporta 1tane kayıt ettirilebiliyorsa kayıt ettirilemeyen tel tr de çalışmazsa nasıl olcak :S
zaten yeni yasa çıkmış sanırım getirilen her telefon için 100 tl bayılacakmışız :@ daha ne çıkarıcaklar allah bilir biz ucuza alalım diye yapıorz onlar neyin derdinde![]()
Bu sene bakalım ne olacak.Getirilen her telefon için 100 tl alıcaklarmış.Mantıken bunu sağlamak içinde denetimini sık yaparlar.2 Tel getireceksen birini kendine birinide senle beraber gelen bir arkadaşının yada ülkeye girişi yanılmıyorsam 1 ayı geçmemiş bir kişi ve pasaportuyla kayıt yaptırabilirsin.
Açıkcası bu sene dönenleri merak ediyorum bakalım ne gibi zorluklar yaşayacaklar önceki seneler kontrol yok denmiş hep ama bu 100 liralık vergi için kontrol edecekler bekleyip görücez.
bende 2 tane laptop 1 tane iphone getirmeyı dusunuyorum sorun olmaz umarım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks