Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Dava Açmak

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Dava Açmak

Herkese kolay gelsin. Profil bilgilerimdeki şirkete dava açacağım. Benle beraber mağdur olan arkadaşlarım var. Yine mağdur olan arkadaşlar varsa bana p.m. den ulaşsın. Birkaç avukat arkadaşıma sordum ne yapılabilir diye. Aynı şeyi FORUMDAKİ AVUKAT ARKADAŞLARA da soruyorum. Ne tür tazminat davası/davaları açılabilir?

Eklemeler:
    1- Konunun kirletilmesini istemiyorum. O yüzden bu konu için teşekkürler ya da geçmiş olsun gibi cevaplar lütfen vermeyiniz. Nazik olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
    2- İşin erbabı olmuş ya da avukat arkadaşlardan cevaplar bekliyorum.
    3- Hoşgörünüz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
    4- Ciddi bir WAT yazısı hazırlayıp gerekli bilgileri herkesle zamanı gelince paylaşacağım.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı IYI_Osmancik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese kolay gelsin. Profil bilgilerimdeki şirkete dava açacağım. Benle beraber mağdur olan arkadaşlarım var. Yine mağdur olan arkadaşlar varsa bana p.m. den ulaşsın. Birkaç avukat arkadaşıma sordum ne yapılabilir diye. Aynı şeyi FORUMDAKİ AVUKAT ARKADAŞLARA da soruyorum. Ne tür tazminat davası/davaları açılabilir?

Eklemeler:
    1- Konunun kirletilmesini istemiyorum. O yüzden bu konu için teşekkürler ya da geçmiş olsun gibi cevaplar lütfen vermeyiniz. Nazik olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
    4- Ciddi bir WAT yazısı hazırlayıp gerekli bilgileri herkesle zamanı gelince paylaşacağım.
    merhaba arkadsım bende dava acmayı dusunuyorum. berabe racalım ıstersen sartları ogreneloım sırketlr belkıde aynıdır..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

pek bılgı ıccermıyor ama cesaretınızı artıracak benzer bır olay tabi eger uydurma degil ise

şimdi durum şöyle, 2005 yazında "ozman" ile work&travel a gitmiştim. gitmeden 3 ay kadar önce de işim belliydi. neydi o iş? connecticut eyaletinde dondurma satıcısı olacaktım. kontratımda aynen böyle yazıyordu, saati de 7 dolardı. haftada 60 saat çalışacaktım. kontratta iş sahibinin adı da tony bilmem ne idi.. yani yabancı bi adamdı. neyse günü geldi ben uçağa binip dondurma satıcısı olucam diye gittim. vardığımda işverenime vardığımı anlatmak için telefon ettim (ha bu arada türkiye'den ayrılmadan işverenleri aramanız yasak, ozman'ın sözleşmesinde böyle yazıyor!) türk bi adam açtı telefonu, merhaba ben oktan bilmem ne.. mesajınız varsa bırakın diyor.. haydaaa dedim daha başından.. sonra adamı buldum, abi dedim benim kontrat böyle böyle, ben bu işi yapıcam. adam "hayır" dedi. "o iptal oldu, bak bütün arkadaşlar (etrafta 15 tane türk genci vardı) benden 1000$ lık dondurma aldılar, günde 45 dolara kamyonu kiraladılar, benzin paralarını da kendileri karşlılıyor, bu iş böyle, yapmak istiyo musun?" ... hesapladığım bütün herşey orda yokoldu gitti tabi... ne saati 7 dolar, ne haftada 60 saat hiçbişey kalmadı. sonra ozmanı aradım, "bu ne iş" dedim, "ne biçim iş yapıyosunuz" dedim, "bana bunun dengi bi iş bulun" dedim... sonra bana saati 5 dolardan, haftada 40 saatlik bi "otel temizlikçiliği" işi bulundu. haftada hep 40 saat çalışamadım. genelde 30'da kaldı.. otelde yapmadığım şey kalmadı, amerikalıların hayvanlarının otel odalarına sıçtığı bokları temizledim, tuvaletleri temizledim, halıları temizledim, çimleri biçtim, havuzu temizledim, mıntıka temizliği yaptım.. bu otele gelmeden önce de 3 gün 40 tane ozman ile gelmiş türk arkadaşlarla kaldım. aaa sen de mi ozman, sen de mi ozman? diye diye geçti zaman.. sonra anladık ki, orası toplanma merkeziymiş..ordan genelde iyi olanlar seçilip işe başlıyomuş..

neyse sonuçta bana söz verilen hizmetin yerine getirilmediğine dayanarak tüketici mahkemesinde dava açtım, dava sürmektedir, bilirkişi safhasına geçildi, bilirkişi raporu doğrultusunda şubat'ta umarım dava sona erecek...

söz verilen işleri yapamayıp, başka koşullarda başka işlere yerleştirilen, benim gibi mağdur olanlara sesleniyorum, dava sonucunu buraya yazarım...

iş maillere kibar kibar cevap yazmakla olmuyor, o kibar mailler gerçekleri yansıtmıyor...

edit: davayı kazandık, ancak ozman'ın avukatı hayatında böyle bir karar görmediğinden dert yanarak temyize gitmiş durumdadır. bir şey çıkacağını sanmıyorum, temyizden de geri dönerse o zaman emsal teşkil edecek ve benim gibi mağdur olan arkadaşlara paralarını geri almaları yönünde bir yol açılmış olacak. hayırlı olsun...

2. edit: temyizden de döndü, davayı kazandık. 460 usd maddi 500 ytl manevi tazminatla dava kapandı. eğer siz de herhangi bir work&travel şirketinden "ayıplı hizmet" aldığınızı düşünüyorsanız, ki benim durumumda bu "söz verilen işte çalıştırılmamak" olarak geçti, siz de benim davamı emsal olarak gösterip dava açabilirsiniz tüketici mahkemelerinde. karar no ve esas no ları da yarın buraya yazacağım, lazım olursa diye.
    (wormik, 04.12.2006 12:57 ~ 05.11.2008 21:32

Not:alintidir
    kaynak: ozman - ekşi sözlük
    Konu sucre tarafından (05-07-2011 Saat 05:02 AM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı IYI_Osmancik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eklemeler:
    kardesim bildigin avukatlara danis.. bir de kayit esnasinda imzaladigin sozlesmeyi iyice oku ve avukat arkadaslarina da goster.. forumda isinin erbabi avukat bulman oldukca zor.. burasi work and travel forumu ve bulunanlarin %99 u ogrenci...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende madur oldum beraber acalım

BannedUser
    Guest

iyide dava numarası falan olsa guzel olurmus ben goremedm

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

1) Su konuya bakabilirsiniz. Tiklayiniz.

2) T.C. Disisleri Bakanligi Konsolosluk Daire Baskanligi'na yazili sikayet edebilirsiniz.

# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)