Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İş değiştirmek istiyorum yardım

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ALLEGORIC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben şu anda Pennsylvania Reneisaance Faire diye bir yerde çalışıyorum. Fakat işten hiç memmun değilim. Burası çok ıssız bir yer ve hiç bir şey yok burada. Social Security Card a henüz başvuramadım çünkü hiç bir ulaşım aracı yok burada. Burada görevli olan bir adam sizi 10 gün içinde götüreceğim ofise dedi. SEVIS kaydının nasıl yapılacağını da bulamdım. İnternetten araştırdığımda kontrol ettiğimde sadece ödenmiş olarak gözüküyor. Buraya geleli 6 gün oldu. Ve bunu da halletmem lazım. İlk gün geldiğimizde bir kaç tane belge aldı ben yaparım bunları diye ama olmuş m udur bilmiyorum. Benim buradan bir an önce ayrılmam lazım. Yoksa kafayı yiyeceğim. Sabahtan akşama kadar çimleri biçtiriyorlar ve çok yorucu. Kaldığım ortam da çok beter. Tam bir köy hayatı. Ben abd yi görmeye geldim, böyle bir şey istemiyordum. Sponsorum GEC. Mail atmam gerekir mi işten ayrılıyorum diye. Burada Vietnamlı bir kız sakın sponsora mail atma dedi. Eğer böyle bir şey olursa vizemi düşürürler mi? Yoksa SSN yi bekleyip ilk paycehck imi de alınca buradan gideyim mi? Ben şehirde çalışmak istiyorum. Böyle kasaba gibi küçük bir yerde yapamam artık. Sanırım SSN kartım gelinceye kadar beklemeliyim. Böyle bir durumla karşılaşmış olanlar bana ulaşabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

meraba öncelikle,
    hala ordamısın bilmiorum ama sanırım biz 4 kişi florida da ufak bi yerde aynı durumdayız. jacksonville gibi buyuk bi şehire yakınız ve ulaşım aracı olmadığı için gidemiyorz. aynı şekilde sosyal güvenlik almaya da gidemedik. üstelik daha da kötüsü bizim işveren kaçak çalıştırmak için uğraşıyor,bizi arabayla heryere götürebileceğini söylerken güvenlik almaya götürmüyor ihtiyacınz yok diyor. sponsoru aramadan yollara düşmek de riskli geliyor bana. oyuzden biz türkiyedki şirkete söyledk, o yeni iş bulacak inşallah.
    sen de öyle yap derim. kaçak çalıştırıyorsa o suçlu ve şirketin zaten değiştirmek zorunda işini.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı daydreamer913 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meraba öncelikle,
    hala ordamısın bilmiorum ama sanırım biz 4 kişi florida da ufak bi yerde aynı durumdayız. jacksonville gibi buyuk bi şehire yakınız ve ulaşım aracı olmadığı için gidemiyorz. aynı şekilde sosyal güvenlik almaya da gidemedik. üstelik daha da kötüsü bizim işveren kaçak çalıştırmak için uğraşıyor,bizi arabayla heryere götürebileceğini söylerken güvenlik almaya götürmüyor ihtiyacınz yok diyor. sponsoru aramadan yollara düşmek de riskli geliyor bana. oyuzden biz türkiyedki şirkete söyledk, o yeni iş bulacak inşallah.
    sen de öyle yap derim. kaçak çalıştırıyorsa o suçlu ve şirketin zaten değiştirmek zorunda işini.
    buyuk bi sorun olmaz ssniz çalışmak işin güzelse hiç itraz etme hem ssniz ççalışınca maaşınızdan vergide kesilmez 4 kişiymişiniz herkez 300 dolar verse bi araba alırsınız istediğiniz yere gidersiniz
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

merhaba bizde su an florida fort walton da iki kişiyiz.. daha yeni geldik ama hersey ters gidio.. siz de floridadasınız sanırım, biz mc donalds ta calıscaz siz??

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

valla ben de ayrılsam mı diye düşünüyorum çünkü bu fabrikada amerikalı yok. Durumumu CCI'a uygun bir dille bildirdim. Onay verirseler işverenime de söyleyip evden ayrılacağım. Depozito onlara kalsın. New York'a gideceğim. Ben buraya insan görmeye geldim. Amerikalı görmeye geldim. Ama etrafımda Türk ve Müslümanlar ile Suriyeli, Bosnalı, Morokkolular var. Yani dil adına hiçbir şey anlamadım programdan şu ana dek. Social Security'e de başvurdum. 2 Hafta içinde çıksın da CCI'dan onay alıp New York'a arkadaşımın yanına geçeceğim. Yani planim oyle.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben de ayrılsam mı diye düşünüyorum çünkü bu fabrikada amerikalı yok. Durumumu CCI'a uygun bir dille bildirdim. Onay verirseler işverenime de söyleyip evden ayrılacağım. Depozito onlara kalsın. New York'a gideceğim. Ben buraya insan görmeye geldim. Amerikalı görmeye geldim. Ama etrafımda Türk ve Müslümanlar ile Suriyeli, Bosnalı, Morokkolular var. Yani dil adına hiçbir şey anlamadım programdan şu ana dek. Social Security'e de başvurdum. 2 Hafta içinde çıksın da CCI'dan onay alıp New York'a arkadaşımın yanına geçeceğim. Yani planim oyle.
    işverenle anlaşırsan sponsora gerek yok sponsorla konuştuğunda eğer işte çok büyük bi sorun yoksa kalmanda ısrar ederler yada patronunla hallet derler
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işverenle anlaşırsan sponsora gerek yok sponsorla konuştuğunda eğer işte çok büyük bi sorun yoksa kalmanda ısrar ederler yada patronunla hallet derler
    Eyvallah bro. Cok makbule gecti. Ben bi human resourcela konusucam yarin. Derdimi anlaticam. Onlar onay verince tamamdir diyorsan ben Temmuz 10 gibi New York'a gecerim. SSN de cikmis olacak zaten o vakte kadar. Tesekkurler.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya aslinda iyi para kazanamadim diye uzuluyodum haftanin 3 gunu off gecirmek ama hep lobby de calisiyodum yaptigim is sadece masalarin uzerini temizlekti ve gun boyunca birlikte calistigimiz liseli amerikalilar ile kafadan hafif kirik olanlarla ve musterilerle konusma imkanim oluyordu baya da dil gelistirdim cok kotuydu ingilizcem/bak simdi hazirlik okumama ragmen gecemedigim basarisiz oldugum hazirlik sinavini da gectim aslinda dil konusunda cok iyi bir yaz gecirmisim haberim yok simdi sizlerin yazilarini okuyunca anladim.
    Konu sucre tarafından (24-06-2011 Saat 03:38 AM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)