Alıntı MaJ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok teşekkür ederiz yakuza Bende bu sene Mc Donald`s da çalışacağım.
Louisiana,Lafayette bnmkide.Verdğin bilgiler için tekrar teşekkürler gerçekten bilgilendirici.
Önemli degil, siz sorun ben cevaplıyayım. Ne kadar bilgili giderseniz oraya o kadar iyi. Biz mesela ise ilk basladıgımızda Ruslar bizden 2 hafta önce gelmisler. Onlar isi biliyordu bize hava yapıyolardı. 2 hafta sonra noldu biz de isi ögrendik adil bir rekabet basladı, iyi calısan disiplinli olan managerlerin gözünde daha ii yerlere geldi daha cok saat aldı.
Bir seyden daha bahsetmek istiyorum. Restorant manageriyle ilk konusmamızda adama sorular soruyorduk " ne zaman ise baslıycaz, haftalık saatlerimiz nasıl belirlenicek vs vs " seklinde. Manager imiz bize Brezilyalıları örnek vermisti. Bizden 2 sene önce brezilyalı ögrenci grubu gelmis ve adamlar gece kulübünden cıkmıyorlarmıs, ev partileri, falan filan. İşe de uykulu yarı baygın gelip kötü calısıyorlarmıs. Hatta bir keresinde de araba kiralayıp gezmeye gidip kaybolmuslar, polis bulmus getirmis sonra. Bu konusma sonunda managerimiz bunlardan bana gına gelmisti, saatlerini de düsürüyordum demisti. Demek istedigim işle eğlenceyi karıstırmamaya dikkat da edin. Arada yorgun veya uykulu olabilirsiniz ama caktırmayın o zamanlarda da, calısıyo numarası yapın İyi saatler almak istiyorsanız da haftalık saatlerinizi ayarlıyan restorant manageri yani baş managerle de aranız hep iyi olsun. Kontratınıza güvenip de sakın tartısmaya veya kötü bir tavırla konusmayın, saatinizi düsürebilir. Onlar sizin calısmak istediginizi zaten biliyor, ona göre saatlerinizi elinden geldigi kadar iyi düzeyde tutacaktır. Bizim arkadaslardan biri saatimi arttırın gibi bir sey söylemisti onun da cevabı su olmustu : Ben de Amerikaya gelirken cok para ödemistim, sizin calısıp cok para kazanmak istemenizi anlıyorum. demisti. ... vs vs