yakuza bu sene de gidecek mısın ?nereye ?
yakuza bu sene de gidecek mısın ?nereye ?
yakuza ordaki insan larin turklere yaklasımı nasil acaba barbar gozuyle bakıyorlarmıs diyolar ? birde patronlarla iliskin nasil di ?
Hayır, gayet normal. Barbarlık vs yok. Sadece ilk baslarda su salak hindi şakasını yapmaya calısanlar oldu, cevaplarını verdik.Ama genel olarak insanların yaklasımı gayet insancıl. Yolda görüp tanımadıgın insanlar bile selam veriyor, gülümsüyor, iyi günler diliyor vs vs. Ayrıca en ufak bir seyde özür diliyorlar ve bol bol tesekkür ediyorlar. Hatta bazen sorry, excuse me ve thank you kelimelerini duymaktan sıkıldıgım bile oluyordu.
Patronlarla aram da iyiydi. İs yerinde diger Türk arkadasların veya Rusların saatleri ara ara haftalık 1 er 2 ser saat düsürüldügü oluyordu is yogunlu azaldıgı zamanlarda. Ama benim hep sabitti haftada 40 saat ve sonlara dogru 42.5 saate kadar bile cıktı cogu kez. Ücretler saatlik oldugu icin is yerinde 1 dk bile bosa gecirmek hos olmuyordu. Managerlerimiz yapılabilecek is varken bos duranları hep uyarırdı. Ben de aldıgım ücreti sonuna kadar hak etmeye calısıyordum, o yüzden managerlerle aram hep iyiydi. Hatta bu nedenle günün en yogun saatlerine sabah vardıyasına kaydırmıstı manager beni. vs vs.
Abd li patronlar disiplin istiyor yani, isini ciddiye alır aldıgın ücreti hak etmeye calısırsan senin de patronlarınla aran iyi olacaktır.
yakuza yiyecek ve kalacak yer konusun da bir sikinti yasadin mı (bizim sozlesmede yazana gore icecekler free yiyecekler yuzde 50 indrimliymis apartmanda kalacagiz arkadasimla birlikte deposit=150$ kıra haftalık 67,5 bu nasil Mobile AL İCİN?)FL de nasildi kımlerle kaldın??bir de biz Mc Donalds a gideceklere ne gibi seyler onerirsin senin yasadigin sikintilar olmustur ?cook tesekkurler simdiden
Kalacak yeri is verenin ayarlıyor, yani evinde yapısal olarak bir sorun oldugu zaman cözüyorlar ve kullanılır hale getiriyorlar. Bizde hava asırı sıcak ve nemli olmasına ragmen klima bozuktu ilk basta. Ertesi gün hemen tamirci gönderdiler halloldu. Posta kutumuz yoktu, cözdüler falan filan. Ev arkadaslarınla iliskilerinde sorun cıkarsa ve supervisor a yansırsa hos olmaz ama supervisorlarınız her zaman yardımcı olacaktır size. Zira bizde boyleydi, onların da cozemeyecegini dusundugumuz durumlarda da ana sponsorumuza mail atıyorduk. Benim abddeki ana sponsorum aag (allianceabroad) dı. Senin de gidecegin yer ve ücretlerinden senin de aag ile gidecegini tahmin ediyorum. Arkadasınla gidecegine göre aynı odayı alırsınız, supervisor sadece sizi eve yerlestiriyor kimin kimle kalacagına karısmıyor. Evlere yerlestirirken de aynı milletten olanları aynı evlere koyuyorlar ve is yerlerine en yakın evlere yerlestiriyorlar. Biz evde 5 Türk kalıyorduk ve ev sıfırdı, garajlı, cim bahceli falan.
Evde sıkıntı yasadık mı dersen 1-2 ufak sey oldu. Ama yaslarımız itibariyle oturduk konustuk cözduk hep. En cok sorun kıskanclıktan cıkabilir, is yerinde sana daha cok saat veriyorlar, sen kolay isi yapıyon vs vs gibi sebeplerden ötürü yani. İs yerinde baslarda fazla bir sey bilmiyeceginiz icin grillde et pisirme isine verirler sizi. O da cok zor degil aslında. Ama ocagın sıcagından dolayı kimse ocakta calısmak istemez. Demek istedigim is yerinde cömezlik döneminizde birbirinize yardımcı olun, birbirinizi kollayın, birbirinize isi ögretin. Aynı iste calısacagınız icin isteki sorunlar eve yansıyabilir ona dikkat edin.
Kira ve depozito normal. Depozitonun tamamını zaten geri ödeyecekler eve ciddi hasar vermezseniz![]()
İcecek ve yiyecek konusuna gelirsek evet icecekler bedava. Zaten o sıcakta icecek paralı olsa kazandıgınız parayı icecege yatırırsınız.İs yerinde icecek makinası olacak kola, meyve suları, sprite, root bear, vs vs. Dayan dayanabildigin kadar, ama calısanlar icin ufak bardaklar var onla iceceksin yoksa manager in uyarabiliyor. Yemek konusunda ise %50 kısmı yalan, inanmayın, ama daha iyisi var. Onun yerine günde 1 defa sadece vergi ödeyerek yiyecek alabiliyorsun. Mesela 6$ lık yiyecek alıyorsun managerin geliyor kasada employee discount icin sifre giriyor 40-50 cent ödüyorsun. Ama restoran managerlerini veya vardıya managerleriniz fazla disiplinli de olmuyabilir, calısırken yer icersiniz veya vardıya sonunda yiyecek almana izin verebilirler. Bizde restoran manageri cok sıkıydı ve bütün artan yiyecekler, dondurmalar vs direk cöpe atılıyordu, yeme icme yasaktı, fazladan indirimli yiyecek kesinlikle vermiyorlardı. Simdilik diyeceklerim bu kadar. Aklıma geldikce öneriler de yazarım...
slm yakuza ben de mobile mcdonalds a gideceğim sana birkaç sorum olacak cevap verirsen sewinirim birincisi 3 al kalamıycam muhtemelen we iş sözleşmesinde 3 ay kalmazsa 150dolar öder yazıo esneklik yaparlarmı yoksa illa 3 ayı doldurmammı gerekir? diğeri de güney amerikada konuşulan ingilizce bizde doğudaki türkçeye benzio falan diolar doğruluk payı warmı yani güneye gitmenin artı eksileri neler körfezin dibinde olmak iidir die seççmiştim?? şimdiden tşk![]()
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)
Bookmarks