speedygonzalez Nickli Üyeden Alıntı
Benden böyle bir sigorta ücreti alınmadı. Böyle bir zorunluluktan da bahsedilmedi. Konsoloslukta böyle bir belge de sunmadım. Ancak TRAVEL kısmı için ayrıca bir sigorta yaptırmak isteğe bağlı diye biliyorum. Benim sponsorum CCI ve verdikleri insurance (sigorta) sadece work kısmını kapsıyor. Hatta bugün aldığım sanal oryantasyonda sağlık sigortamın work kısmını yani ds2019'daki tarihleri kapsadığını, travel kısmı için ayrıca sağlık sigortası yaptırmam gerektiğini yazıyor. Tabi sigorta yaptırmak istersen yani. Yaptırmak zorunda değilsin. Bu sigortayı daha sonra da yaptırabilirsin. CCI veritabanına göre Travel'a çıkmadan önce sigorta için kendilerine haber edip anlaşmalı oldukları bir sigorta şirketiyle kendime seyahat sigortası yaptırabiliyorum. Kısacası Travel yapıp yapmayacağın bile belli değilken veya hangi tarih aralığında bunu yapacağın belli değilken şimdiden seyahat sigortası yaptırmana gerek yok. Amerika'daykan karar verebilir veya Türkiye'den Amerika'da geçerliliği olan herhangi bir sigorta şirketinden Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilirsin.
Bookmarks