Selamlar,
1-) İşsizlik oranının çok düşük oluşu ve çalışan nufüsa ihtiyaç duymaları sebebiyle çok fazla denetim yok, o yüzden illegal olarak yaşaman mümkün... ki tanıştığım neredeyse bütün meksika, honduraslılar bu şekilde yaşıyorlardı...
2-) Bir Amerikan vatandaşıyla evlenebilirsin, ki bunun için çalışan insanlar var 2000-3000 dolara seninle kağıt üstünde evleniyorlar. yanılıyor olabilirim ama sanırım 6 ay evli kaldıktan sonra green kartını alıyorsun, ve 5 yıl sonunda evine gelip denetim yapıldıktan sonra (acaba gerçekten evliler mi aynı evde mi yaşıyorlar, yoksa böyle bir cinlik peşindelermi?) vatandaş bile olabiliyorsun...
3-) Eğitim amacıyla kalabilirsin, herhangi bir üniversite ya da dil kursuna yazılabilirsin, ki dil kursları hem daha ekonomik hem da da faydalı olur, 2000-3000 dolara 9 aylık dil kursları var...
4-) Turist vizesine başvurabilirsin, öğrenci olduğun halde bunu yapabilirsin, eğer sende bir problem görmezlerse 10 yıla kadar alabiliyorsun giriş-çıkış iznini..
Not: 2. madde hariç diğer btün durumlarda yasal olarak çalışma hakkın yok(öğrenciylen 16 saati aşmamak kaydıyla belki kampüs içinde olabilir ki o da çok avantajlı değil) o yüzden her halükarda biraz yasadışı olmak zorundasın...
Eğer ciddi olarak bunu düşünüyorsan uzun vadeli, ilk aşamada bir dil okuluna kaydolup orada bir yılını geçirdikten sonra, orada kalıp kalmayacağına kesin karar verip ondan sonra ciddi bir adım atman olacaktır... Çünkü herşey uzaktan görüldüğü gibi olmuyor. ve geçirilen 3-4 aylık wat periyodu da sadece yoğurdun kaymağı gibi yüzeysel kalıyor...
Kolay gelsin...
Bookmarks