Özelden mesaj göndermem için bi mesaj daha göndermem gerekiyomuş.
new york ta bi bayan öpüyosa direk kaydolalım o şirkete![]()
Konu ozgursum tarafından (06-05-2011 Saat 06:58 AM ) değiştirilmiştir.
2 kere gönderdim ama:s az önce özelden yazdım demiştin o da gelmedi.
ya bu kadar karamsarliga gerek yok bunu soyleyim bi kere benim arkadasim gecen sene haziran ayinda isini anca buldu gitti ve cok da mutlu dondu bi daha gitmek istiyor wat biraz da sans isi istersen aralikda bir ise gir iistersen mayisda hangisinin daha iyi oldugunu bilemezsin.. ben mesela 2008 de kasimda kayit olmustum beni wisconsin e alaskaya yollamak istediler islere baktim icime sinmedi en son mart ayinda bir isi sectim ki wat in en iyi 3 isinden biridir kesinlikle cok da memnun dondum.. senin yapman gereken sirketi bos birakmadan hergun haftada en az 4-5 kez aramak surekli onlari bunaltmak cunku o sirketlerde is bekleyen muhtemelen daha cok kisi var ve kimin sesi cikiyorsa ilk ona is bulunur benden solemesi lanet olsun suna isi verelim de sussun gibisinden.. daha nisan basindasin bu ay sonuna kadar is bulurlarsa ole cok da gec kalmis sayilmazsin...
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Arkadaşlar, şimdi araştırma diyorsunuz; elbette önemli. Kabul. Ancak internette kimin ne kadar samimi olduğu belli değil. Üstelik araştırayım desen 100lerce site var. Şimdi bu sitenin sakinlerinin büyük kısmı bu konuda bilgili ve tecrübeliller. Ancak bir de olaya "yeni gelin" gözüyle bakın. Hadi Amerika'ya gideyim diye karar verilir. Sonra nasıl sorusu gelir akla. Giden bir veya birkaç arkadaş varsa ne ala, ancak yoksa işte orda bu bir yığın internet sitesinin arasında doğru firmayı seçmek gelir sırada. İnternetteki sayfalarca yazının arasında doğru firmayı seçmek bence daha çok şans işi. Düşünsenize, her firmayla illaki sıkıntılar yaşanıyor. Firmaların hepsi de ben bu işi en iyi yapıyorum iddiasında. Bu durumda kişi şansına güvenip aradan bir tane, ki hangi firmanın vukuatına en az rastlanırsa onu, firma seçiyor. Özli arkadaşım advisi seçmiş. Neden? Araştırmış, bakmış ki hepsinin vukuatı illa var, ama anladığım adarıyla en az bu firmanın vukuatına rastlamış. E tabi haliyle ofislerine gittiğinde de doğal olarak allamış pullamışlar. Sonuç da ortada.
Özli arkadaşım mağdur mu? Evet. Kabahati var mı? Yok. Ancak yanlış firmayı seçmiş. Ben bunu araştırmamasına değil, şanssızlığına bağlıyorum. Bu açıdan bakıyorum olaya.
Çünkü bundan 2 3 ay önce ben de ilk defa, çok az bilgiyle seçim yapmak durumunda kaldım. Genel olarak iyi mi gitti kötü mü, bunu ancak karşı kıyıya vardığımda anlayabilicem.
Kısacası dileğim, hepimizin hakkında hayırlısı neyse o; şansımız da bol olsun.
DrAcooA durumu gayet iyi özetlemişin. Dediğin gibi hepimizin hakkında hayırlısı.
Amin diyelim bizde o zaman.
bende advisle gidiyorum ve ilk gidişim. şu ana kadar bi problemle karşılaşmadım fuara gittim işimi aldım şimdide vizeye gitmek için bekliyorum. ama ben bi sorum yada sorunum olduğunda mail attım aradım veya şirkete gidip yüzyüze konuştum ve sanırım bu durum beni önemsemelerini sağladı. bence sende artık ağırlığını koymalısın, paranı verdiğine göre karşılığını istemekde senin hakkın.
cimbomlu10 ve reyes19 de magdurlar kervanına katılmak üzere![]()
ya way arkadassss dunden berı bısı cıdden varmıyokmu
yoksam varda alıstıra alıstıramı solemeye calısıyosun
yoksam harbıden magdurmuyuz
maaduruzda maaduruz maaduruz da maduruz![]()
haftaya cumaya kadar bekleme kararı aldım ben du bakalım...işallah altında bişi cıkmaz...
relax olun magdur olmanız söz konusu bile olamaz
arkadaşlar benim çok yakın bir arkadaşım da şu bahsi geçen a... adlı şirkete kaydoldu,2 ay oldu kaydolalı.fuara bile çağırmadılar,senin gidiş tarihin geç,ordaki hiçbir iş sana uymaz falan gibi bahanelerle fuarda iş almasını engellediler.hala şu an elimizde iş yok ama bir aya falan gelir diyorlarmış.kızın artık iyice hevesi kaçtığı için parasını geri almak istedi,500 tl ön kayıt ücretini de gözden çıkardı ama kabul etmemişler.parasını geri vermiyorlar.para iadesi ancak biz sana iş sunamazsak olur diyorlarmış,ellerinde bir tane kodak işi varmış sadece ve arkadaşım da onu istemiyor kesinlikle.
şu anda yapabileceği tek şey beklemek.benim aklıma gelenler pek hoş değil ama umarım yanılırım da iyi bir iş çıkar.Şu saatten sonra geriye kalan herşey şans galiba.
bu şirketin dini amanı PARA... iş beLLi oLmadan para yatırıLmamaLı.. Geçen sene bende mağdur oLdum.. 15-16 sayfaLık sözLesme imzaLadık.. Sora bi okudumki sözLeşmeyi, biLdiğiniz BOŞ KAĞIT... Boş kağıda imza atmısız resmen.. Ama fitil fitil geLsin burunLarından, gecen sene ben cok cektirdim ama onLarda bana cektirdiLer..![]()
senın sırket herturlu ıs yapar![]()
@Alejendro
Adamlar zaten bir tek Kodak işiyle övünüyorlar, onu da beceremiyorlarsa vay hallerine
Ayrıca bu siteden bayağı giden vardı geçen yıl Kodak'a, hatta bir de supervisorumuz var, Camur![]()
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
yilbasindan evvel iki arkadasim internship le amerikaya gelmisti malum bir sirketle. isveren manyagin teki cikinca isten cikmak istediler.. sponsor da bu manyak adami koruyunca fbi ya gittileryanlis duymadiniz fbi ya gittiler .. ha sonunda turkiyeye donmek zorunda kaldilar cunku o isi istemiolardi sponsorda giciklik yapip baska is vermedi... ama malum sponsor detayli incelemeye alindi.. bu sponsor turkiyedeki bu firmayla olan iliskisini askiya almisti sonrasinda ne oldu bilemiyorum bu nedenle yaklasik 10 kisiyi kaybetti malum sirket.. soyleyecegim korkmadan yapabileceginiz herseyi yapin..haklarinizi aramaktan cekinmeyin...
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Burada yazan arkadaslar merak etmeyin şirketleriniz size 1*2 güne doner yazdıklarınız silin diyeşahit oldumda cunku hepsi burayı takip ediyor ve forumun etkisini görüyor.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks