Sabahın erken saatlerinde düştük yolara ve sonunda 8.10 da ıstınyedeydık.ılk basta kapıdakı gorevlı ısmımızın bulundugu kagıda carpı attı.ve sıraya gecmemızı soyledı.Sıramız gelınce teker teker kapıdan ıcerı gırdık.ve ust bas araması. telefonları teslım ettık derken, asansordeyız.cıktık ust kata ve baya bı kalabalıktı ıcerı gırdık numaramızı aldık en one oturduk sıramızın gelmesını beklıyoruz.bır yandanda konusulanları duymaya calısıp ıcımızden cvp vermeye calsıyorum.2 numaradakı zencı abla gelmesın dıyede dua edıyorum.neyse bıranda numaram yandı ve kendımı kabında buldum.
-meraba
-ben -meraba
-belgelerı alttan uzatmamı soyledı.sonrada ok dıyıp dısarıda beklememı soyledıler.avluda beklıyoruz sımdıde.yıne numaram soylendı ve 10 numaralı kabıne gıttım.tatlı bı amca vardı. ılk once sol 4 sonra sag 4 ve bas parmak .ıngılızce konusuolar burada ama ben turkce konusmustum adam ıngılızce soyluyor ben ıyıgunler agabey,
neyse bırdaha ıcerde beklıyoruz yıne en one oturduk.3 de tatlı bı abı var ona denk gelırım dememe kalmadan 1 numaralı gıse yandı ve gıttım,
-hi
-ben-hi
-how are you?
-ben-fine.and you?
-fine .kagıda baktı ve zonguldak karaelmas unıversıtesını gordu.burda mı okuyosun der gıbı sordu bı soru.
-yes yes
-where demezmı.
-halla halla in zonguldak dedım.
-sonra zonguldak nerde dedi.
-in turkey dedım yıne .
-sonra turkıyenın neresınde dedı.bu konusmalar ıng tabı.
-nasıl anlatsamkı sımdı ben bunu north dedım cıktım ısın ıcınden ok ok dedı.ve
-what are you class?dedi
-first year dedım.
-aılen ne ıs yapıyor?
-my father is retaıred dememe kalmadı.bır soru sordu.halla halla ne dedı bu 2 kere tekrarladı bende tık yok.turkce olarak emeklı olmadan oncekı ısı neydı dedı.sasırmıstım nerdeyse turkce soyledıgını bıle anlamıcaktım aksanı cok garıptı.
-ters koseye yatırmıstı benı makına ıscısıydı nasıl dıcem ıng olarak ben.agzımdan turkce olarak işçiydı cıktı.adam bakıyo chef mi dedi.no no dedım tabıkı.makina isçisiydi.yıne turkce tabı.
-what is your gpa? demezmı. ben hazırlık okudugum ıcın bızde yıl boyunca 4 vıze 1 fınal var ve ılkdonem 2 vıze ve quızler olmustuk bunların belırlı bır oranları var bızım gpa ın ne kadar oldugu bılınmıyo daha dogrusu.neyse anlatmaya calısıyorum ıng bızım okuln gpa sı farklı cunku hazırlık ogrencısıyım falan yok anlamıo.turkce olaral bızde not ortalaması yok cunku hazırlıktayız dememe kalmadı in english demezmi
neyse hazırlık ıngılızcemı dıe sordu
-yes dedim.
-aılen su anda zonguldakta mı kalıyor dedı.
-hayır istanbul dedım.ordan yesıl kagıdı aldı ve ds ve sevıse 2 tik koydu.ıste ups falan gonderırsın dedı.
benım anlamadıgım konus orda herkese nereye gıdıcen ne yapıcaksın orada fılan sorarken bana bunları sorup benı ters koseye yatırmasıydı. neyse artık ds yı bekleyıp aldıkmı alamadıkmı ogrenmek. bir sorunuz varsa cvp larım.
Bookmarks