Merhaba arkadaşlar ben amerikada pasaportu nasıl taşıyacagımı düşÃ¼nüyorum. bi tanıdık gittiginde birşey almış ayak bileginin oraya takılıyorumus. passaportuda oraya baglıyormus. Çok kullanışlı birşeye benziyer bunun ne oldugunu bilen varmı?
Merhaba arkadaşlar ben amerikada pasaportu nasıl taşıyacagımı düşÃ¼nüyorum. bi tanıdık gittiginde birşey almış ayak bileginin oraya takılıyorumus. passaportuda oraya baglıyormus. Çok kullanışlı birşeye benziyer bunun ne oldugunu bilen varmı?
Ehliyetin varsa abd'den ehliyet cikartip yaninda onu tasiyabilirsin. Pasaportla ayni islevi goruyor. Ama 4 aya yakin nyde kaldim. Kimse pasaport falan sormadi. Gerek olmuyor bile. ilk 1 hafta tasidim sonra baktim gereksiz yanima almadim. En kotu ihtimalle gerekli sayfalarin fotokopisini cikartirsin yaninda onlari tasirsin.
Mumkunse pasaportu yaninda tasima. Dusurur falan kaybedersen sonra daha cok sikinti cekersin.
Bele takilan ufak para cantalari gibi seyler var. Pasaport boyutunda. Onlardan alabilirsin. Adidas vb. cogu magazada satliyor.
Veya kolye gibi ipligi olanlarda var. Boynuna asiyorsun. Bu nerde satiliyor bilmiyorum. Resimdeki gibi![]()
Konu manhattan tarafından (07-05-2010 Saat 06:54 PM ) değiştirilmiştir.
Sometimes memories can kill...
pasaportu sürekli yanında tasıman bir risk olusturur senin için diye düsünüyorum.ben calısmaya işyerine giderken hiç yanımda tasımamıstım.sadece gezmeye falan bir yerlere gittiğimde götürüyordum o kadar.bir olay falan basına gelmedikce sormazlar zaten kolay kolay sana pasaportunu![]()
tamam sagolun artık gezmeye felan giderken taşıırız evde koymayada korkuyorum tanımadıgım kişiler felan ne olur ne olmaz
1 ay Türk ehliyetimle dolaştım, hiç problem olmadı
Boyuna asılan ipli cüzdana "komando cüzdanı" diyorlar bu arada![]()
arkadaşım gittiğin eyaletin state ıd. sini edinirsin. Pasaport taşıma derdinde kalmaz.
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
peki pasaport yanımızda degilken polis falan sorarsa ne olur?
yaptırımı nedir bunun?
halledersin abi ben yabanciyim evim surasi.. filan bilmiodum tasimam gerektigini filan olur biter... bi de alisveris yaparken kredi karti ya da debit kartla o zmn soruyorlar pasaportu
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
kimisinde work and travel student id denen kartlar oluyor onu gosterebilirsiniz aslinda ama tabiki resmi bir belge degil karsinizdaki kisinin insiyatifine kalmis.bende gecen sene yoktu yanimda yukarida paylasilan resimdeki gibi bir case vardi onla tasiyordum ama hic gerek olmadi soran olmadi yanii...
SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html
ID alabilirsin DVM (Department of Motor Vehicles) bürolarından böylece hem Amerika nüfus cüzdanın olur hem de ufak bir pasaportun olur.![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
RMV (Registry of Motor Vehichles) bazi eyaletlerde![]()
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
en mantıklısı ve rahatı nondriver id almak bencede
en mantıklısı şu asker cüzdanları görünüyo.. onu nerden bulabilirim bilen var mı?
Adidasda da benzerleri var.
""Let the game begin""
İncele istersen
http://www.turkishwat.net/travel-ve-...ise-yarar.html
Bende bel çantası vardı, işe gidip gelirken yanıma alıyordum, iş yerinde de zaten çalınma gibi bir sey soz konusu değildi, heryerde kamera vardı, bir tarafa bırakıyordum...Boyun askılarıda oldukça faydalı tabiki...
interrail e gidip 1 ay boyunca saçmasapan yerlerde bazen sokakta bile kalan birinden tavsiye: gidin şortunuza/pantolonunuza iç cep diktirin arkadaşlar. pasaport boyutunda da yaptırırsanız hiçbi sıkıntı kalmaz, sadece polis size sorduğunda önce yerini söyleyip sonra çıkarın ki, ne yaptığınızı bilsin adam. yoksa amerikadaki polislerin ateş etme yetkilerinin sınırları çok geniş bunu bilin
Gerçekten büyük sorun olacak.. Oturup kalkacağız sürekli, pasaporta zarar da gelebilir bu yüzden. Türkiyede ehliyeti olmayanlar için de herhangi bir önerisi olan var mı? Pasaport yerine kimlik veya benzeri nasıl bir şey nulabiliriz?
When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.
When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.
Ben International student ID almıştım.İşe giderken falan pasaport taşımıyordum.Ama akşamları bara diskoya giderken ve başka şehirlere grzmeyi gierken kesinlikle pasaport yanımdaydı.Aslında en önemlisi pasaporta çok iyi sahip olabilmek.Kaybedersek çoooook zor çıkıyor yenisi.Ve uğraşmasıda bi o kadar zor.Evde otelde falan koyacak yeriniz pek güvenli değilse kesinlikle bırakmayın.Hep cebinizde taşıyın derim.
""Let the game begin""
bende bu ınternatıonal student ıd hakkında bısıler arastırıyordum senı gordugum ıyı oldu bunu okuldanmı alıyoruz yoksa herhangı bır sırkete basvurarakmı..netten arastırdıgım bıtane sırket buldum ve bellı bır ucret karsılıgında cıkarabıleceklerı fılan yazıyordu sıtede bı kac ay once maıl attım ama herhangı bır sekılde gerı donmemıslerdı bana bu konuda yardımı olabılırmısın..sanırım bazen ındırımde fılanda kullanabılıyormusuz bunu...
O kartı okulun öğrenci işlerinden alacağın bi kağıtla rektörlüğe başvurarak alıyorsun tabi belli bi ücret karşılığında.Almanı kesinlikle tavsiye ederim.Bazı yerlerde sinema vb. yerlerde öğrenci indirimi var.O kartı gösterirsen indirimi yapıyorlar yoksa diğer öğrenci kartını takmıyorlar.
""Let the game begin""
Önemli değil her zaman![]()
""Let the game begin""
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks