Alıntı cell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben Amerikada son iki cekimi bozduramamistim teknik sebeplerden dolayi neyse dedik turkiyeye gelince bozdururuz. boludaki butun bankalari gezdim. hic bir banka da bana demedi ki su kadar kesinti yapariz da boyle boyle olur. Ziraat e gittim, bolu subesi hic amerika ceki bozmamis, bozamayiz dediler.
akbanka bir gittim dediler emin degiliz komisyondan ama gecenlerde biri sterlin bozdurmus, onu ornek verdiler, bir hafta sonra yine ayni bankaya geri dondugumde bozamiyoruz dediler. garanti, is bankasi bozmuyo. hatta garanti cek nasil cek dedi. salak gibi bakti.
ing bozamiyoruz dedi.zaten her gittigim banka baska bankaya yonlendiriyor.
yapi krediye gittim, yuksek komisyon aliyoruz, heralde iki cekten tahmini 200 doalra kadar kesilir dediler. son olarak HSBC ye gittim. bankaciyi sanirsiniz sanki ilkokuldan mezun olmus oraya koyuvermisler. sacmasapan seyler soyledi. baska bi yetkiliye dedi. sanirim yuksek komisyon oluyo dedi.hatta kesilen miktarin cek uzerinde yazan miktar uzerinden kesilecegini sylediler. yani cekin rakami ne kadar yuksekse o kadar cok kesinti yapiliyo dediler. salliyorlar resmen, birbirlerine bakiyolar falan. tahmini bisey de diyemiyolar.
bugun izmite gittim. ordaki HSBC ye sordum. en dogru duzgun bilgiyi veren onlardi. cek basina 45 lira kesiyolarmis. ama amerikadan ne kadar kesintiyle gelir bilemiyoruz dediler. ne yapacagimi bilemedim. Boludaki subelerin hicbirinden is cikmadi. canli ornekler ortaya ciksa da hangi sehirde ne kadar komisyonla bozduklarini soyleseler kalkicam sehir degistircem artik
valla benimde son cekim arkamdan turkiye ye yolladılar şirket adresine şirkette bana yolladı. 248 dolarlık bi cek. çek bana geldi bi kac bankaya gittim dediğin gibi bilmiyorlar aval aval bakıyorlar. garantiye verdim ceki bakalım dediler 1 ay gecti tık yok sona sirkete sordum akbank a git dediler. gittim akbankda bi dolar hesabı actırdım. sona cekten bahsettim aldılar baktılar bi bilgimiz yok komisyondan gecermi bilmiyorum dedi bende o zaman bi zahmet arasanızda netlik oluşsa dedim arattırdım ceki aldılar arkasını imzaladım. bana fotokopisini verdiler 30 gun sonra hesabıma 20 dolar kesintiyle yatmıstı.
bu arada devlet bankası die guvenip gitme gafletinde bulunmayın ziraat bankası bu ülkede en cok kesinti yapan ve herseyden kesinti alan bir bankadır. sanki devletin vergi dairesi herseyden para kesiyorlar.
neyse konumuza donelim akbank dene bi bence eger bilgileri yoksa sole arasınlar merkezlerini komisyonu ogrensinler, işleri ne onların hizmet etmek...