ben Amerikada son iki cekimi bozduramamistim teknik sebeplerden dolayi

neyse dedik turkiyeye gelince bozdururuz. boludaki butun bankalari gezdim. hic bir banka da bana demedi ki su kadar kesinti yapariz da boyle boyle olur. Ziraat e gittim, bolu subesi hic amerika ceki bozmamis, bozamayiz dediler.
akbanka bir gittim dediler emin degiliz komisyondan ama gecenlerde biri sterlin bozdurmus, onu ornek verdiler, bir hafta sonra yine ayni bankaya geri dondugumde bozamiyoruz dediler. garanti, is bankasi bozmuyo. hatta garanti cek nasil cek dedi. salak gibi bakti.
ing bozamiyoruz dedi.zaten her gittigim banka baska bankaya yonlendiriyor.
yapi krediye gittim, yuksek komisyon aliyoruz, heralde iki cekten tahmini 200 doalra kadar kesilir dediler. son olarak HSBC ye gittim. bankaciyi sanirsiniz sanki ilkokuldan mezun olmus oraya koyuvermisler. sacmasapan seyler soyledi. baska bi yetkiliye dedi. sanirim yuksek komisyon oluyo dedi.hatta kesilen miktarin cek uzerinde yazan miktar uzerinden kesilecegini sylediler. yani cekin rakami ne kadar yuksekse o kadar cok kesinti yapiliyo dediler. salliyorlar resmen, birbirlerine bakiyolar falan. tahmini bisey de diyemiyolar.
bugun izmite gittim. ordaki HSBC ye sordum. en dogru duzgun bilgiyi veren onlardi. cek basina 45 lira kesiyolarmis. ama amerikadan ne kadar kesintiyle gelir bilemiyoruz dediler. ne yapacagimi bilemedim. Boludaki subelerin hicbirinden is cikmadi. canli ornekler ortaya ciksa da hangi sehirde ne kadar komisyonla bozduklarini soyleseler kalkicam sehir degistircem artik

Bookmarks