teşekkür ederim![]()
teşekkür ederim![]()
sımdı Nyork ıle Nyork cıty farklı seylerdır..ben Nyorkun kıngston dıye bır sehırındeydım ve 75 usd haftalık verıyordum Nyork cıty yanı merkezıne 2 saat uzaklıktaydı.new jerseyde kalıp ta 125 usd haftalık veren de vardı ama 50 veren de.bence gıt baska bır eyalete donusune bı kac gun ya da hafta kala gel nYork cıty ı gez bence..nyork dedıgın kanadaya kadar uzanıyor buyuk bır bolgenın adı arkadsların pahalı dedıgı aslında Nyc ıcın yanı merkezı ıcın
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
selam arkadaşlar ben bu yaz abd ye gidicem wat ile sizce hangi bölgeleri tercih etmeliyim hangi işleri önerirsiniz nerelerde daha çok eğlenebilirim ??
taco calisirken eglenme yalanina inanmacalisirken eglenme diye birsey yok... basbaya isci olarak gidiyorsun bunu bilerek git ve is secenekleri az cok belli hangisini yapabilirsin sana daha uygun onu belirle.. ayrica giderken amacin ben gittigim yerde gezeyim egleneyim para sorun deil diyorsan belirli basli buyuk sehirler ya da florida ve california bolgeleri sana ideal..ama ben para biriktireyim sonra gezerim diyorsan turistik olmayan ozellikle ic bolgeler daha ideal..
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
bende bu yıl wat ile cedar point e gitmek istiyorum united towers ile gidicem sanırım ama hala şirket araştırıyorum bu şirket hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı???
neden bu kadar korkuluyo anlamadım bu WAT'tan.bence insanların hevesini kırmaya gerek yok.ben bu sene ilk defa gidicem ve eminim ki neresi olursa olsun eğlenicem de gezicem de deli gibi çalışıcam da..insanın içinde olucak önce arkadaş)
ben ozmanla gidiyorum glenwood coloradoya 3 kişilik daha oyun poeratoru olarak bos yer varmıseghn´
Özellikle turizmcilere ve turizmci olup otel işi seçenlere. Sizce work and travel la abd ye gidip , bide üstüne ciddi anlamda para verip, uçak bileti vize gibi birsürü masrafa girip, üstüne üstlük okuma yazma bile bilmeyen insanların çalıştığı housekkeperlık mı yapmak daha iyi yoksa türkiye de 4 yada 5 yıldızlı bir otelde önbüro yada satış ve pazarlama da mı çalışmak daha iyi?
ama diğer sorumda insanın eline böyle bi fırsat geçmişken kaç kez abd ye gidebilir ki?
yani çok ikilemdeyim arkadaşlar. ne düşünürsünüz bu konuda??
bir turizmci olarak yeni mezunum 2 gun sonra floridaya gidiyorum marco island hilton a şimdi yaptıgın masraflar vs bunların hepsini zaten butun watcılar yapıyor...
gelelim housekepping olayına burda iş secme senin elinde sen kendini HK layık görüyorsan gidersin. kimse seni HK için zorlamıyor... iş fuarlarında yada yapmış oldugun goruntulu mulakatlarda sponsorlar senin tecrubene deneyimine ve ingilizcene göre seni alıp almama konusunda karar veriyorlar...
ben ilk wat ımda food runner olarak gittim. busserlık yaptım derken host oldum derken son ay server oldum... haftada en az 56 saat calısıyordum.
ki o calısmamıda staj olarak gosterdim...
kendinde turizmciysen eger 5 yıldızlı bir otele yaz tatilinde on burosuna pat die (eger adamın amcan tanıdıgın yoksa) giremezsin. hiçbir otel almaz bu sekilde.
turkiyeye dondum turizmle alakalı bir siteye ilan bıraktım ertesi gun inanmayabilirsin 30 dan fazla telefon ve mail aldım... coguda yurdısı tecrubesi ve yabancı dilin güclü olmasından kaynaklanıyordu.
sona senin gibi düsündüm dedimki turkiyede bi otelde calısıyım on buroda gelen tekliflerden birini sectim gittim antalya Kaş a ön büroda işe basladım ki orda bile yabancı dil sordu amerikada 4 ay kaldım dedim adam ikilemedi tamam dedi.
sona işte o sahil otellerinin rezillikleri bilirsin kendinde derken dedimki boşa kendimi kandırıyorum... zorla 2 ay calıstım sonra bıraktım. tekrardan karar verdim 1 yıllıgına gidiyorum. F&B departmaında rotate olarak gelebilirsem asistant managere kadar yukselme imkanım var benim performansımla alakalı olarak tabi... dondugumde kendime cok cok rahat bi şekilde hilton otellerinde iş bulacagıma eminim...
cok fazla yazdım ama umarım bu birazcık karasızlıgına yön vermiştir benim ki sadece kendi basımdan gecen örnekti. dediğin gibi bir hada abd fırsatıda gelmez...
bu yazı boyutuna yanlıslıkla tıkladım herhalde bune bole yaaaa!!!! gözüne sokar gibi pardon valla...
bende 2011 de gitmeyi planlıyorum ancak 2. iş artık allah ın emri oldu malum haftalık saatler düşük gibi ( tabi işe girerken değişebilir de ek mesai falan inş). bu yüzden doğu kıyısında en çok hangi yerde var 2. iş bulma imkanı florida mı virginia beach mi neresidir sizce?
kesinlikle virginia beach'te 2. iş bulma imkanın yüksektir..zaten forumlarda okudugun zaman yada başka sitelerden arastırdıgın zaman görüyorsun virginia beachte 2. iş imkanının yüksek oldugunu... gecen yıl gittigimde tatil amaçlı otel sahibi gel calıs saati 10 dolar vercem demişti... rahat bulursun kısacası orada..
Erken gidersen iş bulma şansı daha fazladır.Geç gidildiği zaman ruslar bütün işleri kapattığı için yine iş bulma şansı azalabilir.
""Let the game begin""
national parklara dagbaşında otellere gitmiyorsanız hemen hemen gittiginz her kasabada 2.iş bulabilrsiniz..bunun icin sözleşmenize iyi bakınız 2.işe izin var mı diye...
onun dışında ruslar mayısta gelip eylül başında giderler 2. işi ilk geldiginiz zaman bulamazsanız bile yazn sonlarına dogru kesn bulursunuz..zaten ilk gidenlere hemen yazın başında 2.işi tavsiye etmem zor gelebilir...
paranin hem kazanma hemde harcama anlamadinda belini kirmaya gitcez bu yaz)))))amerik kitasinda gidilmedik ulke birakmicaz...))))))0
arkadaşlar ben gitmeyi düşünüyorum fakat vizelerden falan bi fırsat bulup gidip bir şirketle anlaşamadımgeçmi kaldım acaba? işlerin kötülerimi kalır buzamana?
virginia lifeguard işlerini düşünüyorum arkadaşlar gitmiş olan var mı acaba ?
bazı şirketler işleri hemen göstermiyo buna ne diyosunuz?
İşlerine birisi el atar diye korkuyorlardır herhalde
Ya zaten şu an çoğunda iş yok ki doğru düzgün daha işler ocakta gelir. Zaten çoğu ellerinde iş olmamasına rağmen geçen senelerde nasılsa gönderdik bu senede olur şeklinde gönderiyorlar. Daha durun bombaların patlamasına az kaldı. Yakında öğrenciler başlar sızlanmaya. Neden millet acele eder anlamam alaska olsa neyse acele edin diyeyim ama merkez için.
ben danışmana biraz yuklendm nıye goremıyoruz bız bu ıslerı fln dıye uc bes tane ıs gosterıyolar suan bı kac hafta bekleyın acele etmeyın deyp duruyo demekkı senın dedgn gbı bı durum var
Ustam 3 senedir bu işin içindeyim ellerinde iş yok ki göstersinlerburadan bağırıyoruz millete balıklama dalmayın kapıdan girince güzel sözlere aldanmayın, size sunulan sıcak çayı içince kendinizden geçmeyin diye ama dinleyen kim
bu sitenin amacı bu işte.
ellerinde hiç bir firmanın iş yok olanda dediğin gibi 2-3 tane. şimdi sizlere iş sunuluyorya onlar daha kaç kere değişecek bakalım
boşu boşuna yuklenmıym bn o zaman danısmana![]()
Valla ben şuan için başvurdum lifeguardlık işine. KEsinleşmiş. Zaten geçen sene ki işlere baktığımda en mantıklısı coca cola ve lifeguard işiyidi. Tabi ki lifeguard ı seçtim.
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)
Bookmarks