Hep aynı sorular.
Peki.
haklısın ama yapacak birşey yok ilk giden herkesin haliyle kafasında oluşan sorular bunlar.
hangi eyalette memnun olacagın sana baglı california ya gidersin güzel mekandır ama cok para harcayabilirsin yada New Hampshire gidersin pek insan yoktur dogal olarak parayı harcıyamayacagından iyi para yapabilirsin..Herşey senin ordaki davranışlarına baglı..bunlar hakkında seni yönlendirerek kimse sorumluluk üstlenmek istemez..şans önemli bi faktör cünkü..
2. iş olayına gelirsek öncelikle sözleşemede izin verilip verilmedigi önemli onun dışında bi national parka falan gitmedigin sürece gidecegin cogu yerde 2. iş bulabilirsin.Büyük Marketler mcdonalds DQ vs..
bilgi için teşekkür ederim.verdiğin bilgiler ışığında sessiz sakin, konaklama ve yiyecek içecek fiyatları düşük olan bir yerde çalışmayı ayrıca bu eyaletin gezilip görülecek yerlere yakınolduğu bir yer olmasını düşünüyorum.work olayı bittimi travel kısmına geçebileceğim bir yer olması iyi bir düşünce olur mu peki?yada bu düşünceyi hayata geçirebilme imkanımız var mı?
gitcegim yerin gezilecek yerlere yakın olması iyi olabilir tabi 3-4 saatlik mesafede araba kiralayıp h.sonları icin oraya gidebilirsin..dönüş biletini aldıgın yerde de hostel ayarlayp son olarak orayı gezip dönebilirsin memlekete ama bnları bi arkadaşınla yapsan cok daha iyi olur yanlız biraz zor..
program ucreti tek islede cikar ama emin ol hic eglenmezsin. cektigin eziyete degmez gitme.
Work and Travel bir kültürel değişim programıdır. Program masraflarının tamamının çalışarak karşılanabileceğinin garantisi hiç bir zaman yoktur. Böyle bir anlayışın olması da yanlıştır. Ancak şu da bir gerçektir ki katılımcıların çoğu masraflarını çıkarabilmektedir.
CCN International Education Services - www.ccnedu.com
CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
Work and Travel Departmanı
Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın
Tel: 0212 292 5707
Fax: 0212 292 5166
E-mail: info@ccnedu.com
o az olan kismida dusunmek lazim. her zaman kendimizi en kotusune hazirlamaliyiz.
mesela newyorkun cin mahallesinde gece vakti kiz basina elde bavullarla tek basina kalmak gibi
saka bi yana program ucreti cikar cikmasina da sen yersen onu elinde hicbisey kalmaz. ama turkiyeye donuste amerikaya giderken yaptigin harcamalari geri gtiriyim dersen o cok zor..
Bu arada yaptığı masrafları çıkarmak,hatta onu geçtim adam gibi gezip alışveriş yapmak isteyenler six flagslerden uzak dursun.Konaklamaya verdiğimi fahiş fiyat sayesinde değil masrafımı çıkarmayı,anca yarısını falan kazandım.
Aslında o parkta almış olduğunuz pozisyonla alakalı bir şey olabilir. Bazı pozisyonlar haftalık yüksek saatler alabiliyor bu da kazanç sağlamalarına sebebiyet veriyor. Fakat six flags binlerce öğrenciye çalışma olanağı sağlıyor bu nedenle bazı parklarında haftalık çalışma süresi çalışan fazlasından ötürü düşük olabilir. Bunun dışında haftalık konaklama ücreti ortalama olarak 60 ile 100 USD arasında değişmektedir.
CCN International Education Services - www.ccnedu.com
CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
Work and Travel Departmanı
Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın
Tel: 0212 292 5707
Fax: 0212 292 5166
E-mail: info@ccnedu.com
peki arkadaşlar eyalet bölge olarak nereleri öneriyorsunuz?
ufak yerlerde giderlerin daha az olacaktir. mega sehirlerde dogal olarak hersey pahali.
Ama ona oranla alınan para yüksektir.Birkaç Türk tanıyordum nj de oturyorlardı fakat işleri Ny deydi. Aslında cimri birisiysen büyük şehirlerde çalısmakla daha cok para yaparsın.Cunku parası az olan yerde cimrilik yapsan bile pek para biriktiremezsin.
Peki.
aslina bakarsaniz o biraz sans. yani buyuk sehirlerde cok gider olur, kucuklerde az olur diye bisey denilemez diye dusunyorum. ben kucuk biyerde calistim. ufak bi kasaba, tatil koyu de denilebilir. kiram 125 dolardi haftalik... newyorkta bile o kadr kira veren olacagini sanmiyorum. ama iyi saat veriyolardi o ayri tabi. bi de alisveris yapilacak yer yoktu, yemegi de orda yiyoduk. guzel para yaptim. ama dedigim gibi yine sans meselesi.
arkadaşlar ukla abroad la gidecek olan var mı bu sene?yada geçen sene giden?
Tamamen şans işi. Aynı şirketten aynı yere aynı iş grubu (boştaki pozisyonlara vs göre bizi yerleştireceklerdi 2 hotelin işlerine) için gittik. Ben ailemden 3000-4000 dolar daha almak zorunda kalırken arkadaşım türkiyeye 4000 dolarla dönüyordu. Dediğim gibi tüm şartlar aynıydı sadece şans. Benim kağıdım üstte olsa o pozisyona ben gircem ve ben binlerce dolarlık alışverişin üstüne 4000 dolarla dönecektim. Ondan hayallere kapılıp gitmeyin ve maddi durumunuz iyi değilse kesinlikle vazgeçin bu sevdadan. Tabi rezil bir 3 ay geçirme riskine razıyım Amerika'yı görmek için demiyorsanız.
Dipnot: Ailemin durumu iyi olduğu için güzel bir yaz geçirdim yoksa bende gazetelere çıkacak kadar rezil bir durumda olabilirdim.
Amerika'da havalimanından diğer şehirlere nasıl gideceğiz? TIKLA! Yazın WaT, dönüşte Almanya'da Erasmus(:
cikar cikar kesin cikar))))))cikmasa bile buna deger...
Cesc arkadasimizin magduriyeti tamemen sansiyla alakali kendisi ciee sponsoru bir sirketle gitmesine ragmen hiltonda 25 gun calismamis.
cesc hangi şirketti senin?birde nasıl olduda çıkarıldın işten?
2. iş için en uygun eyaletler hangisi acaba? nereye gitsek bulur muyuz?
Aslında 2. işte baya şansı işi.nereye gidersen git 2. iş bulma imkanın olabilir.Ama kesinlikle erken gitmen gerekir bence.Çünkü ruslar baya erken gidiyor ve kendileri hemen hemen köpek gibi çalıştıkları için bütün işleri erkenden kapatıyolar.Bizler onlara göre biraz daha geç gidiyoruz.bu yüzden pek bi şansımız kalmıyor.Ama nerey gidedrsen git kesinlikle her yere sor şansını dene iş bulma imkanın olabilir.
""Let the game begin""
alaskaya gıdersen progam ucretınde cıkar ustunede gezersin uc bes degıl on onbeste elbısenı alırsın herturlu![]()
iyi çalışılırsa tek iştede program ücreti çıkarılabilir ama çok fazla gayret edilmeli ve iş yerindeki yüksek mevkililerinde gözüne girilmelidir. genelde 3000 dolar kazanmak mümkün ama hiç gezmemek ve alışveriş yapmamak lazım![]()
bu baslik hala kapanmadi mi ya.Bu sitedeki en sacma baslik bu olsa gerek![]()
SEHIRLER HAKKINDA DETAYLI BILGI ICIN TIKLA
http://www.turkishwat.net/eyaletler-...nun-sehri.html
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks