evet 3 aylik tecrubelerimi yazmak istiyorum
Konuyu actigim zaman burada calismis birisine denk gelmemistim @bellagio biraz bilgi sahibiydi fakat net bilgi yoktu herneyse oregonun medford sehrinde crater lake np da calistim ve izlenimlerimi sizlerle paylasmak istiyorum belki bu isi secmis veya sececek arkadaslara yardimci olur
Park en yakin sehir merkezine 58 mil uzaklikta ve eger kendi arabaniz yoksa park disina cikamazssiniz.hafta da 1 sehir merkezine geziler oluyor ve buna katilabilmeniz icin izin gununuze denk gelmis olmasi lazim aksi takdirde gitmeniz zor.Saatlik ucretim 8.40$ di ve haftalik kimseyi 40 saatin altinda calistirmiyolar eger calistiginiz departmanda is yoksa baska departmanlara saatinizi tamamlamaniz icin gonderiyolar.Ilk gittigim gunlerde bu isi sectigim icin gercekten pisman olmustum cunku hayal ettigim amerika bu degildi.Daha sonra arkadas ortamina girdikce rahatliyosunuz biz turk arkadaslarla ordan calisan birinin arabasini aliyoduk ve izin gunlerimizde sehir merkezine gidebiliyorduk ama herkes bu kadar sansli olmayabilir.
Ben laundryde calistim ve gercekten isimiz cok basitti para kazanmak cok kolaydi haftada ortalama 45 saat calistim. 3 ayin sonunda 4000$ 4500$ civari kazandim.3 ay boyunca belki fazla bi yer goremiyorsunuz ama edindiginiz turk ve yabanci arkadasliklar gercekten cok degerli.isin hicbir riski yok kovulmak veya atilmak tabiki siz zarar verecek birsey yapmadiysaniz.3 ayin sonunda 12 gunluk gezi sirasinda tum bati yakasini gorme firsatim oldu belki dogu yakasinda olsaydim bu kadar fazla yer goremeyecektim
benden size tavsiye
amaciniz sadece para kazanmaksa oneririm ama ben amerikaya gidiyorum hergun eglenicem o mekandan o mekana diyorsaniz tavsiye etmem
Bookmarks