Work and Travel
Sayfa 5 Toplam 11 Sayfadan BirinciBirinci 123456789 ... SonuncuSonuncu
Toplam 314 adet sonuctan sayfa basi 121 ile 150 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2011 work and travel

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı onurpasazade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki ne yapmalı..?

Güzel bir soru.Ben sana dediğimi yapmadım,senin düşündüklerini yaptım.Benim dediğimi yapan olmuşmudur şimdiye kadar bilmiyorum ama pek akıl karı bir şey değil bu wat. Ama illaki ben iyi yanlarını duymak istiyorum diyorsan git herhangi wat şirketine sana wat olayını öyle bir anlatırlarki kendinden geçersin, wata aşık bile olablirsin. Yani Amerikaya turist olarak hiç gitmediğim için bilemicem ama wat yapmış birisi olarak turist olarak gitmeyi yeğlerdim. Dextro diye bir üye var ona sor bu soruyu.Kendisi hem turist vizesiyle hem de watla gitti.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

wat olayını sadec çalışma kısmından dolayı mı turist olarak gitmeye yeğliyorsun yoksa başka sebeplerde var mı?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Ayırdığın 5000 TL ye acıyorum o yüzden. Yani verdiğin örneğe bakarsak, bir ya da iki hafta tatil için 5000 liran gidecek belki daha az ya da daha fazla artı orda deli gibi çalışacaksın yorulacaksın,eziyet çekeceksin.Bunu wat şirketleri açısından bakarsak CV de Amerikada çalışmış olduğun görünecek,Watla Amerikaya gidip çalışmak zor birşey değil artık. Herkezin yapabileceği birşeyin CVnde pek bir önemi yok. Ne fark var ABD de çamaşırhanede çalışmakla TR de aynı işi yapmak arasında.İşte yeni kültürmüş,dilinin gelişmesiymiş felan.Kültür görmek için 5000 lira harcamana gerek yok,git Sultahmet Meydanına,üç ayda dil felan gelişmez oraya gitmenin şokunu atlatamadan Türkiyeye geliyorsun birde Türkiyenin şoku.Derin konular bunlar.Fazla düşünme bence.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

eee gitmeyeyim mi yanii..!

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bu olay madem hiç iyi bir program değil o zaman millet neden 2. ye veya 3. ye gidiyo :S

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Hiç bir üyeye bu kadar çok cevap vermemiştim. 5000 lira senin cebinden cıkıyor arkadaşım,sen bilirsin.Herkez bildiğini,gördüğünü, başından geçeni anlatıyor sana.Sana sadece karar vermek kalıyor.O para lafı edilecek şekilde mühim değilse senin için git derim.Git gör yaşamı,hayatı,özgürlüğü vs. En azından vizyon sahibi olursun,bakış açın değişir,filmlerdeki gibi olmadığını görürsün anlarsın herşeyin. Tr de iş beğenmeyip çalışmayıpta,Amerikada tuvalet temizleyip geldiğinizde Amerikada çalıştım ettim vs. diye havalara girmeyinde,kendinize başkasına bile yapamayacağınız en büyük kötülüğü yapmış olursunuz sonra.Sana iyi watlar.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

bilgiler için sağol.ben tr de de tuvalet ve oda temizliği yaptığım için sorun olmaz benim açıımdan.amaç abdyi görmek.bu kadar düşük maliyetle abdyi yaşayabilirmiyiz 3 aylığına...? ben iyi bir macera olacağını düşünüyorum...bakalım hhayırlısı...tekrar teşekkür ederim bilgiler için.herkese cvb yazmıyon heralde zahmet oldu.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

o parayla orda 3 ay yaşaman imkansız...yaşayabileceğin maksimum 2-3 haftayı geçmez...tabi bu iyi bir şekilde..hadi kastın 1 ay yaşadın.ama ben ihtimal vermiyorum..azu nun dediklerine katılan çok insanda var.senin gibi o maceraya atılmalıyım diyende var..bu tamamen kişisel görüş..ama azunun dedikleride tamamen doğru kendince..en basitinden biz 3 kişi gittik.aynı şeyleri beraber yaşadık.ama diğer 2 arkadaşım azu yla aynı fikirde.fakt ben tekrar gitmek isterim..dediğim gibi bu tamamen kişisel bi görüş.forumu iyice araştırarak, hikayeleri okuyarak kendince bi artı-eksi tablosu çıkarmalısın ve tamamen kendin karar vermelisin.orada kesinlikle yaşayacak olan sensin..ve ynlız başına bişeyleri kaldıracak olanda...yani işi özü kendindce bi değerlendirme yap ve karar ver...

şirket konusuna gelince...bu sene sponsorlar artış yapmış.(şirketlerin söylediğine göre!) ve o yüzden eylül-ekin fiyatları ortalama 1300-1500$ arası değişiyomuş.aldığım duyum ve tüyolara göre sizlere söyleyebileceğim bunlar...

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

abi bu wat olayı icin herkes farklı birşey söyler bu işten zevk alacak mısın bu tamamen kişisel..adam benle aynı yemegi yiyor aynı yerde yaşıyor aynı işi yapıyor ama o memnun degil ben cok memnundum mesela..benim düşüncem sürünsenizde gidindir ama ben sövenleri bi daha abd lafını bile duymak istemeyenleride cok gördüm..

karar senin onur kardeşim forumda her konuda bilgi var yazıları oku kendince bi degerlendir ona göre karar ver..burda sana kesin gitmelisin veya gitmemelisin diyecek birilerini bekleme

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bu wat olayı icin herkes farklı birşey söyler bu işten zevk alacak mısın bu tamamen kişisel..adam benle aynı yemegi yiyor aynı yerde yaşıyor aynı işi yapıyor ama o memnun degil ben cok memnundum mesela..benim düşüncem sürünsenizde gidindir ama ben sövenleri bi daha abd lafını bile duymak istemeyenleride cok gördüm..

karar senin onur kardeşim forumda her konuda bilgi var yazıları oku kendince bi degerlendir ona göre karar ver..burda sana kesin gitmelisin veya gitmemelisin diyecek birilerini bekleme
    kac para yaptın cav merak ettım mutlu olmanın sebebı belkı de budur
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kac para yaptın cav merak ettım mutlu olmanın sebebı belkı de budur
    yok abi ya hic para yapamadım benim memnuniyet başka alandandı

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

teşekkür ederim yorumlarınız için.ben belli bir yaşa gelmiş ve bu süreçte çok olmasada okul ve iş tecrübesine sahip biriyim.ama yine de abd de bir tecrübenin insana birçok şey kazabdıracağı düşüncesindeyim. ve bu süre 3 ay gibi bir zaman.hepinize yorumları için teşekkür ederim.Şuan tek düşüncem hangi şirket,hangi eyalet ve hangi iş..?bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

aynen bende hic para kazanamadim ama baska yerlerden gelen mutluluklar beni mutlu etti ayrica usa ya para kazanmak icin giden zihniyeti kiniyorun

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı rcp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen bende hic para kazanamadim ama baska yerlerden gelen mutluluklar beni mutlu etti ayrica usa ya para kazanmak icin giden zihniyeti kiniyorun
    aynen katılıyorum...bence bu program para kazanmak için çok mantıklı değil(alaska dışında) yada bu amaçla gidilmesi çok saçma..çünkü çok çok farklı bi dünyaya gidipte sadece çalışmak akıl karı gelmiyo bana...bu bi nevi hamama gidipte terlemek istememe olayını andırıyor..orda gezip tozmadıktan yiyip içmedikten sonra s.çmışım öyle paraya..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı neolim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen katılıyorum...bence bu program para kazanmak için çok mantıklı değil(alaska dışında) yada bu amaçla gidilmesi çok saçma..çünkü çok çok farklı bi dünyaya gidipte sadece çalışmak akıl karı gelmiyo bana...bu bi nevi hamama gidipte terlemek istememe olayını andırıyor..orda gezip tozmadıktan yiyip içmedikten sonra s.çmışım öyle paraya..
    hayatımda hıcbır yoruma bu kadar katılmamıstım =)

bu program para kazanma programı deildir ama para kazanabilirsin ŞANSLIYSAN ve ÇALIŞKANSAN...

bu program dil okulu yada dil öğrenme programı deildir ama dil öğrenebilirsin İSTEKLİYSEN..

bu program hem herşeydir hemde hiçbişeydir.. =p ne adamlar gördüm bu programla hayatları değişen ama ne adamlar gördüm lanet eden diyebilirim.
    kill them all-spartacus

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Vİp3r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayatımda hıcbır yoruma bu kadar katılmamıstım =)

bu program para kazanma programı deildir ama para kazanabilirsin ŞANSLIYSAN ve ÇALIŞKANSAN...

bu program dil okulu yada dil öğrenme programı deildir ama dil öğrenebilirsin İSTEKLİYSEN..

bu program hem herşeydir hemde hiçbişeydir.. =p ne adamlar gördüm bu programla hayatları değişen ama ne adamlar gördüm lanet eden diyebilirim.
    Adam haklı beyler!

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Para kazanmak için gitmeyin, benim gibi 1000 dolar borçla da gelmeyin Orda hesabınızı iyi yapın
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Büyük şehirlere gitme konusunda herkesin kendi bileceği karar tabi, ama ben tavsiye etmiyorum. Sebeplerine gelince:

-Her insan büyük şehirde yapamaz, Türkiye'den hesap edin. İstanbul'da yaşayanlar bilirler büyük şehrin ne demek olduğunu. Ulaşım problemini göz önüne alın, daha çok para harcamak zorunda kalacağınızı, hayatın küçük şehirlere nazaran biraz daha pahalı olacağını hesaba katın. Bunları göze alıyorsanız büyük şehirde çalışmaya karar verin.

-Küçük şehirlerde de herkes yapamaz. Eğer çok maceraperestseniz küçük şehirler sizi kesmez, çok çabuk sıkılırsınız. Ama "ben 2 ay sıkılarak da olsa çalışayım, sonra 2-3 hafta krallar gibi gezeyim" diye düşünürseniz, hem daha çok para biriktirirsiniz, hem de bu biriktirdiğiniz parayla çok daha güzel bir travel yapabilirsiniz.

Yanlış anlaşılmasın, para biriktirmek için küçük yere gidin demiyorum. Sadece daha çok gezmeniz için böyle bir tavsiye veriyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı MFC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük şehirlere gitme konusunda herkesin kendi bileceği karar tabi, ama ben tavsiye etmiyorum. Sebeplerine gelince:

-Her insan büyük şehirde yapamaz, Türkiye'den hesap edin. İstanbul'da yaşayanlar bilirler büyük şehrin ne demek olduğunu. Ulaşım problemini göz önüne alın, daha çok para harcamak zorunda kalacağınızı, hayatın küçük şehirlere nazaran biraz daha pahalı olacağını hesaba katın. Bunları göze alıyorsanız büyük şehirde çalışmaya karar verin.

-Küçük şehirlerde de herkes yapamaz. Eğer çok maceraperestseniz küçük şehirler sizi kesmez, çok çabuk sıkılırsınız. Ama "ben 2 ay sıkılarak da olsa çalışayım, sonra 2-3 hafta krallar gibi gezeyim" diye düşünürseniz, hem daha çok para biriktirirsiniz, hem de bu biriktirdiğiniz parayla çok daha güzel bir travel yapabilirsiniz.

Yanlış anlaşılmasın, para biriktirmek için küçük yere gidin demiyorum. Sadece daha çok gezmeniz için böyle bir tavsiye veriyorum.

buyuk sehirleri istanbulla kıyaslamak yanlış olur bana kalırsa, istanbulla new york arasında daglar kadar fark var , new yorkta yasamak istanbula nazaran cok daha kolay ve guvenli. ulaşım trenle, her butceye gore yemek var,

ben bilmiyorum yaa benim için inanılmazdı, nyc aklımdan cıkmıyor. orada yasaamak en buyuk hayalim su an. cok utanıyorum yazarken ama istanbuldan ulkemden sogudum. yasam standartları alım gucu kıyaslandıgında ciddi ucurum var. gunde 5 er saatten haftada 5 gun calıştım parası en az olan iş herhalde benimkisi yinede yetti.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buyuk sehirleri istanbulla kıyaslamak yanlış olur bana kalırsa, istanbulla new york arasında daglar kadar fark var , new yorkta yasamak istanbula nazaran cok daha kolay ve guvenli. ulaşım trenle, her butceye gore yemek var,

ben bilmiyorum yaa benim için inanılmazdı, nyc aklımdan cıkmıyor. orada yasaamak en buyuk hayalim su an. cok utanıyorum yazarken ama istanbuldan ulkemden sogudum. yasam standartları alım gucu kıyaslandıgında ciddi ucurum var. gunde 5 er saatten haftada 5 gun calıştım parası en az olan iş herhalde benimkisi yinede yetti.
    Gerçekten dediğin gibi Amerika ve güzel şeyleri insanın aklından çıkmıyor.Ben izmir'de yaşıyorum "sözde" Türkiye'nin güzel şehirlerinden ama gerçekten bende buradan soğudum.Gitmeden önce niye herkeste bu kadar amerika isteği ve beğentisi var diyordum ama gidince gerçekten her şey faklı oluyorumuş.Orada hayata para kazanmak olarak değil de eğlence ve hayat tecrübesi olarak bakınca amerika gerçekten yaşanılası bi yer oluyor.Özellikle düzen ve insana verilen değeri gördükten sonra Türkiye'den daha da soğuyorsun.Ama gerçekten bunu yazarken utanıyorum bende.Keşke bizim ülkemizde iyi bir medeniyet seviyesine ulaşabilse.
    ""Let the game begin""

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arkadaşlar ukla abroad hakkında bilgisi olan var mı? yada bu şirkete kayıt olan?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

arkadaşlar ukla abroad hakkında bilgisi olan var mı? yada bu şirkete kayıt olan?
    arayisina devam et derim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

arayisina devam et derim.
    hayırdır?niye öyle söyledin kii?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hayırdır?niye öyle söyledin kii?
    o sirket dil okulu na gonderme konusunda iyi ama work and travel konusunda bu is uzerine yogunlasmis ve sponsoru iyi olan sirketler secilmeli.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

o sirket dil okulu na gonderme konusunda iyi ama work and travel konusunda bu is uzerine yogunlasmis ve sponsoru iyi olan sirketler secilmeli.
    anladım arkadaşım.sağol.teşekkür ederim.yardım için. ama bu şirketler konusunda kafam çoook karıştı benim de. :s

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben bu şirketin ismini ilk defa duyuyorum. Arkadaş da o yüzden öyle dedi sanırım.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

meraba arkadaşlar
    bende uzun zamandır wat a gitmenin hayaliyle araştırmalar yapıyordum.3-5 arkadaş bu sene kesin karar verdik inş.bu yaz hayallerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz fakat hangi şirkete güveniceğiz nereye gideceğiz çok kararsız kaldık açıkcası şuan çok karışık kafam:S yaklaşık 10 tane şirket bulduk ve yarın hepsiyle görüşmeye gideceğiz ama bu şirketlerden biri de ozman dı ve benim güwenimi kazanmıştı sitesinde herşeyi kolaylaştırır gibi bi halleri wardı fakat uzak durun diyen arkadaşlar olmuş=/ yardımcı olursanız çok sewiniriz..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı unstable Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meraba arkadaşlar
    bende uzun zamandır wat a gitmenin hayaliyle araştırmalar yapıyordum.3-5 arkadaş bu sene kesin karar verdik inş.bu yaz hayallerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz fakat hangi şirkete güveniceğiz nereye gideceğiz çok kararsız kaldık açıkcası şuan çok karışık kafam:S yaklaşık 10 tane şirket bulduk ve yarın hepsiyle görüşmeye gideceğiz ama bu şirketlerden biri de ozman dı ve benim güwenimi kazanmıştı sitesinde herşeyi kolaylaştırır gibi bi halleri wardı fakat uzak durun diyen arkadaşlar olmuş=/ yardımcı olursanız çok sewiniriz..
    forumun baska kisimlarinada yazdigim gibi ilk once size uygun olabilecek bi isi forum araciligiyla bulun insanlarin hikayelerini okuyun, isverenlerin basliklarina bakin vs. sirket seciminde sponsoru iyi olanlari secin CİEE gibi.spesifik bi sorunuz olursa ozeldende ulasabilirsinz.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

forumun baska kisimlarinada yazdigim gibi ilk once size uygun olabilecek bi isi forum araciligiyla bulun insanlarin hikayelerini okuyun, isverenlerin basliklarina bakin vs. sirket seciminde sponsoru iyi olanlari secin CİEE gibi.spesifik bi sorunuz olursa ozeldende ulasabilirsinz.

çok teşekkür ederim ben bugün bi arkadaşımla yüz yüze görüşme amaçlı (bu forumdan,kendi sitelerinden bulduğum) şirketleri gezdim hani biraz daha realleştirme amaçlı ve en çok atlas aklımıza yattı açıkcası hakkında burda da yanlış bi haber görmedim ama tabi yine de daha zaman warken araştırmak şuan için daha mantıklı gözüküyo.Tekrar teşekkür ederim cevap werdiğin için saol..=)

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

anladım çook sağol.arkadaşım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)