Canan: ingilizceyi bilmiyor olmam gitmeme engelmidir?
Ogrenci vizesine basvuruyorsaniz okullar belirli Ingilizce nitelikleri aramaktadirlar. Bu nitelikleri tasimiyorsaniz akademik programin bir parcasi olarak size Ingilizce dil egitimi vermeyi teklif edebilirler ya da sizin Ingilizcenizi gelistirmenizi isteyebilirler. Turist vizesine basvuruyorsaniz boyle bir gereklilik yoktur.
Murat: benim 2018 yilina kadar B1/B2 vizem var.. ama ben amerikadaki bi kurstan sertifika almak istiyorum. acaba bu kursa gidebilmem icin ayriyeten bi viseye ihtiyacim var mi?
Bazi sertifika programlari B1/B2 vizesi ile yapilamaz. Bu konu biraz karmasik oldugundan internet sitemiz araciligiyla bize email gonderip kursun detaylarini, suresini, haftada kac saat ders oldugunu yaziniz. Konsolosluk Bölümüne E-posta Gönderin - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L??? (ANKARA, TÜRK?YE)
Beril ekim: when I get k1 visa do I have to marry in the states or can I marry in Turkey and then go to the states?
Dear Ms. Ekim, the K1 visa is a fiancée visa. You have a certain time period within which to marry in the U.S. after the issuance of K1 visa. Many people prefer an immigrant visa for a married spouse instead because it takes about the same time to process and allows you to marry any way.
Beril ekim: Is our marriage valid in the U.S?
Legal marriage is a legal marriage.
Eyup2: VĠZE ALMA SÜRECĠNDE NEDEN BĠR TEMĠNATIMIZIN OLMASI GEREKĠYOR ? DÜNYADAKĠ HĠÇBĠR YAġ GRUBUNDAN BĠZĠMKĠLERE BENZER SIKINTILAR YAġANMIYOR VE BU DURUM TÜRK GENÇLĠĞĠ OLARAK BĠZĠ SIKINTIYA SOKUYOR.
Size Summer Work and Travel Programini oneririm – J1 vizesi degisim program. Turkiye bu sekilde Amerika‟ya ziyaretci gonderen dunyadaki 2. veya 3. ulke.
Nizza Mettin: Vize almak istiyorum ne tür belgeler isteniyor.Nereye baĢvuracagım konusunda yardımcı olurmusunuz.
Lutfen internet sitemizi ziyaret ediniz. Amerika ?çin Vize - AMER?KAN BÜYÜKELÇ?L???( ANKARA, TÜRK?YE)
Alphan: Are there any plans to streamline the indefinitely long "administrative processing" that is required for some (mostly male) F1 Visa applicants?
“Necessary Administrative Processing” refers to many different administrative processes that can cause delays in making a final decision. Our statistical studies reveal a radical world wide improvement in such unavoidable delays.
Recep: Hi I have a new turkish passport and already have an Visitors visa on my older passport which is due to expire in about a year from now. I would like to transfer to my visa to my new passport also is it possible to apply for a new visa/extention before the one I have expires? In order to not being have to go back to get a new visa in a year?? Thanks in advance for your answer...
Hi Recep. Visas are issued to particular passports. You can apply for a new visa to your new passport and we will cancel your visa in your old passport. Or you can travel with your old passport as long as they are issued by the same country.
Yasar: merhaba gecen yaz work and travel programı ile amerikaya gittim vize görüĢmemde isim benzerliği nedeniyle isim soruĢturmasına takıldım 2 hafta sonra isim soruĢturmasını gecip vizemi geçte olsa aldım acaba tekrar vize almak istediğimde isim soruĢturmasına alınacak mıyım??
Merhaba Yasar. Bir cok cesit Gocmen Olmayan Vize tipi vardir. Gerekli Idari Islem beklenen bir surec oldugundan olabilidignce erken basvurmanizi oneririm.
Ismail: I'd like to be informed about job opportunities in the US, can we also apply for working visa?
Hi Ismail. This is your responsibility to find work in the U.S. and for your future employer to petition for you. Work visas requires petition.
Can Akaltan: Hi there! How can i transfer my USA visa from my old passport to the new one?
Hi Can. Visas are issued to particular passports. You can apply for a new visa to your new passport and we will cancel your visa in your old passport. Or you can travel with your old passport as long as they are issued by the same country.
Mustaf Dogukhan: how i can reach visa application form
We have move to a new electronic application form DS160. Please check our web site.
Ebru Kopf: Good morning, I have only one question here; I already have a visa for 10 years and expiring in 2016. But, when I will replace my passport with a new one - biometric pass- how will I keep that visa in the new one?
Please check my answer to Can Akaltan.
Tugrul: ben tuğrul kardaĢ..2009 yılında work and travel programı için baĢvuru yapmıĢtım. 0rtalamam 1.95 olduğu için vize alamadım. ama aynı dönemde 1.78 ile giden arkadaĢlarım oldu.sebebini öğrenebilir miyim? çifte standart mı diye sormaktan kendimi alıkoyamıoyrum.
Not ortalamasi vize basvurunuzun degerlendirilmesinde dikkate alinan tek oge degildir. Lutfen detaylar icin internet sitemizi ziyaret ediniz.
Justice: Çok merak ettiğim Ģu soruyu sormak istiyorum; idari soruĢturma sonucu 9 yıllık B1 vizem varken pasaportumu kaybettim ve tekrar baĢvurmam gerektiği söylendi fakat tekrar idari soruĢturmaya tabi tutuldum ve dolayısıyla geçen sene olduğu gibi yine planladığım yere gidemedim. Peki, vizeleri kiĢiye mi veriyorsunuz pasaporta mı? Öyle bir muamele yapıyorsunuz ki sanki teröristim! Üniversite öğrenicisiyim annem belli babam belli, bu soruĢturmanızın amacı nedir; salt isime dayalı olarak maruz kaldığım bu soruĢturmayı kınıyorum!!!
Uluslararasi hukukda vize almak bir ulkeye giris izni istemektir. Ulkelerin kendi Icisleri Bakanliklari (Amerika‟da DHS) sinirda hangi kategorinin, ne kadar sureyle o ulkede kalabilicegini belirler. Vize gorusmesi o anki durumunuzu gosterir. Hayatiniz, isiniz ve ulkenize olan baglariniz dinamiktir. Vize basvurusu sirasinda bir cok konu gozden gecirilir. O nedenle Gerekli Idari Islem surecinin uzamasi normaldir. Ama iyi haber, yaptigimiz analizlerde cikan sonuc tum dunyada surecin kisaldigi yonundedir.
Yavuzcum: vize iĢlemleri yaklaĢık kaç günde sonuçlanıyor
Mukemmel basvurularda, ki bir cogu oyle, basvuru sahipleri vizelerini ertesi gun alabilirler. Ancak komplike durumlarda ve eksik dokuman oldugunda surec daha uzun surer.
Goaklp: abdde eğitim almak istiyorum fakat f1 vizesi almadan önce abdye turist vizesi ile gidip üniversiteleri ve eğitim kurumlarını ziyaret edip öyle karar vermek istiyorum. bu durumu belirterek gitmem durumunda, f1 vizesi almak için tekrar türkiyeye dönmek zorunda mıyım?
Hayir Gokalp. Amerika‟dayken DHS „e basvurup statu degisikligi talebinde bulunabilirsin ancak Turkiye‟ye gelip yeni vizeye basvurman daha kisa surecektir.
Bahitar o nurcan: BEN ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠNE BAĞLI UZAKTAN EĞĠTĠM VEREN ĠSTANBUL BAKIRKÖY ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠ KAMPÜSÜNDE HAZIRLIK OLMAK ÜZERE BĠRĠNCĠ VE ĠKĠNCĠ SINIFI OKUDUM.ÜÇÜNCÜ SINIFA GEÇTĠM.ÜNĠVERSĠTE YETKĠLĠLERĠ TARAFINDAN NEW YORK ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠNE MÜRACAATIM SONUCUNDA VE OKULDAKĠ BAġARIMI DĠKKATE ALARAK NEW YORK ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠNDE ÜÇÜNCÜ SINIFTA OKUMAK ĠÇĠN I-20 GÖNDERĠLDĠ.NEW YORK ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠNĠN TÜM KOġULLARINI VE ĠLGĠLĠ BELGELERĠMĠ TAMAMLAMA RAĞMEN 15 AĞUSTOS 2010 TARĠHĠNDE NEW YORK ALFRED ÜNĠVERSĠTESĠNDE 2010-2011 ÖĞRETĠM YILINDA ÖĞRENĠMĠ ORADA SÜRDÜRMEK ĠÇĠN ĠSTANBUL AMERĠKA BAġKONSOLOSLUĞUNA VĠZE ĠÇĠN BAġVURMAMA RAĞMEN 4 AĞUSTOS-16 AĞUSTOS VE 19 AĞUSTOS 2010 TARĠHLERĠNDE ÖĞRENCĠ VĠZESĠ ĠÇĠN BAġVURMAMA RAĞMEN SEBEBĠNĠ BĠLMEDĠĞĠM GEREKÇELERLE VĠZE VERĠLMEDĠ OYSA BENĠM AMACIM ĠKĠ YIL ÜNĠVERSĠTE VE MASTERIMI TAMAMLADIKTAN SONRA ÜLKEME GERĠ GELMEYĠ PLANLAMIġTIM.BU NEDENDE
Amerika‟da bir programdan kabul almak vize alacaginiz garantilemez. Baska yeterlilikleri yerine getirmeniz gerekebilir. Bir kac tanesini saymak gerekirse, okul ucretini odeyebilecek maddi gucunuzun olduguna dair belge ve Turkiye‟ye doneceginizi kanitlar her turlu dokuman olabilir.
Ugur erdem: dil eğitimi için evraklarım eksiksiz olmasına rağmen red cevabı aldım. ne yapmalıyım?
Merhaba Ugur. Amerikan yasalari bir takim belgeler ibraz edildiginde vizenin onaylanacagina dair bir hokum icermez. Amerikan yasasi size potansiyel bir gocmen olarak gorur ve bunun aksini ispat etmek basvuru sahibinin sorumlulugudur.
Samet yurteri: Merhaba.Ben su anda amerikda J-1 vıizesine sahibim fakat 1 ay sonra vize sürem bitecek.Eğitim almak için tekrar amerikaya gelmek istiyorum.Bazı insanlar amerikadan ayrılma diyor.Bazılarıda amerikadan okul basvurularını yap Türkiyeye dönüp tekrardan vize görüĢmesine gir diyorlar.YanlıĢ hareket edip kaçak durmununa düĢmek istemiyorum.Sizce ne yapmalıyım? TeĢekür ederim.
Amerika‟da yasal olarak kalmaya calistiginiz icin tesekkurler. Vizenin uzerinde yazan tarihler Amerikan sinirina gidip giris izni isteyeceginiz tarihlerdir. Bu sure zarfinda 1 veya bir kac kere giris cikis yapabilirsiniz. Bunun Amerika‟da ne kadar sure kalacaginizla bir ilgisi yoktur. Sinirdaki gocmenlik memuru ne kadar kalacaginizi pasaportunuza genellikle vizenizin yanina damgalar. Ya kalis surenizi bir tarihle sinirlar, ya da „ status suresince‟ yazar. Ogrenci oldugunuz surece ayni kurum olmasa bile Amerika‟da legal olarak bulunabilirsiniz. Ancak Amerika‟dan ciktiginiz zaman yeni vize basvurusu yapmaniz gerekmektedir.
Ismail: amerikaya tarım üzerine staj amaçlı gitmek mümkün mü 6 aylık veya 1 yıllık vize alabiliyormuyuz. bir çiftliğe veya tarım Ģirketine.
Eminim Amerika‟da bu tur programlar vardir. Belirlenecek program vize basvurunuz sirasinda ne tur evraklar gerektigi konusunda size bilgile
Bookmarks