Work and Travel
Toplam 141 adet sonuctan sayfa basi 91 ile 120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ozman

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ARKADASLAR OZMANLA VARYA OTURMA ODASINDAN SALONA GIDILMEZ SU AN AMERIKADAYIM.ISIMI DAHA YENI BULDUM.O DA KENDI CABAMLA.OZGURLUK ANITINDA CALISICAM.BIZE INTEREXC. IS TEKLIF ETTI HAFTADA 30 SAAT 5 GUN.SAATLIK UCRET 7.55 TABAN FIYAT-GUNLUK 3 DOLAR YOL PARASI BIRDE 100 DOLAR HOUSING ISTEDILER.ISI ONCE KABUL ETTIK BAKALIM YARIN OZGURLUK ANITINDA BASLICAM BU ISI IPTAL ETTIRCEZ SIRKETTEN.INSALLAH SORUN CIKARTMAZLAR.O CIHAN KEYIFI,SAYGIN OZMANI ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN.BURDA 30 TANE PEDICABCIYI MAGDUR ETTILER BROOKLYNDE ZENCILERIN ARASINA VERMISLER 2BUCUK HAFTA COCUKLARI 1 TANE BEYAZ YOK ONLARDAN BASKA.GITTIK GODRDUK ZIYARRET ETTIK PERISAN HALDELER.BURDAKI ARACI ADAMDA OZMANDAN PARASINI ALAMAMIS COCUKLARIN EHLIYETINE EL KOYMUS VERMIYOR.3 ARKADAS EHLIYETI HAZIR DIYE GELDI TRDEN,HIC BIR HALT HAZIR DEGILMIS BURDA BASVURDULAR 2 HAFTA BEKLICEKLER.BURAYA SIMDI OZMAN YETKILISININ UMURSAMAZ MESAJINI KOPYALICAM ALINDA GORUN.!!!!

Telefonda seninle konuşmuş olduğumuz üzere Pedicab a katılan arkadaşlarla sizin durumunuz farklı sizin sponsorunuza yapılmış full placement başvurularınız var.
    O bakımdan aynı statüde değilsiniz.
    Yazdıklarına gelecek olursak;
    Ben program danışmanı olarak sana Türkiye’den ya da başka bir yerden yapman gerekeni söyleyebilirim çünkü programın kurallarını katılımcıdan çok daha iyi biliyorum. Programın kurallarını biliyor olmak katılımcıyı hukuki çerçeve içerisinde tutarak ilerleyen süreçte alabileceği vizeleri de riske sokmadan danışmanlık yapmamı gerektiriyor.
    Hangi işte çalışacağına şayet Work and Travel programına katılmıyor olsan sen karar verirsin ancak sanıyorum kabullenmekte zorlanılan bir yer var o da sizin oradaki statünüzün vizeli birer kültürel değişim programı katılımcısı olmanız. Kısacası size sponsor olarak çalışma izinlerinizin alınmasını sağlayan kurumların buldukları işte çalışmak durumundasınız. Başlangıçta self programa gitmiş olsaydınız böçyle bir zorunluluğunuz olmazdı ancak sponsor şu an sizden sorumlu.
    Şu an orada emek göstermekten kastın nedir bilmiyorum ama Ozman Yurtdışı Eğitim tarafından ayarlanan bir konaklamada kalıyorsun ve işyerleştirmenin 5 Temmuz’dan önce yapılamayacağı konusunda bilgilendirildiğin halde ABD’ye gelmeyi uçak bileti değişikliğinde bedel ödememek için yapmadığınızı telefonda bana kendin ilettin. Şayet bu değişiklik için bedel ödemeyeceksen ve işsiz bir şekilde ABD’ye gideceksen o zaman orada yaptığın harcamaları ödemen gerekli.

Sanıyorum başlangıçtaki sorularının yanıtlarını almışsındır.
    ABD’ye haftalık 125 USD ya da 150 USD ya da 500 USD ne kadar olduğunu bilmiyorum ancak hayatınızı basit ve temel harcamalarla sürdürmek ve bu sürede de Amerikan kültürüyle tanışmak için geldiniz ve sponsor gerçekten bu kadar bir kaancın hayatınızı sürdürmek konusunda yeterli olduğunu düşÃ¼nüyor ve sizin yerleştirmenizi öyle bir yere yapıyorsa, sponsorun yerleştirdiği işte çalışmak durumundasınız.
    Aksi takdirde vizenizi iptal ederek sizi SEVIS te kaçağa düşÃ¼rebilir.

Şirketimize dava açabilirsin ancak şirketimizle yapmış olduğun sözleşmede ABD’ye vardıktan sonra dahi iş ve konaklama bulunması 15 günlük bir süre kadar uzayabilir bu süreçte de harcamalar Katılımcı (öğrenci) tarafından yapılır maddesini okumamış olduğunu düşÃ¼nüyorum. Aksi takdirde açacağın dava ile para kazanabileceğini bir seçenek olarak sunmazdın ancak yine de istersen bu hukuksal hakkını kullanabilirsin.

Programı selfe çevirmemiz olanaklı değil sizde arkadaşlarınız gibi şikayet dilekçesi verebilirsiniz ancak bu dilekçeleriniz bize ulaştığında biz de konsolosluk yetkililerini Interexchange e yönlendirerek aslında size iş bulunduğu ancak “daha fazla para” için Interexchange’in işini istemediğinizi gösterebiliriz. Bu bakımdan da isterseniz hala dilekçe verebilirsiniz.

Ozman olarak bir şeyleri geçiştirmek niyetinde değiliz ancak başlangıçta da söylediğim üzere sponsorunuz programı sırf kendi bulduğu yerde çalışmadığınız için iptal edebilir siz bu uyarıyı yapmış olduğumu bilin yeter. Çünkü bu ve diğer tüm uyarılar danışmanlık görevim.

Bu arada istediğiniz yerde çalışmazsınız dememdeki nedeni tekrar açıklıyorum;

Çalışma izninizi Devlet Bakanlığı’ndan alan sponsor sizin kendi belirlediği işte, kendi denetimi altında olduğunuz sürece sponsorunuzdur. Aksi takdirde sponsorluğunu keser ve programınızı iptal eder. Bu iptal pasaportunuzda basılı olan vizeyi kağıt parçasına dönüştürür çünkü vize DS 2019 formunuzu geçerli kılan SEVIS sistemindeki kaydınız üzerinden sağlanır. Siz ABD’de yakalanmasanız bile çıkışta gümrük memuru SEVIS den kaydınızı kontrol esnasında adınızı bulamadığı anda pasaportunuza sınırdışı işlemi uygulayacaktır. Bunlar daha önce karşılaşılan sorunlar olarak bize gelmiş olduğundan size rahatlıkla olasılıklardan bahsedebiliyorum. Bunlar işin teknik kısmı ancak sizin gibi akıllı öğrenciler sistemin nasıl işlediğini gördüklerinde rahatça anlayabileceklerdir diye bunları da bilmenizi ve denetleme sisteminin nasıl çalıştığını görmenizi istedim.

Tekrar ediyorum; Pedicab yapacak arkadaşlar ehliyet başvurularını gerçekleştirdiler ve ehliyetlerinin kendilerine gelmesini bekliyorlar. Umarım yazdıklarım doğru karar vermenize yardımcı olacaktır.

Sevgiler...

HICBIR SEKILDE OGRENCILERI UMURSADIKLARI YOK.AMERIKAYA DANISMAN YOLLADILAR.DANISMAN ELINDE FOTOGRAF MAKINESI NEWYORKU GEZIYOR.ONA DA INANMAZSANIZ FOTOGRAF KOYARIM.!

SAKIN HA SAKIN OZMANLA GITMEYIN.HERKESI UYARIN KIMSE MAGDUR OLMASIN.
    Konu ozgursum tarafından (08-07-2010 Saat 03:43 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)