Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 72 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Arkadaslar Şuan Benim gibi işsiz olan kaç kişi var?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçen aya kadar iş bulabileceğini söyledi biz de o ümitle bekledk hep ama artık bu yaz katılmama ihtimalimizin bile olduğunu yine de beklememizi söylüyo.hala bekliyoruz işte ne zamana kadar bekliceksek daha:@ yaşlandım bnları düşÃ¼nmektenD:

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı burcuuu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen aya kadar iş bulabileceğini söyledi biz de o ümitle bekledk hep ama artık bu yaz katılmama ihtimalimizin bile olduğunu yine de beklememizi söylüyo.hala bekliyoruz işte ne zamana kadar bekliceksek daha:@ yaşlandım bnları düşÃ¼nmektenD:
    ben de şirkete süreklı işimi degıstırın dıyordum ama en sonunda anladım kı bunların işi degıstırecegı yok elımızde ıs yok ıs sıkıntısı var dıyorlar bi de ilk defa wat ı turkıyede baslatan sırketmıs..artık mc donalds işine gıdecegım ve gıdecegım yer 630 kısılık bır nufusa sahıp bir köy leeds NY.. ne otobus ne de tren gıdıyor ..buraya yakın hudson dıye bı yer var oraya tren gıdıyor ordan da artık 10-15 mili de taksıyle gıderım..kac para tutar acaba bılmıyorum..en cok canmı sıkanda 2.iş imkanının olmayısıdır ..
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de şirkete süreklı işimi degıstırın dıyordum ama en sonunda anladım kı bunların işi degıstırecegı yok elımızde ıs yok ıs sıkıntısı var dıyorlar bi de ilk defa wat ı turkıyede baslatan sırketmıs..artık mc donalds işine gıdecegım ve gıdecegım yer 630 kısılık bır nufusa sahıp bir köy leeds NY.. ne otobus ne de tren gıdıyor ..buraya yakın hudson dıye bı yer var oraya tren gıdıyor ordan da artık 10-15 mili de taksıyle gıderım..kac para tutar acaba bılmıyorum..en cok canmı sıkanda 2.iş imkanının olmayısıdır ..

bulundugun yerdeki kişi sayısı seni yanıltmasın.. ben gecen sene 200 kişi nufusu olan bir adaya gittim... hatta öyleki , gittiğim adada sadece 1 tane market, 1 tane bar vardı... bende aynen senin gibi çok kızmııştım şirkete... üstüne çalışacagım iş 7.30 ^dolar gibi komik bir ücret veriodu... ama sonucunda , muhtesem bir wat sezonu gecirdim... hem maddi hem manevi çok fazla kazancım oldu... 7000-8000 dolar arası bir para kazandım... gittiğim yer küçük bir yer oldugum için süper arkadaşlıklarım oldu.. para az harcadım, travelımı gönlümce yaptım... ayrılırken amerikalılar bile agladı... hatta patronum gidecgimiz günün oncesinde geldi ve bizle vedalaştı.. sizi giderken görmek istemiyorum dedi... ve o da agladı... patronumun kocası işlerini bıraktı ve bizle vedalaşmaya geldi... neler neler yani... hiç moralini bozma... hayırlısı böyleymiş... ben walla geç gidecek olmasam tekrar aynı yere giderim... ama sezon un en hareketli günleri türkiyede olacagım için aynı yere gidemiyorum... tekrar söylüyorum,0 hiç canını sıkma... vardır bunda da bir hayır...
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Bende acilen offerler ariyorum, parasinida odemeye hazirim, gercek offerler bula bilicek arkadaslar ozel mesaj gondersinler
    Konu Roma tarafından (06-05-2010 Saat 09:28 PM ) değiştirilmiştir.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı tufanoglu0535 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bulundugun yerdeki kişi sayısı seni yanıltmasın.. ben gecen sene 200 kişi nufusu olan bir adaya gittim... hatta öyleki , gittiğim adada sadece 1 tane market, 1 tane bar vardı... bende aynen senin gibi çok kızmııştım şirkete... üstüne çalışacagım iş 7.30 ^dolar gibi komik bir ücret veriodu... ama sonucunda , muhtesem bir wat sezonu gecirdim... hem maddi hem manevi çok fazla kazancım oldu... 7000-8000 dolar arası bir para kazandım... gittiğim yer küçük bir yer oldugum için süper arkadaşlıklarım oldu.. para az harcadım, travelımı gönlümce yaptım... ayrılırken amerikalılar bile agladı... hatta patronum gidecgimiz günün oncesinde geldi ve bizle vedalaştı.. sizi giderken görmek istemiyorum dedi... ve o da agladı... patronumun kocası işlerini bıraktı ve bizle vedalaşmaya geldi... neler neler yani... hiç moralini bozma... hayırlısı böyleymiş... ben walla geç gidecek olmasam tekrar aynı yere giderim... ama sezon un en hareketli günleri türkiyede olacagım için aynı yere gidemiyorum... tekrar söylüyorum,0 hiç canını sıkma... vardır bunda da bir hayır...
    saol tufanoglu0535 bakarsın ben de senın gıbı bı wat gecırırım..hep gezıyorum iş yerımın oldugu yerde google maps sokak gorunumunde .. iş yerıme bakıyorum baya araba var onunde bi de times meydanına 2 saat uzaklıkta trafık yogundur belkı orda..bakarsın işler yogun olur belkı ıyı kazanırım
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben de düne kadar işsizler kervanındandım. ama dün itibariyle iş buldum artık self gidicem, tabi vizeyi verirlerse

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

ben her hangi bi buyuk sehre issiz gidicem ama su an arkadaslarim icin is ariyorum, her bulacaginiz is icin size para odemeye hazirim
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaslar, şuan benim gibi Alaska'ya gitmek isteyen ve hala kesin işi olmayanlar var mı acaba?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

walla bizde eylül sonunda kayıt olduk 5 arkadaş şubat ayında jod fair da işimizi sseçtik kendimiz ayarlamışıtk artık ona vizemizi aldık ds miz gldi 1 aysonra işimzi iptal olud saçma sapan bi nedenden dolayı avrupadan gelen kızlara iptal etmişlere kız erkek eşitliğini sağlamak için bizi çıkarmışlar çok sinrlenmştmm uçak biletini alsak hapı yutmuştuk allhtn onu almadk nisan 15 gbi bi küçük bi kasaba restaranta iş geldi oraya girdk mecburen şirket bu senenin çok sıkntılı olduğunu soyluyo işlşerin gelmediğini soyluyo kayıtları bile durduklarını soyluyolar

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı anilik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    walla bizde eylül sonunda kayıt olduk 5 arkadaş şubat ayında jod fair da işimizi sseçtik kendimiz ayarlamışıtk artık ona vizemizi aldık ds miz gldi 1 aysonra işimzi iptal olud saçma sapan bi nedenden dolayı avrupadan gelen kızlara iptal etmişlere kız erkek eşitliğini sağlamak için bizi çıkarmışlar çok sinrlenmştmm uçak biletini alsak hapı yutmuştuk allhtn onu almadk nisan 15 gbi bi küçük bi kasaba restaranta iş geldi oraya girdk mecburen şirket bu senenin çok sıkntılı olduğunu soyluyo işlşerin gelmediğini soyluyo kayıtları bile durduklarını soyluyolar
    ne kadar kucuk bı kasaba? ben koye gıdıyorum leeds NY 630 kısılık nufusu var engebelı ormanlık ..kurda kusa yem olmasam orda ıyıdır ...orada bı hotel gordum nette gıdınce oraya 2.iş için basvuracagım...google mapstan sokaklarda gezın gıtmeden once benım gıbı

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

veee aylar sonra benm de işim olur ocean cityde dondurma satcaz

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

@sucre: Şirketinin hangisi acaba? Bende hala işsiz olan kişilerdenim. İş konusunda seçici olmamız ve 3 kişi beraber gidecek olmamızında bunda etkisi var. Tabi aynı işyerinde olsun istemiyoruz ama en azından akşamları ya da haftasonları beraber takılabileceğimiz yakınlıkta olmasını istiyoruz işlerin.

Şirketimizden çok memnunduk. 1 nisanda vizemi aldım 1.5 aydır iş bekliyorum hala. 7-Eleven ve bir eğlence parkı işleri iptal etmiş bu yüzdenmiş sıkıntı, bir temsilci göndermişler arıyorlarmış falan ama 1 aydan az kaldı gitmeme en geç 15 haziranda gitmeyi planlıyorum. Bakalım 1 haftaya belli olacak umarım işim.

Ayrıca şirket bu durum yüzünden gitmekten vazgeçersek anında tüm paramızı iade edecekmiş. Tabiki vazgeçmicez. Ayrıca uçak biletinde de en ucuz dönemki fiyatla bizim aldığımız biletin fiyatı arasındaki farkı şirket ödücek yine. Son olarak da self gitmeyi kabul edersek bize özel 825 değil de 625 dolara düşecekmiş program ücreti, yani 1350 ödemiştik indirimler vs ile, 725 doları iade edecekler. Amerika'daki tanıdıklarım bana iş ayarlıyorlar ama 3 kişi olduğumuz için şimdilik self gitme durumu da askıda şuan en karlısı o olsada.

Benim sorcağım şey self gitsek orda kötü olmayacak bir iş bulma şansımız nedir? Ayrıca şirket en son Virginia Beach'te busserlık önerdi. Kabul etmemiz için övdüğünü düşÃ¼nüp kabul etmedim. Busser pozisyonunda çalışan arkadaş varsa nasıldı şartlar?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Eylül ayında şirkete kayıt yaptırdım full placement olarak,nisan ayında da vizem çıktı fakat halen job offerim gelmedi ne hikmetse,şirketi ne zaman arasam sürekli bekleyin en kısa zamanda işleriniz belli olucak cevabını alıyorum ( Şurda gitmemize 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen halen işim belli değil,dolayısıyla uçak biletini de alamadım anlıcağınız her geçen gün endişe ve zarar artmakta :.( Bilmiyorum ne olucak,umarım hüsranla sonuçlanmaz..!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı fishbone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eylül ayında şirkete kayıt yaptırdım full placement olarak,nisan ayında da vizem çıktı fakat halen job offerim gelmedi ne hikmetse,şirketi ne zaman arasam sürekli bekleyin en kısa zamanda işleriniz belli olucak cevabını alıyorum ( Şurda gitmemize 15 gün gibi kısa bir süre kalmasına rağmen halen işim belli değil,dolayısıyla uçak biletini de alamadım anlıcağınız her geçen gün endişe ve zarar artmakta :.( Bilmiyorum ne olucak,umarım hüsranla sonuçlanmaz..!
    Kardeşim bu iş telefondan halledilcek birşey değil adamlar sürekli başından savar seni gidiceksin şirkete diyceksin eylülde kayıt oldum ve gitmeme 15 gün kaldı ve hala bi iş bulamadınız.Siz ne işe yarıyorsunuz bu kadar parayı boşa mı ödedik diyceksin ve acilen bir iş bulunmasını istiyeceksin eğer bunu yapmazsan üzgünüm ama bu sene ki wat hayallerini ertelemek zorunda kalacaksın

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ThunderStorm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bu iş telefondan halledilcek birşey değil adamlar sürekli başından savar seni gidiceksin şirkete diyceksin eylülde kayıt oldum ve gitmeme 15 gün kaldı ve hala bi iş bulamadınız.Siz ne işe yarıyorsunuz bu kadar parayı boşa mı ödedik diyceksin ve acilen bir iş bulunmasını istiyeceksin eğer bunu yapmazsan üzgünüm ama bu sene ki wat hayallerini ertelemek zorunda kalacaksın
    Erteleme diye birşey söz konusu bile olamaz umarım en kısa zamanda iş yerim belli olur ve bende rahat bir kafayla gidip uçak biletini alabilirim.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

hala işin belli değil mi? hangi şirketle gidiyosun? şirket değiştirmeyi hiç dşÃ¼ndün mü?? bence daha fazla beklemenin bi anlamı yok. Yaz diğer şirketlere mail at, durumum böyle böyle de,,,iş varmı elinizde dee,,,piyasayı bi yokla bakalım. ne çıkcak.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hala işin belli değil mi? hangi şirketle gidiyosun? şirket değiştirmeyi hiç dşündün mü?? bence daha fazla beklemenin bi anlamı yok. Yaz diğer şirketlere mail at, durumum böyle böyle de,,,iş varmı elinizde dee,,,piyasayı bi yokla bakalım. ne çıkcak.
    Piyasayı yoklamak için çok geç deil mi sencede Bu arada özelden msjattım,cevap werirsen sewinirim

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

ee şirketinden hayır gelmiyorsa yapcak başka seçeneğin var mı??? Bu zamana kadar beklemişsin. Ne diyolar peki sana??? Sadece bir sponsorla mı anlaşmışlar? eminim onların birden fazla sponsorla anlaşmaları vardır sadece sponsora faturayı kesip atmasınlar!!! istersen sor kaç sponsorla anlaşmanız var diye? Madem ondan hayır çıkmadı bir başkasına seni yönlendirebilirlerdi. En azından vize reddi almış birilerinin işleri boşalmışmıştır ve yerine seni alabilirler. (diğer şirketler için diyorum)

şirketine son bi tarih ver bana şu zamana kadar iş bulamazsanız benim iademi yapın de.

Diğer şirketlere Durumunu anlat istersen fazla acelen yok zaten durumun belli. Belki iyi bir iş bulursun. Denemekde fayda var diye düşÃ¼nüyorum.

karar senin. Kendi kararını sen ver.

kolay gelsin.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Ey wat şirketleri, wat öğrencileri bu sene de ufak ufak sinyal veren muhteremliğinizden dolayı en içten(!) muhabbetlerini sunar
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ey wat şirketleri, wat öğrencileri bu sene de ufak ufak sinyal veren muhteremliğinizden dolayı en içten(!) muhabbetlerini sunar
    bilmeyenler yapmasın bu işi yapmasın, adam seyahat acentası yanında şekerleme olarak wat işini yapıyor , hadi onlar neysede sadece bu işi yapmaya çalışıpda yapamayan bir sürü firma var.

1- WAT şirketlerini devlet eliyle yada kendileri aralarında birleşip bir üst kurul oluştursunlar. ATO, TÜRSAB gibi. Bu birlik denetlesin bunları, yanlış yapacana kessin cezasını.

2-Bu işi bilmeyen, araştırmayan öğrenci gitmesin WAT a filan türkiye de otursun.

3-Sormadan, araştırmadan, danışmadan , yada yanlış danışmana danışanlar, çeksin cezasını

şimdilik yeter bunlar.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ee şirketinden hayır gelmiyorsa yapcak başka seçeneğin var mı??? Bu zamana kadar beklemişsin. Ne diyolar peki sana??? Sadece bir sponsorla mı anlaşmışlar? eminim onların birden fazla sponsorla anlaşmaları vardır sadece sponsora faturayı kesip atmasınlar!!! istersen sor kaç sponsorla anlaşmanız var diye? Madem ondan hayır çıkmadı bir başkasına seni yönlendirebilirlerdi. En azından vize reddi almış birilerinin işleri boşalmışmıştır ve yerine seni alabilirler. (diğer şirketler için diyorum)

şirketine son bi tarih ver bana şu zamana kadar iş bulamazsanız benim iademi yapın de.

Diğer şirketlere Durumunu anlat istersen fazla acelen yok zaten durumun belli. Belki iyi bir iş bulursun. Denemekde fayda var diye düşünüyorum.

karar senin. Kendi kararını sen ver.

kolay gelsin.
    işimi degıstırın dedıgımde, bana istersen sponsorunu degıstırelım dedıler ver 400 euro dedıler ..oyle beleşe degıstırmezler sponsoru...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bilmeyenler yapmasın bu işi yapmasın, adam seyahat acentası yanında şekerleme olarak wat işini yapıyor , hadi onlar neysede sadece bu işi yapmaya çalışıpda yapamayan bir sürü firma var.

1- WAT şirketlerini devlet eliyle yada kendileri aralarında birleşip bir üst kurul oluştursunlar. ATO, TÜRSAB gibi. Bu birlik denetlesin bunları, yanlış yapacana kessin cezasını.

2-Bu işi bilmeyen, araştırmayan öğrenci gitmesin WAT a filan türkiye de otursun.

3-Sormadan, araştırmadan, danışmadan , yada yanlış danışmana danışanlar, çeksin cezasını

şimdilik yeter bunlar.

Sende hep bir girişimcilik havası seziyorum, her fıtsatta bişiler çıkarıyosun ortaya , umarım uygulamaya geçerler de herkese hayırlı olur

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Benim anlaşmış olduğum şirketin 3 adet sponsoru var fakat bize 5 tane iş tercihi yapmamı söylediler bende yaptım,bu işlerden biri muhakkak gelicek dediler,hala bekliyoruz bakalım.Bu hafta içerisinde de belli oldu oldu yoksa bende gereken neyse yapmaya hazırım..!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işimi degıstırın dedıgımde, bana istersen sponsorunu degıstırelım dedıler ver 400 euro dedıler ..oyle beleşe degıstırmezler sponsoru...
    sucre öyle saçmalık olur mu??? deseydin afedersinde ama biz üniversitede okuyoruz anlımızda KERİZ mi yazıyo diye??? bak yine sinirlendim şimdi sucre yaw saçmalığa bakar mısn?

sen bana iş bulmak zorundasın sözleşmede öyle yazıyo bak dicen ve senin hangi sponsorlar çalıştığın beni ilgilendirmez. sen kocamannnnn bilmem ne şirketisin adını, şanını her yere yazıyosun, atıp tutuyosun beni ne ilgilendirir senin çalıştığın sponsor dicekdin.

Neyse sen artık gidiyosun.

Alıntı camptr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sende hep bir girişimcilik havası seziyorum, her fıtsatta bişiler çıkarıyosun ortaya , umarım uygulamaya geçerler de herkese hayırlı olur
    walla olması gerekenleri söylediğime inanıyorum. Birilerini birileri denetlemez ise Ali Baba nın çiftliğine döner orası. Bu adamların bundandır bunca yıldır bu kadar adamı mağdur ettikleri.

param olsa bir sürü projem var ama işte bakalım ilerde inşallah olurda girişimciliğimizi gösteririz.

Benim anlaşmış olduğum şirketin 3 adet sponsoru var fakat bize 5 tane iş tercihi yapmamı söylediler bende yaptım,bu işlerden biri muhakkak gelicek dediler,hala bekliyoruz bakalım.Bu hafta içerisinde de belli oldu oldu yoksa bende gereken neyse yapmaya hazırım..!
    inşallah olur. 6 sınıda 1 sponsordan vermiş olabilirler.
    Konu beysin tarafından (30-05-2010 Saat 07:11 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Evet sanırım öyle yaptılar,tahminimce o yüzden bu kadar çok bekledik

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Evet sanırım öyle yaptılar,tahminimce o yüzden bu kadar çok bekledik
    sponsorun spirit cultural exchange sanırım... sitedfe arama yaparsan gecen sene yaşadıgım sıkıntıları okuyabilirsin...

buarada allah kolaylık versin...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı tufanoglu0535 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sponsorun spirit cultural exchange sanırım... sitedfe arama yaparsan gecen sene yaşadıgım sıkıntıları okuyabilirsin...

buarada allah kolaylık versin...
    Özelden msj atsam acaba bana yaşadığın we muhtemelene benmde yaşıyacağım sıkıntıları biraz anlatırmısın

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Özelden msj atsam acaba bana yaşadığın we muhtemelene benmde yaşıyacağım sıkıntıları biraz anlatırmısın

şimdi çıkmak zorundayım ama gece yardımcı olabilirim sanırım...

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

özelden msj atmak yerine sponsorun sorununu yeni bir başlıgın anlatılsa daha iyi olmaz mı ? hem sponsor da seçmeye başlar watçı arkadaşlar bundan sonra ?

tabi sizin kararınız açmazsanızda saygı duyarım.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

http://www.turkishwat.net/soru-cevap...-hakkinda.html

burada bir başlık var... bayaada yorum var... bi kontrol et istersen..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)