Work and Travel
Toplam 196 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Araba Kiralama ve Ehliyet

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasim bu soylediklerimi seninle laf yarisina girmek icin soylemiyorum, sana ehliyeti nasil alabiliriz diye soran arkadas ny icin sormus ama sen minnesota icin cvp verdim diyorsun.zaten amerikanin cogu yerinde, ozellikle wat ogrencilerinin oldugu yerde ilk alti ay turk ehliyetinle araba kullanabiliyorsun ama bazi polisler killik yapiyor dmv nin kitapciginda yazmasina ragmen.Ny icin de yanlis hatirlamiyorsam belli bir puani tutturdugunda ehliyeti alabiliyorsun.Puan da soyle calisiyor,pasaportun varsa belli bir puan,kendi ehliyetin varsa belli bir puan sonucta topluyorlar, sinav gerekiyorsa giriyorsun aliyorsun,
    Ben Alexandria / VA'ya gideceğim. Ehliyetim yok, orada ehliyet alma işlemi uzun sürer mi?
    Bir de beraber gideceğimiz 4 arkadaşla NY'a inince araba alıp öyle gitmeyi planlıyoruz. 2 Arkadaşın TR'de ehliyeti var sorun olmaz değil mi?
    + olarak araba almak için extra belgelere vs. ihtiyaç var mı? Yani inince direk satın alabilir miyiz?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı solakbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Alexandria / VA'ya gideceğim. Ehliyetim yok, orada ehliyet alma işlemi uzun sürer mi?
    Bir de beraber gideceğimiz 4 arkadaşla NY'a inince araba alıp öyle gitmeyi planlıyoruz. 2 Arkadaşın TR'de ehliyeti var sorun olmaz değil mi?
    + olarak araba almak için extra belgelere vs. ihtiyaç var mı? Yani inince direk satın alabilir miyiz?
    Virginia da ehliyet alma isi 25 soruluk testi,ardindan on-onbes dakikalik surus testini gecmeye bagli.Yani tum bunlari yapip bildigin amerikan ehliyetini en azindan dmv deki kalabiligida sayarsak bir saatte alirsin.Tabi bunlari Turk ehliyetin varsa yapabilirsin,tam emin degilim ama eger kendi ulkenin ehliyeti de yoksa surus okuluna gitmen gerekiyor.Iki hafta suruyormus bildigim kadariyla.Araba almak icin ise ,bildigim kadariyla ekstra bir belgeye gerek yok.Eger araba eski sahibinden belgeleri tamsa inspection i gecmisse sorun yok.Daha sonra dmv ye gidip bunu bildiriyorsun.Tabi bu islemler her eyalete gore degisiyor.
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)