Work and Travel
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alım-Satımı (Ana Başlık)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar mağlumunuz final dönemi ondan dolayı forumdaki 15 sayfayı okucak malesef zamanım yok zaman bulabilsem bile çoğu msj 2-3 senelik olduğu için kurallarda eyaletten eyalete değiştiği için sormak istediğim birkaç soru var final döneminin hemen sonrasıda amerikaya uçuş var ve arabayla ilgili tam olarak ne yapılcağını bilgili arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim biz arkadaşla new jerseyde kalcaz ama new jerseyde kalcağımız yer iş yerine uzakmış ve sadece araçla ulaşım sağlıyabiliyoruz ondan dolayı da araba almamız gerek ilk olarak türk ehliyetiyle amerikada araba alabiliyormuyuz veya başka ne gibi belgelerimiz olması gerekiyor 2. olarak amerikaya gittikten sonra kaç gün araba almak için beklememiz gerek yoksa direk indiğimiz gibi alma şansımız varmı tabi o kadar çabuk araba bulunmaz da farzı mual diyorum bide amerikada kullanıpta memnun kaldığınız araç markası varmı bu saçma bir soru gibide gelse benim için önemli bir soru şimdiden teşekkür ediyorum

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı trust Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar mağlumunuz final dönemi ondan dolayı forumdaki 15 sayfayı okucak malesef zamanım yok zaman bulabilsem bile çoğu msj 2-3 senelik olduğu için kurallarda eyaletten eyalete değiştiği için sormak istediğim birkaç soru var final döneminin hemen sonrasıda amerikaya uçuş var ve arabayla ilgili tam olarak ne yapılcağını bilgili arkadaşlar yazabilirse çok sevinirim biz arkadaşla new jerseyde kalcaz ama new jerseyde kalcağımız yer iş yerine uzakmış ve sadece araçla ulaşım sağlıyabiliyoruz ondan dolayı da araba almamız gerek ilk olarak türk ehliyetiyle amerikada araba alabiliyormuyuz veya başka ne gibi belgelerimiz olması gerekiyor 2. olarak amerikaya gittikten sonra kaç gün araba almak için beklememiz gerek yoksa direk indiğimiz gibi alma şansımız varmı tabi o kadar çabuk araba bulunmaz da farzı mual diyorum bide amerikada kullanıpta memnun kaldığınız araç markası varmı bu saçma bir soru gibide gelse benim için önemli bir soru şimdiden teşekkür ediyorum
    direk alırsın.
    NY'dan galeriden al.
    daha sonra sur arabayı sana otomatikman in transit permit denilen 38 gunluk gecici plaka ve insurance yapacaklar.
    sonra 38 gun sonra yani oradaki gideceğin eyalete arabayı kaydettirirsin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı trust Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet araba alabilirsin. türk ehliyetinle 6 ay VA da araba kullanmakta sıkıntı yok. biz VA dan araba kiralayıp 5-6 eyalet gezdik polis durdursa bi sıkıntı olurmuydu bilmiyorum.Ama araba almakta bildiğim kadarıyla arabanın parasını ödemekle almış olmuyosun sanırım birde zorunlu sigortalar falanda olması lazım. daha önce almış olanlar umarım cevap yazar. Önereceğim araba da en son 1 haftalıgına kiraladıgımız 2008 model toyota camry vardı. ve inanılmaz keyifliydi 2100 mil yol yaptık ve hiç yorulmadık. ve çok konforluydu araba.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı kayhan86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet araba alabilirsin. türk ehliyetinle 6 ay VA da araba kullanmakta sıkıntı yok. biz VA dan araba kiralayıp 5-6 eyalet gezdik polis durdursa bi sıkıntı olurmuydu bilmiyorum.Ama araba almakta bildiğim kadarıyla arabanın parasını ödemekle almış olmuyosun sanırım birde zorunlu sigortalar falanda olması lazım. daha önce almış olanlar umarım cevap yazar. Önereceğim araba da en son 1 haftalıgına kiraladıgımız 2008 model toyota camry vardı. ve inanılmaz keyifliydi 2100 mil yol yaptık ve hiç yorulmadık. ve çok konforluydu araba.
    Günlük ne kadara kiraladınız?hangi firmadan ve kredi kartıyla mı?
    ben de örneğin connecticut dan veya Rhode Island dan yada Boston dan kiralasam arkadaşımla trenle otobüsle sağa sola gitmekten daha mı ucuza gelirki?
    İnternet üzerinden mi kiraladınız?şunu şunu yaptık diye anlatır mısın?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı cerkes41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Günlük ne kadara kiraladınız?hangi firmadan ve kredi kartıyla mı?
    ben de örneğin connecticut dan veya Rhode Island dan yada Boston dan kiralasam arkadaşımla trenle otobüsle sağa sola gitmekten daha mı ucuza gelirki?
    İnternet üzerinden mi kiraladınız?şunu şunu yaptık diye anlatır mısın?
    gunluk 40-50 dolar arası . aslında daha ucuza veya aha pahalıya da kiralanabilir. yaş 25 üzeriyse daha ucuza, arabanın sınıfı iyiyse daha pahalı, yaptırdıgın sigortaya göre de değişken fiyatlar. biz enterprise dan da heartz den de kiraladık. ve rezervasyonu netten yapıyoduk genelde. hatta gelip bizi alıyolardı şubeye göturuyorlardı. bunun dışında 25 yasından kucuksen internetten rezervasyon yaparken dogum tarihini 25 yasından buyuk olucak şekilde ayarlarsan ikkat etmeyebiliyorlar. farkederlerse de yanlış anlamışımdır kusura bakmayın falan dersin.arabayı alırken pasaportun yanında olsun mutlaka ve turk ehliyetin. ve sana bir çıktı vericekler kaybetmemen yararına. birde şoför 1 kişiden fazla olucaksa bunu size sorduklarında tek ben kullanıcam desin biriniz. 2nd driver parası var cunku onu ödemeyin boş yere. polis durdurdugunda bile esas şoför kullanmıyosa bile arkadaş çok kullanı yoruldu benimde ehliyetim var diyebilirsin. veya sormadılar bizde yabancıyız bilmiyoduk falan dersin. başka merak ettiğin bişe varsa sor yine ama hemen cevap yazamayabilirim. yarın sınavım var yatıcam. ama uyumamıs olursam bakarım

iyi watlar.
    2008,2009,2011 wat katılımcısı

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)