Work and Travel
Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 93 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 90 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: R.T.E. Demisti ..adam HAKLI cikti

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaş Ülkeyi satıyorlar iddalarına çok gzüell cevap vermişş okuyup anlayana tabi.
    Böle bir başbakana sahip oldunuz için şÃ¼kür etmeliyiz Sülaymanları Ecevitleri gördük 2001 krizini , hortumlanan bankaları , 35 tl olan burs kredileri , yıllık %60 70 lerde olan faizleri , dış politkida itibarsız bir türkiyeyi , işçisinin maaşinı memurnn ödemek için 99 depreminde toplanan yardım paralarını kullanmak zorunda kalan bir türkiyeyii .. Daha neler neler kim ne derse desin it ürür kervan yürür arkdaş..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım açarsın sen ihaleyi almak isteyenler verir teklifini kim daha fazla verirse ihale onda kalır. Türk Telekom`da, 6 milyar 550 milyon veren Oger Telecom ile 6 milyar 500 milyon dolarla ikinci sırada yer alan Etisalatdı madem bu adamlar bu kadar Türkiye yi düşünüyor, milliyetciler verseydiler 6 milyar 750 milyon doları ihale onlarda kalırdı. Ben devletin hazinesine giren paraya bakarım.

Ayrıca hala kimse söylemedi Yabancıya satılan kurumun yad işletmenin ne gibi zararı var, ne gibi zararı olur biri bana adamakıllı açıklama yapsın???

Bu ihaleler en cok kim verirse o alir mantigiyla olmadi.Yandaslara ucuza verildi,yandaslar degerine satti,o yuzden degilmiydi kavgalar bazi kuruluslar degerinin altinda satildiginda,uc bes senelik karina satildiginda...
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yerli sermayeni geliştir diyorum elin şirketi o kadar para verebilirken bizimkiler niye veremiyor? düşÃ¼nülmesi gereken durum bu.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı xcover Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    richard a neden yükleniosunz richard mı sattı türkiyeyi ? herkes istedğni düşünür. hakaretler hawada uçuşuo. sanane be adam millet istedğini düşünür sanane ? gelelim konumuza.. madem bu kadar vatanseversiniz, naaptınız bu ülke için sincili, ophelia we aynı tarzda düşünen sayın üyeler? yıllardır bilgisayar başnda göt büyütmekten, sokakta kız kowalamaktan başka naaptınz? + DA ne bekliosunz ? lütfen bu vatansever ayaklarını geçelim. son dönemde gençler arasında moda olan bu tarz konusmaları geçelim artık..

sen bu şekilde yaşıyosun heralde hocam bu yüzden herkesi kendin gibi zannediyosun...!

@fiorex konu benim tarafımdan inceleniyor yazısının üstünde adam şimdi söylemeyeyim yukarıda kırmızıyla işaret ettiğim şeylerden bahsediyor hocam kızacaksın bana ama benden başka söyleyen yok napiyim hep bana denk geliyoo...!

bu ülke için bu yaşıma kadar ne yapabiliosam onu yaptım geçmişimi öğrendim siyaseti okumayı öğrendim kimin ne oldugunu öğrendim aktif bi şeyler yaptım mı hayır çünkü zamanı var benimde görev sıram geldiğinde onuda yapıcam sende ülken için bişeyler yap zamanı geldiğinde kürsüde çık karşıma...!

nedense biz diyecem artık kimseye hakaret etmeden yorum yapabiliyoruz ama bazı arkadaşlar malesef bunu yapamıyorlar tartısırken bu yüzden siyaset tartışılamıyor sebebi bu

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Bu konuya son mesajım olacaktır bu.
    Öncelikle bazı arkadaşlar copy paste işlerini bıraksınlar.
    Birşeyinde özentiliğini yapmayın be arkadaş. Liberal islamcı perspektifinde bu ülke hiçbirşey kazanmadı. Sülüleri, Ecevitleri sıralayanlar. Hiç Adnanlardan ve Özallardan bahsetmiyor. İşlerine gelmiyor tabi. Sülü zaten ne vermiştir bu memlekete oda ayrı bi tez konusudur ancak sadece birtek mahkeme kararı vericem. Kamu maliyesi konusunda kimseye birifing verme niyetimde yok. Zaten iki gram bilgisi olan adam kalkıp da Akp nin özelleştirme politikalarını savunamaz. Tabi "vatandaşlık" değil de "taraftarlık" yapmıyorsa.

Buyrun; http://www.petrol-is.org.tr/hukuk/da...903_petkim.htm

Bu petkim ile ilgili bir mahkeme kararıdır. Kamu yararına olmadığı gerekçesiyle satışı iptal edilmiştir. Ancak Clevelandlı Kemal bey "babalar gibi" sattı burayı.

Ayrıca burada ekonominin e sini bilmeyen arkadaşlara ısrarla iki kitap açıp okumalarını salık veririm. Önceki mesajımda verdiğim linke açıp bi göz atsınlar. Amerikalılar limanları Araplara satılmasın diye nasıl bi taraflarını yırtmışlar. Amerikada hala devletin elindedir çoğu liman, kapitalizmin kalesinden bahsediyoruz. Siz özenti özenti özelleştirmenin faydalarını sıralayadurun adamlar işlerine geleni yapmakla meşguller. Çünkü özelleştirme sırf yapılmış olsun diye yapılmaz, devletinin çıkarlarını korumak zorundadır o milletin politikacıları. Koruyorlar mı burasıdır tartışılması gereken. Devletçilik tu kaka, liberalizm çok yaşa mıdır hayat mottonuz ? Yazık size. Brişeyi satmak en kolay yol, eğer onu iyileştirmek değilse niyetin.

Son olarak; hangi ülkenin başbakanını şu açıklamayı yaparken gördünüz;

"her işveren bir kişi işe alsa işsizlik biter."

Lafa bak. O senin işin değil mi ya ? Ne diye o koltuktasın ? Nasıl İşverene yüklüyorsun kendi sorumluluğunu ? Liberal bi politikacıdan beklenebilecek bir tavsiye mi bu ? Ona bakarsak her vatandaş kelle başı 10TL verse dış borcumuz kapanır. Bu mu yani çözüm ? Valla şÃ¼krediyorum iyi varsın Recepciiim. Çok güldürüyorsun bazen beni.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

@sincili. cocuk gibi üyeleri admine şikayet etmeyi bırakalım artık. hem tartısma diosun hem herkesi şikayet edip tartısma ortamını bitirmeye çalısıosun. ben senn sölediğin saçma sapan şeylere sesmi cıkartmıosam dşÃ¼ncelerine olan saygımdandır. 2.si bende her üye gbi nacizene fikrlerimi sundum we sen kim oluosunda kendnde bni yargılama hakkı buluosun ? ben bu konularda iddaalı oldugumu sölemedim. ama seni sustrablcek kadar şey bildğimi düşÃ¼nüorm. We bu kadar iddaalıysan siyaset konusunda, Mahalle Muhtarı olmanı öneriom. SAYGILAR

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bu fıkrayı da her lidere uyarlıyolar ya en bombası berlusconiye oluyo:P

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ihaleler en cok kim verirse o alir mantigiyla olmadi.Yandaslara ucuza verildi,yandaslar degerine satti,o yuzden degilmiydi kavgalar bazi kuruluslar degerinin altinda satildiginda,uc bes senelik karina satildiginda...
    Arkadaşlar bizim oturduğumuz yerden atıp tutmamızla değil elimizdeki somut ögelere,raporlara, ve verilere bakmamız lazım bakınız Dünya Bankası yaptığı araştırmada Özelleştirme İdaresi Başkanlığının özelleştirme işlemlerini şeffaf, açık ve rekabetçi bir ortamda gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde ettiği belirtildi. Türkiyedeki özelleştirmeli bağımsız ve başarılı sonucuna ulaşmıştır. Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10695833.asp?gid=254

Kim daha iyi biliyor acaba??? Biz mi Bağımsız olan Dünya Bankası mı???

Giriş Yap | Facebook

cevaba bak

Alıntı Uninvited Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buyrun; http://www.petrol-is.org.tr/hukuk/da...903_petkim.htm
    Bu petkim ile ilgili bir mahkeme kararıdır. Kamu yararına olmadığı gerekçesiyle satışı iptal edilmiştir. Ancak Clevelandlı Kemal bey "babalar gibi" sattı burayı.
    Bu mahkeme kararı filan değil iddiadır!!! Mahkemenin sonucu filan değil bu. Demek ki mahkeme sonuçlanmış ve iddiaların gerçeklik payı olmadığı ortaya çıkmış ki senin tabirinle Clevelandlı Kemal bey satmış burayı.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar bizim oturduğumuz yerden atıp tutmamızla değil elimizdeki somut ögelere,raporlara, ve verilere bakmamız lazım bakınız Dünya Bankası yaptığı araştırmada Özelleştirme İdaresi Başkanlığının özelleştirme işlemlerini şeffaf, açık ve rekabetçi bir ortamda gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde ettiği belirtildi. Türkiyedeki özelleştirmeli bağımsız ve başarılı sonucuna ulaşmıştır. Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10695833.asp?gid=254

Kim daha iyi biliyor acaba??? Biz mi Bağımsız olan Dünya Bankası mı???

Giriş Yap | Facebook

cevaba bak

Bu mahkeme kararı filan değil iddiadır!!! Mahkemenin sonucu filan değil bu. Demek ki mahkeme sonuçlanmış ve iddiaların gerçeklik payı olmadığı ortaya çıkmış ki senin tabirinle Clevelandlı Kemal bey satmış burayı.
    Arkadasim dunya bankasi ozerk bir kurum diyorsun sana suan sorsam dunya bankasi nerede kuruldu cevap veremezsin eminim. Sana bir gercek al bu video da izle hic birsey soylememe gerek kalmayacak

The IMF-WORLD BANK Truth - IMF Ve DÜNYA BANKASI Gerçeği - Video

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

@sincili. cocuk gibi üyeleri admine şikayet etmeyi bırakalım artık. hem tartısma diosun hem herkesi şikayet edip tartısma ortamını bitirmeye çalısıosun. ben senn sölediğin saçma sapan şeylere sesmi cıkartmıosam dşüncelerine olan saygımdandır. 2.si bende her üye gbi nacizene fikrlerimi sundum we sen kim oluosunda kendnde bni yargılama hakkı buluosun ? ben bu konularda iddaalı oldugumu sölemedim. ama seni sustrablcek kadar şey bildğimi düşünüorm. We bu kadar iddaalıysan siyaset konusunda, Mahalle Muhtarı olmanı öneriom. SAYGILAR
    ben tartışma ortamını severim bitirmeye çalışmam şikayet ediyosam kalite artsın diyedir söylediğin laflar yakışıksız ..!

sen kim oluyosunda da diyosun bana ben sana sorayım o zaman sen kim oluyosunda bana "sen bu ülke için ne yaptın diye sorabiliyosun bide üzerine göt büyütüp karı kız kovalamakla" sucluyosun sen kimsinnn???

sen bana itafen yazı yazmasaydın senin söylediğin sacma sapan seylere bende sesimi çkarmazdım bana soru soran sensin madem cevabımdan rahatsız olacaktın niye yazıyosun yazıyosanda yazdıklarımı sindireceksin...!

çok şükür daha beni susturan çıkmadı eğer bi konuda yanıldıgımı görürsem karsımadkinin düşüncesi mantıklı gelirse bunu söylemektende çekinmem ama senin yazdıgın tarzda sen bu ülke için ne yaptın gibi söylemlere yazdıgımdan başka verecek cevabım olmaz...!

mahalle muhtarı olarak bu ülkeye bişi katacaksam onuda yaparım ..!

sana cevap vererek harcadığım şu zamana üzülüyorum !

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

o video yu ben bundan bir kaç yıl önce izlemiştim. ayrıca dünya bankasının benim için nerde kurulduğu ve adamın söylediği sözler o kadar da önemli değil. Herkesin kendi düşÃ¼ncesi ve kendi perspektifi. Dünya Bankasının bugunkü konumuna ve yerine bakarım. Hoş Dünya bankasını sevdiğimden yada gidip hadi bize kredi vermesini istediğimden değil. Dünya Bankası bugun paranın merkezi mi , sözleri geçiyo mu, istediğini yaptırıyolar mı???

ona bak sen,,,madem bütün bunlar doğru dünya bankasından borç almamaya bak.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Yürütmenin durdurulması hakkında açılmış bir davadır, ben sonucunun ne olduğunu bildiğim için ve copy paste veya kulaktan dolma yazmadığım için senin/sizinde biliyor olabileceğinizi düşÃ¼ndüm. Doğru Mahkeme kararı değil. Davadır bu.

Lakin dur sen yorulma ben senin için bu davaların sonucunu ve DANIŞTAY MAHKEME KARARININ ne olduüunu bulayım sana ;

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...d=196&sz=59742

Kamu yararına olmadığı için yazdığını kendi gözlerinle göreceksin, umuyorum, lakin Özelleştirme idari başkanı karara uyarız demesine rağmen babalar gibi satılmış bak. Yanlış mıyım ? Bari buna bi kulp bulmayın. Ki petkim tek değil, tüpraş vs için de aynı davalar defalarca açıldı.

Ekonomi ile tek alakanız bankada fatura yatırmak olduğunu bildiğim için kalkıp özelleştirme süper, yeni trend yoğğ yoğğ diye çığırmanızı normal buluyorum. Ben bi vatandaş olarak vatandaşlık görevimi yapıyorum, sende taraftarlık görevini yapıyorsun.

Ben şu parti iyidir hoştur deemedim şimdiye kadar. Dememde. Lakin şu biat edercesine körü körüne savunmaya çalışmanız derin düşÃ¼ncelere sevkediyor beni.

Yazık şu memleketin insanına.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

konuyu sirf ekonomik acidan bakmak icin acmistim konu nerelere geldi

bide kurd meselesini acsak kim bilir neler olucak ..forum kapanir alim allah vesselam bu millet tartisamyi bilmiyor

5 sayfada binlerce hakaret var

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

arkadaslar once tartismayi ogrenmemiz lazim sanirim.. universite ogrencileriyiz ama tartisamiyoruz.. ayrica arkadaslar burda solenen bircok bilgi yanlis.. gazete ve internet sitelerinden kopyalamak ve baskalarinin laflarini burda satmak yerine gercekten arastirip bildigimiz seyleri yazalim.. bir de yazdigimiz kelimelere dikkat edersek konunun omru icin iyi olur...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

o video yu ben bundan bir kaç yıl önce izlemiştim. ayrıca dünya bankasının benim için nerde kurulduğu ve adamın söylediği sözler o kadar da önemli değil. Herkesin kendi düşüncesi ve kendi perspektifi. Dünya Bankasının bugunkü konumuna ve yerine bakarım. Hoş Dünya bankasını sevdiğimden yada gidip hadi bize kredi vermesini istediğimden değil. Dünya Bankası bugun paranın merkezi mi , sözleri geçiyo mu, istediğini yaptırıyolar mı???

ona bak sen,,,madem bütün bunlar doğru dünya bankasından borç almamaya bak.
    Onemsemedigin adamin kim oldugunu bir arastir derim ben sana. Sonucta anlayamamissin yine. Ne diyor adam borc altina sokariz ulkeleri odeyemezler diyor. Borcuda ulkeye degil yine o ulkedeki kendi sirketlere veriyorlar. Su an da Turkiyede ozel sektorun dis borcu 121 milyar dolar. Devlet bu borc benim degil diyemez. Odemek zorunda. Nasil odeyecek peki, OZELLESTIRME. Neden? Cunku en hizli nakite cevirebilen seyler KIT'ler veya Turk Telekom gibi yapilanmalar. peki sat sat sonuc. Elinde hicbir sey yok. Halen borcun var. Halk fakirlesiyor. Birileri zenginlesiyor. Devletin elinde satacak birsey de kalmayincada topraklari satmaya baslarlar. O zamanda ses cikartmazsiniz ama. Koru korune takim tutar gibi parti tutuyorsunuz cunku.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar once tartismayi ogrenmemiz lazim sanirim.. universite ogrencileriyiz ama tartisamiyoruz.. ayrica arkadaslar burda solenen bircok bilgi yanlis.. gazete ve internet sitelerinden kopyalamak ve baskalarinin laflarini burda satmak yerine gercekten arastirip bildigimiz seyleri yazalim.. bir de yazdigimiz kelimelere dikkat edersek konunun omru icin iyi olur...
    Bunu üzerime alınmalı mıyım ?
    Zira gocunmasam da haksızlığa tahammülüm yoktur pek.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

@sincili. önceki msjlarnı tarafsız bi şklde okursan yazdklarnn saçma we gereksiz oldugunu görceksin. ben sennle kişisel bi tartsmaya girmek için yazmadm sna o msjları. O kadar içine oturduysa eğer, kusura bakma.We beni rahatsz edicek düzeyde zaten bi cewap weremezsin. We sana kmse zorla cewap yazdırmıo. Sende Parti Modasını yakından takp ediosun anlasılan. Sölediklerim ne kadar dokunduysa sana, kşlğme hakaret etmeye kadar geldin. kşsele dönştürme olayı we kşsel hakaretlerde bulunma. Lütfen biraz Seviye @SİNCİLİ.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı thepassenger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onemsemedigin adamin kim oldugunu bir arastir derim ben sana. Sonucta anlayamamissin yine. Ne diyor adam borc altina sokariz ulkeleri odeyemezler diyor. Borcuda ulkeye degil yine o ulkedeki kendi sirketlere veriyorlar. Su an da Turkiyede ozel sektorun dis borcu 121 milyar dolar. Devlet bu borc benim degil diyemez. Odemek zorunda. Nasil odeyecek peki, OZELLESTIRME. Neden? Cunku en hizli nakite cevirebilen seyler KIT'ler veya Turk Telekom gibi yapilanmalar. peki sat sat sonuc. Elinde hicbir sey yok. Halen borcun var. Halk fakirlesiyor. Birileri zenginlesiyor. Devletin elinde satacak birsey de kalmayincada topraklari satmaya baslarlar. O zamanda ses cikartmazsiniz ama. Koru korune takim tutar gibi parti tutuyorsunuz cunku.
    özelleştirmenin tek sebebini şirketlerin borcuna bağlamşsın bu kadar biliyosun olayları.

Dünyanın en fazla borcu olan ülkeninde ABD olduğunu bilirsin. Ne kadar borç yapma cesaretin varsa o kadarda ödemeye iktidarın vardır.

Biz madem körü körüne, bağlanmışız, takım tutar gibi parti tutuyomuşus hoş bişi tutduğumda yok ama sen neyi,nasıl neyi neyine ne tutuyosun??? yada benim takım tutar gibi parti tutduğumu nerden çıkardın???? Görmediklerini görünce takım tutar gibi parti tutuyo oluyoz??? Öyle kurusıkı atlamakla olmuyo bu işler.

Kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz.

Gözün varsa biraz bakarsın, aklın varsa biraz düşÃ¼nürsün, hükümet öncesi batan bankaları, hortumlanan bankaları, üzerinde gezdiğin yolların yıllarca tamamlanamamasını ve hükümet döneminde bitirilmesini, 80 yıldır doğuya döndüğümüz sırtımızı artık bu hükümet sayesinde yüzümüzü dönmeyi öğrendik, orda da insanların yaşadığını, onlarında TC vatandaşı olduğunu, binlerce elektiriksiz, susuz, yolsuz köyler olduğunu, Binali Yıldırımın bakan oldukdan sonra bütün genel müdürlerini toplayıp Erzincan da elektiriksiz, susuz köylere yaptığı üst düzey bürokrat turunu ve tur sonunda "siz bu insanların maaşlarıyla geçiniyosunuz,buraları görmemezlikden gelirseniz yediğiniz ekmek haramdır" demesiniz imf e olan borcun 3 de 1 e inmesini, herkesin beklediği gibi hükümetin imf yandaşı değil yeri geldiğinde red etmeyi bildiğini, 2002 yılında milli gelirin 230 milyar olduğunu ve ve şuanda 750 milyar dolara çıktığını bak ihracat rakamlarına 79 yılda 36 milyar dolar hükümet işe geldikden sonra 130 milyara ulaşması, hastanede saatlerce beklediğini unutduğunu özel hastanelerin teşvik edilerek daha nezih ortamlarda muayene olduğumuzu gerçi sağolsun benim milletim bunu da istismar etmeyi başardı, Özel havayollarının teşvikiyle benim köylü Ahmet amcamın uçağa binmesinden rahatsız olan Sosyalist geçinenlerin "ben köylülerle aynı uçağa mı bincem" demesine vesile olan, bankaların devlet elinden çıkmasıyla bugun ki hizmet kalitesine ulaşması,,,,

Bütün bunlar tesadüf olamaz bunları bileninde takım tutar gibi parti tutmadığını öğrenmiş oldun böylelikle,,,,

Saygılarımla,,,,
    Konu beysin tarafından (26-05-2010 Saat 02:07 PM ) değiştirilmiştir.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

@sincili. önceki msjlarnı tarafsız bi şklde okursan yazdklarnn saçma we gereksiz oldugunu görceksin. ben sennle kişisel bi tartsmaya girmek için yazmadm sna o msjları. O kadar içine oturduysa eğer, kusura bakma.We beni rahatsz edicek düzeyde zaten bi cewap weremezsin. We sana kmse zorla cewap yazdırmıo. Sende Parti Modasını yakından takp ediosun anlasılan. Sölediklerim ne kadar dokunduysa sana, kşlğme hakaret etmeye kadar geldin. kşsele dönştürme olayı we kşsel hakaretlerde bulunma. Lütfen biraz Seviye @SİNCİLİ.

sayın @xcover üyedaşım sen otur bi yazdıgın yazılara bak özelleştirme konusunda beni suturabileceiğini söylüyosun yada siyasetle ilgili ama bu konuya yazdıgın butun mesajlarda sahıslara itafen yorumlar yazmıssın benim fikrim dısında yazan arkadaslarda var neden onlara cevap verme geregi duymuyorumda sana yazıyorum senı tanımam etmem ne ıyı ne kotu bılıırım ama bana itafen yazılar yazıyosun sonrada olayı kişiselleştirdiğimi soyluyosun bana itafen yazılar yazma bende sana cevap vermek zorunda kalmayayım...!

benim seviyemde ortada forumdaki arkadaslar bilirler merak etme senin söylemenle benim seviyem düşmez ...!

ayrıca bu sana son mesajım varsa özelleştirme ile ilgili fikrin yaz kimse sana saygısızlık yaparsa o zaman konus su konuya özelleştirme ile ilgili tek bi yorum yapmamıssın bu konuda bir fikrin oldugunuda düşünmüyorum ayrıca asıl sen yorumları sana ters düşen kişileri hedef almıssın onlara satasıyosun yok ben oyle yapmıyorum var dusuncem dıosan buyur yaz kardesim kimsenin sana bişey dediği yok arkadaslar tartısıyolar yukarıda goruyosun herkes belgelerle fıkırlerıyle tartısıyor kımsede kımseye hakaret etmıyor hararet olması normal siyset tartıslıyor ama hakaret yok...!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

kimse kusura bakmasin ama herkes isine gelen yonlere bakiyor.. ihracat muthis artis yaparken ithalat yerinde saymiyor o da rekorlar kiriyor , ulke buyume icinde evet ama bu kdr dinamik bir ulkede bu buyumeyi bu kadar ozellestirmeye ragmen ciddi vorc stoguyla yapmak dusundurucudur.. ayrica hastaneler herkese acildi evet bu dogru cok da guzel bir durum , ancak sole bi durum var mesela gecen ay bir arkadasim bas agrilariyla hastaneye gitti ve tomografi cekilmesini istedi doktor bilin bakalim randevu ne zmna veril?? agustos 23 !!! ve bir ulkede issizlik bu denli yuksekse ve hergun artiyorsa , universite mezunlari bir senelerini harcayip kpss illeti icin ugrsaiyorsa ekonomi iyi denemez bir ulkede.. ayrica bu ulkede bunlari gorurken de hic mi iyi seyler olmuyor oluyor tabiki.. ulkenin buyume sureci istikrarli yapiya ulasmasi, ulsimdaki yatirimlar bunlarin hepsi cok guzel seyler.. ancak iktidarlari yeterli gormek icin bu soylenen yetmez cunku karsi argumanlar cok guclu.son olarak ozellesitrmeleri , belediyelerin ihalelerinin nasil verildigini o kadar iyi biliyorum ki cok yakindan 1. tanik olarak gordum.. bunu yapanlar arasinda cok yakin tanidiklarimiz da var.. bunlari gorunce , anlatilanlari duyunca insanin hicbir yapilana guvenesi gelmiyor. bu arada anlatilan diyince 3. sahislardan duyduklarim degil bu yolsuzluklari yapanlarin bizzat kendi agizlarindan duyduklarim !! bir de bu konunun acilmasinin nedeni olan kriz teget gecti sozune geleyim. kimse dunyada en cok bizi etkiliyor demedi ki , ancak iktidar krizi teget gecti diye nitlendirdiginde tepki olustu cunku cok ciddi bir issizlik artisi , kurlarda ciddi istikrarsizlik ki hepimiz yakindan takip ediyoruz ulkenin surekli buyurken birden kuculmesi , turkiye cumhuriyeti tarihinin en buyuk, icraya dusmus kredi ve kredi karti sayisinin olusmasi krizin teget gecmediginin net gostergesidir. dunyada bizden cok daha kotu durumda olanlar var evet zaten bu kriz onlardan dolayi cikti ..son olarak tartismalarin seviyesine , kullanilan kelimelere , yazilan mesajlarda kendi dusuncelerinizin belirtilmesine ve tartismalarin kisisellesmeden yapilmasina dikkat edelim..

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

@sincili. ben sana bşy demedmki sen bna bu kadar cewap weriosun ? bi önceki msjında yazdklarna yine kendn cewap wermissin üyedaşım hyırdır yanlıs yeri mi okuosun ? beni aydınlatman için bi kaç soru sordum sana ama cewap weremiceğn türden şeyler oldugu içn böle yapıosun galiba. Ayrıca haddini aşan konulardan uzak dur. yazdğm şeylere alakasız, saçma sapan cewaplar yazmayıda bırak lütfen. Cewabın warsa yaz, laf kalabalıgı yapcaksan sus. diğer üyeleri engelleme en azndan. 'kımsede kımseye hakaret etmıyor hararet olması normal siyset tartıslıyor ama hakaret yok...!' cümlesindende anlycağmz gibi önce türkçe okuyup yazabldğne dair bi belge almalıyız WAT a katılmak için bnce. Saygılar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

özelleştirmenin tek sebebini şirketlerin borcuna bağlamşsın bu kadar biliyosun olayları.

Dünyanın en fazla borcu olan ülkeninde ABD olduğunu bilirsin. Ne kadar borç yapma cesaretin varsa o kadarda ödemeye iktidarın vardır.

Biz madem körü körüne, bağlanmışız, takım tutar gibi parti tutuyomuşus hoş bişi tutduğumda yok ama sen neyi,nasıl neyi neyine ne tutuyosun??? yada benim takım tutar gibi parti tutduğumu nerden çıkardın???? Görmediklerini görünce takım tutar gibi parti tutuyo oluyoz??? Öyle kurusıkı atlamakla olmuyo bu işler.

Kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz.

Gözün varsa biraz bakarsın, aklın varsa biraz düşÃ¼nürsün, hükümet öncesi batan bankaları, hortumlanan bankaları, üzerinde gezdiğin yolların yıllarca tamamlanamamasını ve hükümet döneminde bitirilmesini, 80 yıldır doğuya döndüğümüz sırtımızı artık bu hükümet sayesinde yüzümüzü dönmeyi öğrendik, orda da insanların yaşadığını, onlarında TC vatandaşı olduğunu, binlerce elektiriksiz, susuz, yolsuz köyler olduğunu, Binali Yıldırımın bakan oldukdan sonra bütün genel müdürlerini toplayıp Erzincan da elektiriksiz, susuz köylere yaptığı üst düzey bürokrat turunu ve tur sonunda "siz bu insanların maaşlarıyla geçiniyosunuz,buraları görmemezlikden gelirseniz yediğiniz ekmek haramdır" demesiniz imf e olan borcun 3 de 1 e inmesini, herkesin beklediği gibi hükümetin imf yandaşı değil yeri geldiğinde red etmeyi bildiğini, 2002 yılında milli gelirin 230 milyar olduğunu ve ve şuanda 750 milyar dolara çıktığını bak ihracat rakamlarına 79 yılda 36 milyar dolar hükümet işe geldikden sonra 130 milyara ulaşması, hastanede saatlerce beklediğini unutduğunu özel hastanelerin teşvik edilerek daha nezih ortamlarda muayene olduğumuzu gerçi sağolsun benim milletim bunu da istismar etmeyi başardı, Özel havayollarının teşvikiyle benim köylü Ahmet amcamın uçağa binmesinden rahatsız olan Sosyalist geçinenlerin "ben köylülerle aynı uçağa mı bincem" demesine vesile olan, bankaların devlet elinden çıkmasıyla bugun ki hizmet kalitesine ulaşması,,,,

Bütün bunlar tesadüf olamaz bunları bileninde takım tutar gibi parti tutmadığını öğrenmiş oldun böylelikle,,,,

Saygılarımla,,,,
    Aynen soyledigin gibi Kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz. Ben sana ne soyluyorum sen bana neyle geliyorsun. Kimse kor degil merak etme cok sukur gozum goruyor kulagim duyuyor aklim calisiyor. Ben senin buyuk bir tutkuyla savundugun partiyi tutmak zorunda degilim. Gordugum yanlislar karsisinda susmak zorunda degilim. Rakam vermek moda oldu bugunlerde. Milli gelir 720 milyar dolar oldu diyorsun. Asil sorun milli gelirin ne kadar oldugu degildir,bu milli gelirin kacta kacinin halkin buyuk cogunlugu tarafindan paylasildigidir. bu 720 milyar dolarin % 80 i ne yakin kismini Turkiyede'ki % 5 lik bir dilim paylasir. Kisi basi milli gelir 10000 dolar diyorlar. Yani 16000 TL.Yani asgari ucretli bir insan aylik 1333 lira kazanmali bu hesaba gore. Asgari ucret suan ne kadar sana sorarim. Ben hicbir partiyi tutmuyorum. Cunku suan da Turkiye'de benim siyasi gorusumu, dusuncemi savunan herhangi bir parti lideri olduguna inanmiyorum. Akp nin de yaptigi guzel seyler var mutlaka. Ama bunu yaninda yanlislarini gorupte bu yanlislara dogru denmesine tahammulum yok.
    Ozellestirmenin tek sebebi sirketlerin borcu degil. Ben sadece bir ornek vermistim ozellestirmenin nedeni olarak. bisey tuttugum yok diyorsun koca bir paragraf tutmadigin? partinin reklamini yapmissin.
    Saygilarimla
    Konu thepassenger tarafından (26-05-2010 Saat 08:44 PM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Bu konu hakkında herkes gazını aldıktan sonra gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Sadece biraz sabrediyorum ve rica ediyorum senelerdir yaptığım işi bana öğretmeye kalkmayın..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hiçbir konu son zmanlarda bu kadar populer olmamıstı.Evet burası forum ama burası siyasi bir forum değil.amacımız birbirimize amerika ve wat konularında yardımcı olmak..eger ARKADASLARM bu konu yuzunden bırbırlerıne KIRILACAK ve HAKARET edecek boyuta geldıyse BU BASLIK BENIM DUSUNCEME GORE KAPATILMALI...hiçbir konu son zmanlarda bu kadar populer olmamıstı.SAYGILAR
    kill them all-spartacus

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

çok kırıp döküyoruz ortalığı, bu konuda özellikle çok efendi arkadaşlar dahi ne durumdalar( hoş olmayan tartışmalar içindeler), kendilerinden veya başkalarından kaynaklı...
    ilk defa kullanıyorum burada efendi kelimesini ama önemli.
    Bi richard99'umuz var ne yapsa yeridir ama(ama dan sonrası richard la alakalı değil) onun dışında hiçbirimiz artist, bıçkın,taşkın, laf sokan, terbiyeyi çabuk elden bırakan tiplerden hoşlanmayız sanırım, bu nedenle ilk yumruğu atan(artistlik yapan) vicdanlarda mahkumdur heralde hepimiz için, değil mi üyedaşlar?

bu konuyu başından beri takip ediyorum ve sevmiyorum da
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı thepassenger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen soyledigin gibi Kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz. Ben sana ne soyluyorum sen bana neyle geliyorsun. Kimse kor degil merak etme cok sukur gozum goruyor kulagim duyuyor aklim calisiyor. Ben senin buyuk bir tutkuyla savundugun partiyi tutmak zorunda degilim. Gordugum yanlislar karsisinda susmak zorunda degilim. Rakam vermek moda oldu bugunlerde. Milli gelir 720 milyar dolar oldu diyorsun. Asil sorun milli gelirin ne kadar oldugu degildir,bu milli gelirin kacta kacinin halkin buyuk cogunlugu tarafindan paylasildigidir. bu 720 milyar dolarin % 80 i ne yakin kismini Turkiyede'ki % 5 lik bir dilim paylasir. Kisi basi milli gelir 10000 dolar diyorlar. Yani 16000 TL.Yani asgari ucretli bir insan aylik 1333 lira kazanmali bu hesaba gore. Asgari ucret suan ne kadar sana sorarim. Ben hicbir partiyi tutmuyorum. Cunku suan da Turkiye'de benim siyasi gorusumu, dusuncemi savunan herhangi bir parti lideri olduguna inanmiyorum. Akp nin de yaptigi guzel seyler var mutlaka. Ama bunu yaninda yanlislarini gorupte bu yanlislara dogru denmesine tahammulum yok.
    Ozellestirmenin tek sebebi sirketlerin borcu degil. Ben sadece bir ornek vermistim ozellestirmenin nedeni olarak. bisey tuttugum yok diyorsun koca bir paragraf tutmadigin? partinin reklamini yapmissin.
    Saygilarimla
    Konunun üzerinde daha fazla tartışmanın nifak tohumları sepmekden başka bir yarar getirmeyeceğini düşünerek yazmamaya karar verdim.

Saygılarımla...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Zaten karşımızdakinin fikirlerine saygı duyup, haksız olduğumuzda kabul edip, kendimizi düzeltmeye çalıştığımızda toplum olarak çok daha iyi yerlere geleceğiz..
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten karşımızdakinin fikirlerine saygı duyup, haksız olduğumuzda kabul edip, kendimizi düzeltmeye çalıştığımızda toplum olarak çok daha iyi yerlere geleceğiz..
    Hocam yanlış anladın heralde ben haksız olduğumu filan kabul etmedim forumdaki arkadaşlarımın tavsiyeyi neticesinde cevap yazmıyorum dedim. ama mesajında yanlış değil. benim mesajımın altına yazdığın için cevap vermek durumunda kaldım. Yoksa verecek güzel cevaplarım var...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yok ben genel olarak ben de dahil olmak üzere bizim insanımızın tutumunu söyledim. Bugün aynı muhabbeti yapmıştık arkadaşla.. Her gelen siyasetçi muhalefete, veya iktidardaki şahısların açıklarını bulmaya yönelik işlerin peşinde.. Ben ne başbakandan ne de diğer parti liderlerinden ülke sorunlarına dair herhangi bir çözüm önerisi duymadım. Hep birbirlerine amiyane tabirle giydiriyorlar. Biz de o kadar aptal(!) milletiz ki kalkıp bunlara hesap sormuyoruz, siz neyin peşindesiniz diye... İşte ilk mesajıma ek olarak şahıslar değil, fikirler hakkında tartışmaya başladığımız zaman gelişmeye başlarız.. Fikir dediklerim de sağ-sol bilmem ne muhabbetleri değil, sorunlara çözümler...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)