Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hsbc den almana gerek yok. Istedigin bankadan alabilirsin. Kartin ustunde visa varsa ( ki zaten hepsinde var hemen hemen) abd de para cekebilirsin.

Mc donalds larda bankamatikler var. . Turkiye is , garanti vb. tum bankalarin kartlarini burada kullanabilirsin. Para cekerken 1$ islem ucreti aliyor sadece.

Ama turkiyede tl hesabinizdan dolar cekince kur farki olacagindan %10 a yakin komisyon bankaya odemis gibi birsey olacaksiniz. Atiyorum dolar alis 1.50 tl ise banka kuru 1.60 falan olur. 20$ cekince 30 tl yerine 32 tl hesabindan duser kur farki yuzunden. +1$da islem ucreti var. Kisaca 30tl cekince 33.5 tl hesabindan dusmus gibi olur.

Kur farki odememek icin de tr de kullanacaginiz bankadan ucretsiz doviz hesabi actirmaniz yeterli. Parayi direk hesaba dolar olarak atarsiniz. Abd den dolar cekersiniz sorun kalmaz. Ama dolar hesabi acinca paramatik karti veriliyor mu o konuda emin degilim.

Ben HSBC den dolar paramatik kart aldım ve ne olur ne olmaz diye de babamın HSBC Premier kartından kendi adıma ek kredi kartı aldım